New Yorkin vinkit 2

10/14/2016

Vinkkejä New Yorkiin taas jälleen. Ensimmäinen vinkkipostaus löytyy täältä. Nyt lähdetään tutustumaan muutamiin ihaniin puistoihin ja ehkä New Yorkin tunnetuimpaan shoppailukatuun 5th avenueen. Tuon kuuluisan ja kauniin kadun varrelta löytyy myös ison omenan suosituin nähtävyys The Empire State building, josta voitte käydä kurkkaamassa enemmän kuvia tästä postauksesta. Miten ihana on palata näihin hetkiin. Muistan kuin eilisen auringon paahteen ja taivasta kohti kipuavat rakennukset.

1. 5th Avenue, Washington Square park

Ota aamupala matkaan kahvilasta tai kaupasta ja nappaa metro 5th avenuen alapäähän Washington Square Parkiin. New Yorkin kadut on aamuta iltaan täynnä vilinää ja elämää. Kaupungin syke on ihan käsittämätön. Asfalttiviidakon keskeltä löytyy kuitenkin useampikin hengähdyspaikka, jossa kiire unohtuu täysin. Mun lemppari heti Central Parkin jälkeen oli ehdottomasti Washington Square park. Suihkulähteiden ja kasvillisuuden keskellä tuli tosi levollinen olo. Miten ihana olikaan vaan rauhoittua puistossa, nauttia paahtavasta auringosta ja katsella ympärillä olevia ihmisiä.

newyork06 newyork05

Kun akut on ladattu on aika lähteä 5th avenueta pitkin ainakin näyteikkunashoppailemaan. Tuo katu on arvioitu jopa maailman kalleimmaksi kauppakaduksi, eikä syyttä, sillä sen varrelta löytyy mm. Louis vuitton, Gucci ja Tiffany & Co. Löytyy sieltä onneksi shoppailtavaa pienemmällekin budjetille, mm. Aldon liikkeet, josta löytyy kenkiä, laukkuja ja muita asusteita olivat omia lemppareita. Ehkä eniten rakastin kuitenkin tätä katua itsessään. Se on jotenkin vain valloittavan kaunis. Tätä katua voi jatkaa aina Central Parkiin asti ja siitä eteenpäin Harlemiin. 

Matkalla tulee vastaan zara, aldoa, superdry, niketown, topshop, banana republic, sephora, COS, Diesel, Guess, H&M, Loft, Marimekko, Kate Spade, M.A.C, New Balance, Ted Baker, Steve Madden... ja lista on loputon. Näin Crossfit mielessä suosittelen lämpimästi vierailemaan 5th aven Reebok Crossfit liikkeessä. Ehkä mukavimpia ja parhaiten istuvimpia treenivaatteita ikinä. Crossfit huippujen suunnittelemia vaatteita Crossfiturheilijoille. Sieltä lähti tavaraa 150e edestä ja alennukset oli ihan älyttömän hyvät! 5 tuotetta ostavalle tais tulla 40% alennus. En oo katunut yhtäkään sekuntia tuota rahan menoa ja nuo vaatteet on tän hetken absoluuttiset lempparit reenatessa.

newyork04


2. Madison Square park, Flatiron building, Empire state building

5th Avenuen varrella on aika monen monta nähtävyyttä mm. Rockefeller center, jonka huipulla oleva Top of the Rock esiteltiin viime postauksessa. Meillä ainakin rupesi jaloissa painamaan shoppailu ja saavuttiin Madison Square parkiin. Juuri sopivasti Eatalyn kohdalle. Tuossa kuumuudessa olisi ehkä maailman täydellisin idea napata Eatalysta aitoa italialaista gelatoa ja istahtaa puistoon nauttimaan ja lepäämään. Eataly oli valloittava paikka ja paljon isompi kuin odotin. Sieltä sai ihan kaikkea ihanaa italialaista juustoista, leivoksiin, tuorepastaan ja viiniin. Sisällä on myös ihana pieni ravintola. Kannattaa ehdottomasti käydä täällä. Gelato oli taivaallista.. 

Siinä Madison Square parkia lähestyessä ruettiin pohtimaan Evitan kanssa, että missähän se Flatiron building oikein oli. Hetki kun käveltiin eteenpäin tajuttiin, että oltiin just sen vieressä. Tuo upea rakennus näyttää sivusta päin aivan tavalliselta rakennukselta, mutta kulmalle tultaessa se hämmästyttää kolmiomaisella muodollaan. Flatiron Building on mun mielestä yksi New Yorkin kauneimmista rakennuksista koristeellisin ikkunanpielin. Madison Square parkin laidalla voi nautiskella jätskiä ja ihailla tuota kaunista rakennusta. 

newyork01 newyork02 newyork03 newyork08

Tuosta kauniista puistosta on puiden lomasta myös upea näkymä Empire State buildingiin, jonka otimme suunnaksi herkuttelun jälkeen. Kirjoittelin tuosta kokemuksesta postauksen jo reissun päällä ja pääsette lukemaan sen tästä. Jokainen varmasti tunnistaa tuon kauniin rakennuksen kuvista. Ihan käsittämätön fiilis nähdä se oikeasti livenä ja seistä sen juurella. Kannattaa ehdottomasti tähdätä ESB-näkeminen auringonlaskun aikaan. Yön laskeutuminen 100.kerroksesta katseltuna oli yksi reissun hienoimmista kokemuksista. Se veti aivan sanattomaksi.

Kuten ootte ehkä huomannu NYC reissu tulee varmasti sisältämään paljon kävelyä. Tuli käveltyä varmaan about 10 kilometriä päivittäin. Kannattaa siis ehdottomasti pakata mukaan hyvät kävelykengät. Ite vetelin Adidas Originalseilla aikalailla koko reissun, sandaaleja ei tullut käytettyä oikeastaan koko reissun aikana.

Aikaisempi postaus:
New Yorkin vinkit 1

4 kommenttia

  1. Ihan huippu hyvät vinkit, kiitos niistä!<3 New Yorkiin on kyllä joskus pakko päästä, sillä siellä on ihan mahtavia nähtävyyksiä yms :)

    http://jeannays.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se koko kaupunki on yksi iso ja kaunis maailma<3

      Poista
  2. Oi vitsit, New York löytyy täältä ainakin bucket listiltä! Tarkoitus ois matkustaa New Yorkiin vähäksi aikaa ja käydä samalla reissulla sitten Torontossa! :-) Ihana postaus ja todella kivat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa huikeelta reissulta! NYC vei ainakin mun sydämen<3

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥