Taatelipuuro + 3 vinkkiä puuronkeittoon

1/31/2016

Pehmeät, puhtaat lakanat, musiikkia. Ihanan karamellinen ja pehmeä taatelipuuro, kahvi mantelimaidolla. Se että mun ei tartte nousta sängystä. Ei herätyskelloa, ei kiirettä. Mä voin vaan olla. Ah, miten rakastankaan sunnuntaita. Just sellasta sunnuntaita, et saan käynnistyä just nii hitaasti ku tarttee. Heräsin tänään hymy huulilla. Viikko oli rankka, mut silti antoisa. Muutama migreeni haittas työntekoa, mut onneks siihen sain lääkityksen ja ens kerran ku se iskee saan toivottavasti kukistettua kivut ja pääsen nauttimaan arjesta. Mun arki on nimittäin just sellasta mitä haluan tällä hetkellä. Musta on kiva mennä töihin, nautin siitä mitä teen. Musta on ihana herätä uuteen päivään. Mun on hyvä olla tässä. 

Yleensä aloitan aamuni 5am coffeella ja siihen lisänä jotain protskua: munakasta, lihaa tms. Viikonloppuisin mun aamupala on kuitenkin monesti jotain muuta, jotain erityistä ja ihanaa. Tänään mun teki ihan hurjan paljon mieli puuroa. Puuroa en oo syöny tosi pitkään aikaan. Miten riemastuinkaan, kun tajusin, että mulla on vielä tuoreita taateleita jääkaapissa. Kuvittelin mielessäni ihanan karamellisen taatelipuuron. Kinuskin makua ja pehmeyttä taitettuna mantelimaidon pähkinäisyydellä, täydellistä. Mä oon tosi hyvä tekemään puuroa, vaikka itte sanonkin. Mun puuro on aina ihanan pehmeetä ja super hyvää.
sunnuntai1

Puuron keittäminenkin on taitolaji, ihan oikeesti.

Top3 vinkkiä herkulliseen puuroon:

1. Käytä laadukkaita hiutaleita, jätä ne pikakaurahiutaleet kaupan hyllylle ja osta luomuhiutaleita. Mulla käytössä urtekramin neljän viljan gluteenittomat luomuhiutaleet. Aivan ihania ja se rakenne, ah niin pehmeä. 
2. Kokeile veden sijasta erilaisia pähkinämaitoja tai kookosmaitoa. Jos käytät maitotuotteita, niin ihan perus maitokin tuo mukavaa vaihtelua. Hasselpähkinämaitokin on aivan ihana pohja puurolle.
3. Kiehauta puuro ensin ja pienennä samantien pienelle teholle (1/6), hauduta n.15min. Lisää nestettä jos tuntuu liian tönköltä.
sunnuntai2 sunnuntai

Ja sit itse ihanuuteen, reseptiin..

Kinuskinen taatelipuuro (G, M)

1dl luomuhiutaleita (G)
2½ dl mantelimaitoa
2-4 tuoretta taatelia (4-6 kuivattua)
ripaus suolaa
(piparkakkumaustetta/kanelia)
1-2 tl kookosöljyä (M) tai luomuvoita 
2 valkuaista

1. Lisää hiutaleet ja mantelimaito kattilaan.
2. Kuumenna kiehuvaksi, lisää taatelit ja mausteet joukkoon (huom! poista kivet) ja anna hautua 15min välillä sekoittaen.
3. Lisää valkuaiset ja hauduta vielä muutama minuutti. Lisää lopuksi voi/kookosöljy.
4. Koristele ja herkuttele!

Sit haluun viel toivottaa tervetulleeksi kaikki uudet lukijat sinne ruudun toiselle puolen. Teitä on taas tullut hurjan paljon lisää. Hymyä teidän sunnuntaihin ♥

6 kommenttia

  1. Oi vitsit, ihanan kuuloinen puuro! Menee kyllä testiin kunhan saan ostettua taateleita. Mä uskon, että iltapalapuuro on tulut mun keittiöön jäädäkseen, joten kivaa saada aina uusia ideoita.

    Mitä tuo Urtekramin neljän viljan hiutale sisältää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi oli ihan supernamia, tein vielä illalla uusiksi ja laitoin banaanipaloja sekaan, ne pehmeni keitettäessä ihanasti <3 Siitä löytyy kauraa, hirssiä, riisiä ja maissia, kaikki luomua ja gluteenitonta siis:)

      Poista
  2. Laadukkaat hiutaleet ovat kyllä niin must! Mä syön yleensä arkena niitä Lidlin perushiutaleista tehtyä puuroa, mutta viikonloppuisin on kiva panostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne on jos haluaa pehmosta puuroa :) Viikonloppu on oikein hyvä aika panostaa, itellä ei tuu tehtyä puuroa arkena :)

      Poista
  3. Pauliina2/17/2016

    Tuota puuroa pitää kyllä kokeilla, kuulostaa hyvältä tällaiselle puuroepäilijällekin. :) Lapsuuden päivähoidon puuromuistot pysyy, vaikka niistä on ikuisuus. Sen jälkeen meni ainakin 20 vuotta ennenkuin koskin mihinkään puuroon. :) Tähän mennessä olen löytänyt vasta yhden hiutalepuuron, joka on oikeasti hyvää, nimittäin Alku-sadonkorjuupuuro.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taatelipuuro on vaan NIIIN hyvää :) Nuo hiutaleet on kyl ihan älyttömän ihania! Itse tykkään tosiaan noista urtekramin hiutaleista tai sit ihan kotimaista luomu kaurahiutaleista :)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥