Vahva nainen ja ylpeä siitä

7/12/2016

Mä olen niin löytänyt sen oman juttuni. Nyt sen voi jo oikeasti sanoa iloiten ja käsi sydämellä. 7 kk takaperin tallustin ensimmäistä kertaa crossfitin peruskurssille ja sille tielle oon jäänyt ja ai että mulla on ollu huikeet seitsemän kuukautta. Jos joku haluaa lukea mun aikaisempia fiiliksiä lajista, voi kurkata niitä TÄSTÄ postauksesta. Porukka karsii Karjalan Kovimpaan ja mietin, että milloinkohan on mun aika kisata. Luultavasti oisin tehnyt jo nämä karsinnat, ellei NYC-reissu olisi sattunut juuri kisojen kohdalle. Luulen, että seuraaviin kisoihin aion jo karsia. Täytyyhän mun testata tasoni.

crossfit4 crossfit2
Tän ajanjakson aikana oon oppinut ihan älyttömästi itestäni, treenaamisesta ja ymmärtänyt taas miten urheilusta voi nauttia 100%. En keksi yhtäkään huonoa asiaa mitä crossfitin myötä olisi käynyt. Oon saanut oppinut älyttömän paljon uusia juttuja. Saanut kasapäin lisää voimaa, kestävyyttä, nopeutta, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Se mikä crossfitissa kiehtoo on tosiaan tuo monipuolisuus. Aina voit tehdä asiat tarkemmin, paremmin, nopeammin, suuremmalla painolla, teknisemmin.. Aina riittää kehitettävää. Ja mulla on vielä ihan älyttömän pitkä matka edessä. 

Mitä se mun treenaaminen sitten konkreettisesti on? Nyt kesäkuun alusta asti oon toteuttanut The Training Plan - nimistä ohjelmointia. Treenejä tulee 5 päivänä viikossa, joiden lisäksi on yksi päivä pyhitetty huoltavalle treenille, joskus oon tehnyt myös voimistelua tänä päivänä. Joskus treenit täytyy jakaa pituuden vuoksi kahteen osaan, joskus teen vain yhden treenin päivässä. Kesäkuun ensimmäiset viikot koitettiin kehittää konetta kuuden viikon ajan. Sen jälkeen testattiin tuloksia ja nyt siirryin taitopainotteiseen jaksoon. Tässä jaksossa painopisteenä on siis liikkeen laatu. Treenejä kertyy viikottain 6-10 ja perustreenien lisäksi ois tarkoitus ottaa matkaan myös uintia.

Crossfit crossfit3

Mulla selkeä heikkous on tällä hetkellä kehonpainolla tehtävät leuanvedot, muscle upit, renkailla tehtävät jutut, käsilläkävelyt. Kestävyyspuolella on kanssa aika hurjasti kehitettävää, mutta tuntuu et tän 7kk aikana on konekkin kehittynyt aika paljon. Voimaa on tullut lisää, mutta se on semmonen puoli, joka mulla on jo aika hyvällä tasolla. Sit kun saa olympianostoihin vielä enemmän tekniikkaa mukaan niin tulokset on jo tosi hyviä. Liikkeiden laatu on jo onneks parantunut ihan älyttömästi ja sen vuoksi tempaukseen on tullut 10kg lisää ja työntöön 15kg.

Voiman suhteen tulokset tällä hetkellä:
Back Squat 125kg
Front Squat107,5kg
Deadlift 140kg
Clean + jerk 75kg
Snatch 50kg
Strict press 45kg
Weigted Chin up 17,5kg

Kaikista eniten oon kuitenkin saanut itsevarmuutta. Mua ei enää hävetä olla lihaksikas, mua ei enää inhota kattoo peiliin. Mua ei haittaa, että mullakin voi olla jossain kohtaa rasvaa. En treenaa saadakseni täydellistä vartaloa. En etsi jatkuvasti kehosta epäkohtia. Rakastan sitä fiilistä minkä saan treenistä. Treenaan, jotta voisin tehdä siistejä juttuja ja kehittää suorituskykyä maksimaalisesti. Nainen voi olla urheilullinen, lihaksikas, mutta kuitenkin naisellinen. Ja sulle siellä mä sanon, et säkin oot hyvä just tollasena. Tehdään asioita siks, että me ollaan just tämmösiä ja et niistä tulee hyvä fiilis. Ei siks, että meidän pitäs olla jotain. Ei diettejä kiitos mulle. Mä oon hyvä just näin.

12 kommenttia

 1. Anonyymi7/12/2016

  Ootko käynyt lähiaikoina Kuopion Rajalan kuntosalilla treenaamassa? :) Ihan kun oisin nähnyt sut siellä.
  Tsemppiä kovasti treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonhan minä! Käyn siellä aina, kun oon Kuopiossa. Vanhemmat ja paljon kavereita asuu siellä :) Nykäse hihasta ens kerran ;)

   Poista
 2. Voi vitsit miten huikeita tuloksia! Hyvä Emilia! :) Sen lisäksi että olet vahva, oot myös upean näköinen nainen. Lihaksia on turha hävetä, ihan mahtavaa että oot huomannut sen nyt!
  Kivaa päivää sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanista sanoista <3 Kuin myös sinne!:)

   Poista
 3. Wau miten upea vartalo! Itse haluan olla lihaksikas, laihuudella tai painolla ei enää ole väliä :) Upeita tuloksia muutenkin sinulla, olisi kyllä mielenkiintoista päästä kokeilemaan crossfittiä! Katsoimme juuri pari päivää sitten Netflixistä dokkarin aiheeseen liittyen ja arvostus hommaa kohtaan vaan nousee entisestään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos ihana! :) Hyvinvointi on kaikista tärkeintä.. Eikun On rampille vaan rohkeasti. Crossfittiin rakastuu tai sitä vihaa :)

   Poista
 4. Fiksua puhetta noin nuorelta mimmiltä! Kun mä olin sun ikäinen, piti mimmien olla mahdollisimman laihoja. Vaikka nykyinen naisihanne onkin terveempi, on tilalle tullut uusia tapoja tavoitella sitä ihannekroppaa "sairaasti", vain sen vuoksi, mikä on aika tylsää sekin... Kiva kuulla, että sä teet homma oma hyvinvointi edellä, etkä verenmaku suussa. Hyvä kroppa on tulos siitä, että pitää itsestään huolta. :) Kivaa viikkaria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin nimenomaan! Oli kauneusihanne mikä tahansa, niin sen pakonomainen jatkuva tavoitteleminen ei mun mielestä oo mukavaa. On huikeeta huomata miten siistiä on kun kroppa voi hyvin ja on kiva olla just omassa kropassa :) Samoin sinne!

   Poista
 5. Näytät hyvältä! Ja tosi fiksu kirjoitus! Mä oon jo pitkään halunnut aloittaa crossfitin, mutta harmi ettei aika riitä kaikkeen - koripallo ja juoksu menee ainakin toistaiseksi edelle.. Ehkä vielä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Crossfitin pariin voikin rantautua minkä ikäisenä tahansa! Suosittelen lämpimästi <3

   Poista
 6. Treenaatko omatoimisesti vai jonkun "kisaryhmän" mukana? Vaikka itse olen harrastanut crossfitia vasta muutaman kuukauden, on tavoitteellisempi treenaaminen alkanut väistämättä kiinnostaa...
  Eikä noin upeaa kroppaa kannata hävetä! Ja vau miten kovia tuloksia! Crossfitilla on kyllä mahtava vaikutus oman kehonkuvan ymmärtämiseen. Olen aina inhonnut isoja reisiäni, kunnes crossfitin parissa niille löytyi tarkoitus, kun kokeilin ensimmäisiä maksimikyykkyjä ja tulos yllätti sekä itseni että muut. Vaikken vieläkään niistä pidä, olen sentään askeleen lähempänä hyväksyntää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän ajan oon reenaillut nyt itsekseni / muutama kaveri tekee myös the training plania. :) Voi kiitos! Ihan samoja tuntemuksia itellä löytyny crossfitin myötä. Sä oot varmasti upea just tommosena<3

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥