DIY SOKERIKUORINTA

12/29/2014

Kookosöljy on kuulunut meikäläisen arkipäivään jo jonkun aikaa. Käytän kookosöljyä smoothieissa, paistamisessa, kasvisten seassa, kahvissa ja kauneudenhoidossa. Kookosöljyä voi käyttää kosteutuksena iholle tai hiuksiin ihan sellaisenaan. Kookosöljy mm. pehmentää hyvin kuivuneita hiustenlatvoja. Kuulun itse niihin ihmisiin, joiden iho hilseilee ja kuivuu eteenkin talvisin tosi paljon. Niimpä ihon kosteuttaminen on tärkeää. Pelkkä rasvaaminen ei tee ihosta pehmoista vaan ne tulisi myös kuoria säännöllisin väliajoin. Kookosölystä saa tehtyä loistavan kosteuttavan kuorintavoiteen. Sokerin ja kookosöljyn yhdistelmällä saat hyvän kuorinta voiteen niin kasvoille, kun koko vartalolle. Tämä maukas kuorinta on myös hyvä pehmentämään talven kuivattamia huulia. Sen kun hierot voiteen huulille ja nuolaiset makeat pois huulilta.
IMG_8261 IMG_8260 IMG_8259 IMG_8256
IMG_8257

SOKERIKUORINTA
4dl hienoa sokeria
3 rkl hunajaa

1. Sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Kuori puhdistettu iho käsin pyörivin liikein.

Kuorintavoide on myös hyvä lahjaidea ystävälle. Helppo ja nopea tehdä ja varmasti jokaiselle tulee tarvetta joskus hemmotella itseään kuorinnalla. Tämmösen voi pyöräyttää myös vaikkapa ennen saunaan menemistä. Iho oli monta päivää ihanan pehmoinen kuorinnan jälkeen. Lisäksi kookoksen tuoksu on aivan ihana. Jos haluat, kokeile lisätä sekaan vaikkapa vaniljauutetta, rosmariinia tai hunajaa. Puhdistamon valikoimasta löytyy myös houkuttelevan kuuloiset maustetut kookosöljyt, makuina lime ja kaneli. Käy kurkkaamassa tästä.


11 kommenttia

  1. Oi tää oli hyvä vinkki, pitänee kokeilla :)

    elamanikuvina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi :) Varsinkin nyt kun pakkaset on alkanu!

      Poista
  2. Hyvä idea, pitää kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Ihosta tulee pehmonen kun pienellä vauvalla:)

      Poista
  3. Mä rakastan kookosöljyä! Joten tätä on pakko kokeiltava :-)

    kiialexandra.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SE on aivan mahtavaa! Kokeile ihmeessä :)

      Poista
    2. Säilyykö tuo viikon ilman että sitä pitää laittaa jääkaappiin

      Poista
  4. Anonyymi11/01/2015

    Hei,
    Melkeinpä voisi kokeilla. Kauankohan säilyy valmiina? Eli täytyykö tehdä tämä aina juuri ennen kuorintaa vai voinko tehdä purkillisen niin, että säilyy esim kuukauden- kaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ainakin säilyi kannellisessa purkissa suihkussa pidemmän aikaa. Tein ison satsin kerralla ja käytin aina kerran viikossa. :)

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Anonyymi12/21/2019

    tiedän, että kookosöljy on hyvä moneen asiaan, muuta mietityttää sen suihkussa käyttäminen. reippaassa huoneenlämmössä öljy on juoksevaa, mutta kovettuu kylmässä ja saattaa kovettua putkistoon, kovaa rasvaa kun on neitsyydestä huolimatta. suosittelisin juoksevampaa, pehmeää öljyä kuten oliivi.

    VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥