MEHUKAS BANAANILEIPÄ (GL, M)

8/25/2015

Banaani, ehkä monipuolisin hedelmä, mitä ihanien herkkujen leivonnassa voi käyttää. Tästä päästäänkin asiaan, nimittäin tähän ihanan mehukkaaseen banaanileipä reseptiin. Tuore leipä on ehkä parasta mitä viikonlopun aamiaispöytään voi tehdä. Baanaanileipä on oikeastaan tälle ihanuudelle aika harhaanjohtava nimi, sillä kyseessä on enemmänkin kakku. Ihanan mehevä, kostea ja herkullinen sellainen. Tässä taas yksi loistava tapa hyödyntää tummuneet banaanit. Mikäli niitä sattuu olemaan, etkä kerkeä leipää leipomaan, heitä ne pakkaseen ja tee niistä myöhemmin jäätelöä. Blogista löytyy reseptit mm. lakritsijäätelöön, lakkajäätelöön ja banaanijäätelöön toffee kastikkeella
 photo P7300442_zpsgkuqowew.jpg  photo P7300439_zpshj9ur4wf.jpg  photo P7300445_zpslfa8lwkr.jpg  photo P7300441_zpsrekkptsa.jpg
BANAANILEIPÄ (GL, M)
  • 3 todella kypsää banaania
  • 1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 1,5dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • ripaus kardemummaa
  • ripaus vaniljaa
  • rusinoita, luumuja, taateleita tms kuivattuja hedelmiä
1. Muusaa banaanit mössöksi, lisää märät banaanin joukkoon.
2. Sekoita kuivat keskenään ja lisää märkien joukkoon.
3. Paista voidellussa vuoassa n.40min 180 asteessa.

Sit vaan herkuttelemaan! Mun arki on taas jatkunut ja kiirettä piisaa. Päivittäin 8 tuntia koulua ja siihen treenit päälle. Koulumatkoihinkin hurahtaa 45 min kun pyörällä kuljen päivittäin. Eihän siinä päivään sitten jää aikaa enään paljoa, kun kotona pitää pyykit pestä, siivoilla ja ruoan laitto hoitaa. Joulukuussa loppuu onneksi tämä soopa ja pääsee toivottavasti pitkästä aikaa hölläämään. Onneksi viikonloput on keksitty ja seuraavaan on enää muutama päivä. Mun netti taas temppuilee, tämänkin postauksen ulos saaminen kesti about 4 tuntia kaikkineen. Vihaan tätä.. Kävin myös DNA:lla valittamassa asiasta, niin kappas mun puhelimen takuu oli menny 3 viikkoa sitten umpeen, joten itse pitäisi korjaus maksaa, kun kuulemma puhelimessa vika. Täytynee siis hetken aikaa kestää vielä huonolla netillä. 

4 kommenttia

  1. Pitääkin kokeilla tätä reseptiä, näyttää niin hyvältä ja pehmeältä. Mahtaako kaurajauhon tilalle sopia spelttijauho, kun niitä sattuu olemaan kaapissa ja gluteeni ei haittaa..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sitä se oli ja niin mehukasta :) Onnistuu varmasti, kerrohan mitä tykkäsit!

      Poista
  2. Näyttää niin hyvältä, pakko kokeilla!

    VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥