Toffee Mansikka Raakakakku

7/13/2016

Ah, tää raakakakku vie kielen mennessään. Ihan täydellinen resepti raikkaaseen kesäjuhlaan. Tosin maistuu tämä kyllä ilman sen erikoisempaa juhlaa. Tää käy erikoisruokavalioille mainiosti: ei sisällä maitotuotteita, ei sisällä gluteenia, on vegaani ja käy myös raakaruokailijoille. Ei sisällä valkoista sokeria tai huonoja rasvoja, on superterveellinen. Ja kaiken tän lisäksi vielä ihan älyttömän herkullinen.

Pohja on ihanan toffeinen ja paahteisen pähkinäinen. Keskimmäinen kerros täytettä on myös ihanan makea, pehmeää toffeeta ja täyteläinen rakenne. Päällimmäiseen kerrokseen sitä parasta kesässä: tuoreita mansikoita. Ihanaa raikkautta. Tää jos joku, maistuu todella kesälle. Koristeluissa tuoreita marjoja, luonnon kukkia ja paljon rakkautta. Täydellinen ja maukas raakakakku on valmis nautittavaksi. Jo ajatus tuosta kakusta saa veden kielelle.

raakakakku raakakakku2 raakakakku3

Mansikka Toffee Raakakakku

Pohja:
5 kpl pehmeitä taateleita (tuore)
1 dl mulpereita
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl cashewpähkinöitä
1 tl kookosöljyä
ripaus suolaa

1. Blendaa pohjan ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele vuokaan.
2. Laita pakastimeen täytteen valmistusajaksi.

Toffeetäyte:
2,5 dl cashewpähkinöitä (liotettu 3h vähintään)
½ dl kaakaovoita
½ dl agavesiirappia
2 rkl kookosöljyä
1 tl psylliumia
3 taatelia
ripaus suolaa

1. Blendaa ainekset tasaiseksi massaksi.
2. Kaada pohjan päälle ja siirrä jähmettymään pakastimeen hetkeksi.

Mansikkatäyte:
2,5 dl cashewpähkinöitä
1 limen mehu
2rkl kookosöljyä
1tl psylliumia
½ dl hunajaa (vegaanit korvatkaa esim. kookosnektari, agave)
2 dl mansikoita

1. Blendaa ainekset ja kaada edellisen kerroksen päälle.
2. Anna kakun jähmettyä pakkasessa n. 2h. Jos pidät yön yli, ota jääkaappiin pehmenemään n. 1h ennen tarjoilua!


Strawberry Caramel Raw Cake

Base:
5 medjool dates
1 dl mulberries
1 dl pecans
1 dl cashews
1 tl coconut oil
pinch of salt

1. Blend and press the base in to the cake tin.
2. Place in to the freezer.

Caramel layer:
2,5 dl soaked cashews
½ dl cocoa butter
½ dl agavesyrup
2 rkl coconut oil
1 tl psyllium
3 medjool dates
pinch of salt

1. Blend until smooth.
2. Pour the filling on top of the base. Place in the freezer.

Strawberry layer:
2,5 dl cashews
juice of 1 lime
2rkl coconut oil
1tl psyllium
½ dl honey (vegans: coconut nectar, agace etc.)
2 dl strawberries

1. Blend until smooth.
2. Pour the filling on top of the first layer.
3. Place in freezer for atleast 3 hours. 

Decorate with flowers and berries. I used roses, blueberries, willowherbs, wild strawberries, clovers, lemon balm leaves.

Kukat on poimittu luonnosta. Jos käytät kukkia koristeluun, ota selvää, että ne sopivat ruoanlaittoon. Leikkokukat esimerkiksi eivät sovi, mutta luonnosta ruusut käyvät. Itse käytin kukista: maitohorsman kukkia, apilaa, mustikkaa varpuineen, ruusuja, ahomansikan kukkia, sitruunamelissan lehtiä. Oisin halunnut vielä orvokkeja, mutta en löytänyt luonnosta. Näiden seuraksi ihanaa tuoreutta: mansikoita, pensasmustikoita, karhunvatukoita ja puutarhavadelmia.

18 kommenttia

  1. Anonyymi7/13/2016

    Mitä kookosöljyä käytit? Ite oon huomannut että niissä on aika paljon makueroja.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä kakussa on käytetty urtekramin luomu kookosöljyä :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Pitääpäs kurkata :)

      Poista
  3. Ei hemmetti miten upea! Ajattelin leipoa jotain äidille synttäriksi, katsotaan jos olisi aikaa vääntää tällainen... Ihan mieletön!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Jooo todellakin!! Loppujen lopuksi ei kyllä aikaa vie yhtään enempää kun mikään muukaan kakku :)

      Poista
  4. Oi miten kaunis ja hekullisen näköinen kakku ja vielä gluteeniton. Täytyy ehdottomasti kokeilla tota reseptiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, tää oli aivan ihanaa <3

      Poista
  5. Oi nam! Tätä on pakko kyllä testata :)♥

    VastaaPoista
  6. Oi ku näyttää hyvältä, tosi kauniisti oot koristellutkin ton kakun. :) Mie en oo tehny raakakakuja varmaan vuoteen, mut ois kiva kokeilla pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep!! Iha sika hyvää oli tää :) Teeppäs.. Hätätapauksessa voin jelppiä syömisessä ;)

      Poista
  7. No nyt on kyl aika täydellisen kuuloinen raakakakku!!

    VastaaPoista
  8. Anonyymi7/14/2016

    Voiko kaakaovoita korvata millään tai jättää esim pois?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen voi jättää pois ja laittaa esim vähän enemmän pähkinöitä.. Se vaan tuo oman makunsa, joten kerros ei välttämättä ole niin toffeinen :)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥