Vatsahappotestillä eroon vatsavaivoista

1/15/2016

Vatsavaivainen lue tämä. Onko sulla iltaa kohti pahenevaa turvotusta ja vatsakipuja? Tuntuuko, että ruoka ei sula kunnolla? Tuntuuko, että vaikka syöt kuinka terveellisesti kroppa ei vaan toimi oikein? Tuntuuko, että lihot helposti ja joudut syömään reilusti alle kulutuksesi, ettet pääsisi paisumaan? Jos vastasit yhteenkään näistä kyllä, suosittelen lukemaan tätä postausta pikkusen pitemmällekin. Vielä syksyllä mä kärsin näistä kaikista ylläolevista. Rupesin Paleo-ruokavaliolle kokeillakseni puhtaan ruoan vaikutuksia kehossa. Vaikutukset oli positiivisia suurilta osin, mut kuitenkin tunsin, ettei elimistö toimi oikein. 

Törmäsin netissä tähän vatsahappotestiin, jolla voit testata oman kehosi kykyä aloittaa vatsassa proteiinien pilkkoutuminen. Seuraavat oireet voivat johtua huonosta haponerityksestä tai laimeasta mahanesteestä: Turvotus, närästys, röyhtäily, ilmavaivat, ruoka-aineherkkyydet, ruoan sulamattomuus, ripuli, ummetus, vatsakivut, lohkeilevat kynnet, anemia, akne, rasvankertyminen, masennus, väsymys... JOS olet jo kokeillut vatsaystävällisempää ruokavaliota, mutta yhäkin koet jotain näistä ylläolevista oireista, suosittelen tekemään vatsahappotestin.

tammikuu_44 Miten vatsahappotesti tehdään?

1. Käy ostamassa luontaistuotekaupasta betaiinihydrokloridia sisältäviä tabletteja. Itse ostin Solgarin betaine hydrochloride with pepsin. Purkki maksaa muistaakseni kympin pintaan ja siinä on tebletteja sen verran reilusti, että riittää ylimääräisiä testinkin jälkeen käytettäväksi. 
2. Käy tsekkaamassa vatsahappotestin teko ohjeet Kaisa Jaakkolan nettisivuilta.
3. Jos vatsahappotasosi on liian alhainen (et saanut tuntemuksia edes max (4 tabl) määrällä), kokeile jatkaa betaiinihydrokloridin syömistä jokaisella proteiinipitoisella aterialla, kunnes tunnet pienen polttavan tunteen aterian jälkeen rinnassasi.
4. Vähennä tabletteja seuraavalle aterialle ja jatka tätä kunnes pystyt syömään ateriasi ilman tabletteja.

Mä en tuntenut mitään edes maksimimäärällä, joten aloitin näiden syömisen jokaisella proteiinipitoisella aterialla. Jatkoin testiä ja pikkuhiljaa pystyin vähentämään määrää. Nykyään syön yhden tabletin, kun syön proteiinipitoista ruokaa. Oon päässyt eroon turvotuksesta, ruoan sulamattomuudesta, tuskaisista vatsavaivoista, ummetuksesta. Mulla on energinen olo ja tuntuu, että kroppa oikeesti toimii hyvin. En lihoa, vaikka söisin normaalin kulutukseni verran vaan päin vastoin kroppa on taas ruennut toimimaan lähes normaalisti. 

tammikuu_45
Mulla on vaan nyt niin helppo olla, kun oon ihan älyttömän pitkään kärsinyt vatsavaivoista ja nyt oon päässyt niistä eroon. Jos sulla tosiaan on jotain ylläolevista oireista niin tee itelles palvelus ja testaa vatsahappotasosi. Jos syöt paljon proteiinia, sun kroppa ei välttämättä pysty muutenkaan pilkkomaan kaikkea proteiinia, vaikka mahaneste olisikin tarpeeksi väkevää ja happotaso ok. Siks kannattaa harkita tätä ravintolisänä, jotta proteiinien pilkkoutuminen pääsisi alkamaan jo vatsalaukussa niinkun kuuluu. Pilkkoutumattoman protskut suolistossa aiheuttaa sitten kaikennäköstä vaivaa.

Vielä kerran: KLIKKAA ittes testiin TÄSTÄ.

6 kommenttia

 1. Siis tämä postaus oli niin mua varten! Juuri tänään valittelin poikaystävälle, miten mua turvottaa ja on tukkoinen olo jatkuvasti vaikka kuinka puhtaasti syön! Olen karsinut maidon, keinotekoiset makeutusaineet, kaikki lisäaineet ja syön niin paljon luomua, kun on mahdollista... Mutta ei auta ei! Täytyykin siis ehdottomasti kokeilla tätä, kiitos tuhannesti vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä, että sullakin samoja vaivoja, toivottavasti saat kuntoon :) Joo mulla oli ihan sama tilanne ja tällä + probiooteilla sain apua :) Rasvaa kannattaa tosiaan myös lisätä ruokavalioon ni lähtee elimistö toimimaan!:)

   Poista
 2. No täällä kans yks vatsavaivainen hoi! Oon karsinut ruokavaliosta kaikki aineet pois, mitkä koen ärsyttävän vatsaani: gluteiini, maitotuotteet, fodmap-hiilihydraatit yms.. Syön mahdollisiman "puhtaasti" ja välttelen turhia lisä- ja makautusaineita. Silti maha ärtyilee ja on enemmän tai vähemmän turvoksissa koko ajan. Olen myös koittanut pienentää ateriakokoja ja syödä sitten vähän useammin niitä pieniä aterioita (ettei mahalla olisi kerralla niin iso työmäärä sulattaa ruokaa), mutta sekään ei ole auttanut. Ja näin maajoukkuetason huippu-urheilijana tuota energiansaantiakaan ei voi ihan kauhesti rajoittaa kun treenitunteja tulee normiviikolla n. 15.
  Tuntuu että kaikki mahdolliset keinot on otettu käyttöön, mutta mikään ei vaan tunnu toimivan. Semmoisen "mukavan" pikku lisän tähän koko soppaan tuo se, että mulla on diagnosoitu löysä mahanportti ja refluksitauti, jonka takia joudun syömään mahahappoja salpaavia lääkkeitä. Arvelen, että mahavaivat (lähinnä järkyttävä turvotus) johtuu siitä.
  Semmonen fiilis on että oon vähän umpikujassa koko asian suhteen.
  Eli jos sulla tai kellään muulla, joka tän kommentin lukee, olis vinkkejä tai neuvoja tähän asiaan, niin otan ne ilomielin vastaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettet oo löytänyt vaivoihisi apua! Ootko kokeillut kunnon probiootteja syödä? Energiansaantia ei todellakaan kannata vähentää. Luulenpa, että sun vaivat tosiaan on peräisin sieltä mahahapon salpaajista, koska proteiinien pilkkoutuminen vaikeutuu huomattavasti :/ Laittele mulle vaikka sähköpostia, jos haluut jutskailla enemmän!:)

   Poista
 3. Anonyymi2/10/2016

  Moi! Kauan sulla kesti ennen kun pystyit vähentämään maksimimäärää pienemmäksi, eli aloit huomaamaan jotain vaikutuksii ja parempaa oloo? Tuliks sulla missään vaiheessa mitään sivuvaikutuksii näistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman päivän jälkeen vaihdoin kolmeen tablettiin ja sitten vähensin vähitellen. Oisko mennyt 3 viikkoa, et sain yhdellä tabletilla menemään. Nykyään menee välillä päivät ilman tabletteja :)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥