Yksiön sisustaminen

1/12/2016

Mulla on ihana koti. Yksiön sisustaminen voi olla välillä haastavaa, ainakin itse sain miettiä pääni puhki, kuinka ihmeessä saisin huonekalut mukavaan järjestykseen. Pienessä yksiössä täytyy luopua joskus sohvasta tai isommasta ruokapöydästä. Muutin lokakuun alussa tähän ihanaan vasta remontoituun 30 neliön yksiöön. Malliltaan huone toi haastavuutta neliönmuotoisuudellaan. Ei alkovia sängylle. Sisutuksesta tulee helposti seiniä myötäilevä ja keskelle jää ammottava tila. Ensimmäiseksi lähdin sängyn paikasta liikenteeseen. Mä halusin sängyn ikkunan viereen, musta on ihanaa kun sänkyyn tulee aamulla valoa. Auringonsäteet pilkottavat verhojen lomasta, mikä mahtava startti päivälle. Eilen ihailin aamulla sängyssä unisena ulkona hiljalleen leijailevia lumihiutaleita. 

Ikkunan viereen oli ehdottomasti saatava peili. Iso peili, joka heijastaa valoa koko asuntoon. Tuon upean puukehyksisen peilin löysin tori.fistä. Kannattaa muuten kyttäillä välillä tori.fi sivustoa, sieltä voi löytää vaikka mitä kivaa! Oon myös saanut myytyä hyvin tavaraa itse siellä. Peili kulmittain tuo yksiöön mielestäni myös mukavaa perspektiiviä. Tila tuntuu isommalta ja valoisammalta. Lisäksi huoneen neliömäisyyttä rikkova kulmapeili tuo uutta särmää! Peilin edessä on asunnon valoisin kohta, joten tuossa taljalla istuskellen tulee aamuisin laittauduttua. Luonnonvalo on ehdottomasti paras valo meikkaamiseen. Oon jostain syystä myös ihmeellinen lattialla istuskelija, joten halusin lattialle pehmeän maton. Mummolassa käydessä ukki vinkkasi heidän vintillään olevasta luonnon valkeasta karvamatosta. Tämä ihanuus on siis monet vuodet nähnyt ja nyt se koristaa mun kaunista kotia. Noin isoja mattoja ei nimittäin kovin halvalla nykyään saa!
tammikuu_19 tammikuu_16 tammikuu_22
Keittiönpöytä oli yksi suuren mietinnän alla. Edellisessä asunnossa paljon tilaa vienyt Ikean neljän hengen ruokapöytä sai lähtä. Yksin asuessa, ei isolle pöydälle ole juurikaan tarvetta ja mikäli tulee enemmän porukkaa käymään, mulla onneksi on asunnossa sohva minkä ääressä voi jutustella. Tummanruskea väri mietitytti aluksi. Pöytä on isältä saatu ja useamman vuoden jo palvellut. Muutoin mulla asunnossa on huonekaluissa lähinnä valkeaa. Tumman ruskea pöytä istuu kuitenkiin asuntoon mielestäni yllättävän hyvin ja on malliltaan täydellinen. Korkea pöytä sopii pieneen tilaan erinomaisesti ja ei näytä liian "pieneltä", vaikka kahden hengen pöytä onkin. 

Pöydän viereen kaipailin jonkunlaista eteisen hyllyä. Ikeasta löytyikin sopiva vaihtoehto, jossa saa yhdistettyä kenkien säilytystilan ja eteisen hyllyn. Kengät on tosi nätisti järjestyksessä hyllyn sisällä ja sinne mahtuu oikeesti useammat kengät. Ne on helppo napata sieltä ja helppo laittaa takaisin. Tämän BISSA-hyllykön oisin halunnu ehdottomasti korkeakiiltona, mutta sitä ei oo saatavilla.

tammikuu_15 tammikuu_14 Musta on aivan ihanaa kun koti on kaunis. Kiva tulla aina kotiin ja viettää täällä aikaa. Oon myös huomannut, että viihtyisä koti motivoi pitämään paikkoja puhtaana. Aikaisemmin jätin tavaraoita lojumaan, mut nyt oon pitänyt paikat siistinä. Jonkun verran teen töitä kuitenkin kotoa käsin ja tulee pyörittyä täällä, joten sisustus on mulle ihan tärkeää. Koska työskentelen koneella paljon kotona halusin ehottomasti kotiin jonkunlaisen pienen toimiston. Tästä postailinkin jo aikaisemmin täällä. Toimiston pöytä on ostettu IKEA:sta. Vittsjö-pöytä on kontaktoitu marmorikuvioisella sisustuskontaktimuovilla. Tässäkin sisustuskontaktimuovi antaa ihan uuden ilmeen pöydälle! Rakastan kultaisen ja marmorin yhdistelmää ja siksi yksityiskohdat onkin kultaisia. Home officen yläpuolelle seinälle haluaisin vielä jonkunlaisen taulun mihin voisin kiinnittää minua inspiroivia juttuja ja muistilappuja. Työpisteen on tärkeä toimia paikkana, jossa uudet ideat saavat alkunsa.
tammikuu_1 tammikuu_12
Seinät ammottavat vielä tyhjyyttään. Ideat seinille tulevista tauluista ovat kehittymässä. En halua hätiköidä niiden suhteen, sillä kerran kun seinään reiän laittaa niin se sitten kanssa pysyy siinä. Kodin ilmettä pystyy muuttamaan tosi simppeleillä jutuilla. Sohvalle tai sängylle uudet tyynynpäällisetkin tekee jo paljon. Nyt kun oon työssäkäyvä, voin silloin tällöin ostaa jotain kivaa kotiin. Kodinsisustukseen sijoittaminen on kuitenkin yleensä aika pysyvää.

Mitäs tykkäätte mun pienestä kodista?:)

16 kommenttia

  1. Anonyymi1/12/2016

    Kokonaisuudessaan kaunis koti, erityisesti tykkään matosta, taljasta, peilistä, ruokapöydästä. Omaa silmää ei miellytä tuo marmorikuvioinen pöytä tai ylipäänsä marmorikuviot ei sovi miusta oikein minnekkään (tai no ehkä johpnki kreikkalaiseen uskonnolliseen rakennukseen :D), sänky näyttää kotoisalta, mutta siihen kaipaisin jotain tyylikkäämpää päiväpeittoa ainakin silloin, jos on tulossa vieraita kylään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Hahah toi marmori tosiaan jakaa mielipiteet. Sitä joka vihaa, tai sitten rakastaa. Mä kuulun rakastajiin. Toi on ihan totta nätimpi päiväpeitto toisi uutta ilmettä, päiväpeitto on ostettu kirpparilta kahdella eurolla, joten ei huono vastine rahalle. :)

      Poista
  2. Itsekin olen haalinut lähes kaikki huonekalut valkoisena, mutta tuo tumma pöytä tuo kyllä tosi kivaa kontrastia :-) Ihastuttava asunto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin ihan yllätyin värin istumisesta asuntoon :) Kiitos sulle!:)

      Poista
  3. Todella kaunis pikku koti :) fiksusti olet harkinnut tarkkaan kaikille omat paikat :) itsekin kuulun marmorin rakastajiin ja tuota löytyy myös meidän kodista :) tommonen pieni marmorinen työpöytä olisi myös tänne tervetullut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos<3 Mä tykkään tästä asunnosta kyllä ihan hurjan paljon! Oon antanut asioiden hautua ja kolmessa kuukaudessa saanut myös jotain aivotyötä aikaan :D Onneksi en hätäillyt:) Marmori on kaunista ja tyylikästä mielestäni ja kontaktilla saa yllättävän hyvää jälkeä :)

      Poista
  4. Niin kivan näkönen koti! Oon eri mieltä ton anonyymin kanssa, mun mielestä sänky näyttää tyylikkäältä kun on yksinkertaisen kaunis. :-)

    aboutmylife-peppi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Niin on se kiva tuollaisenaankin ja ai että nuo marimekon tricoo lakanat on ihanan pehmoiset:)

      Poista
  5. Anonyymi1/13/2016

    Vau, näyttää kyllä niin ihanalta ja kotoisalta!:) oot varmaan jo sanonut, mutta paljonko neliöitä? Ja olis ihana nähdä asunnonesittelyvideo!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että miellyttää muidenkin silmää :) Hyvä idea! Laitetaan korvan taakse:)

      Poista
  6. Anonyymi1/13/2016

    Noniin siellähän se koko lukikin kun katsoin tarkemmin:D sori! t: edellinen ano

    VastaaPoista
  7. Mä kuulun kyllä tuon marmorin rakastajiin, ihana tuo marmorikuvioinen pöytä <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kaunista ja tyylikästä munkin mielestä :) Simppeli ja halpa toteuttaa!:)

      Poista
  8. Tosi kivalta näyttää, ihanan valoisa kämppä. Muutenkin sun viimeaikaiset postaukset ovat olleet mielenkiintoista luettavaa ja täynnä kauniita kuvia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Valo on tosiaan 4. kerroksessa ihan huikea verrattuna edelliseen asuntoon, joka oli ekakerroksessa. Ilman suunta sama! Mukava kuulla, että oot viihtynyt blogin puolella:)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥