INTIALAINEN LINSSICURRY

4/30/2015

Huh rankan viikon jälkeen on aika ihana, että aurinkokin toivottaa meille ihanaa vappua. Viikko oli aika masentava niin kelin, kuin väsymyksenkin takia. Viikonlopun ensiapukoulutuksen takia, ei kerenny levätä kun sunnuntain ja sit takas koulun penkille. Nyt on taas neljä päivää tällä viikolla ahkeroitu ja koittaa ansaitut kolmen päivän lomat. Siispä suunta samantien kohti Kuopiota ja vapun viettoon mukavalla porukalla. Vaikka kuinka arki tuntuu rankalta on arki kuitenkin mielenkiintoista ja opiskelu motivoivaa. Oon tykännyt opiskelusta tosi paljon ja koittanut saada jokaisesta päivästä mahdollisimman paljon irti. Ainakin yksi hyvä puoli on siinä, että päivisin viilettää aamusta iltaan, nimittäin se että illalla kun tyynyyn painaa pään ni se on varma juttu, että uni tulee aivan hetkessä. Vapun kunniaksi haluun jakaa teidän kanssa mahtavan reseptin, joka sopii myös vegaaniin, maidottomaan ja gluteenittomaan makuun. Itämaisten ruokien ystävänä, tämä ihana linssi curry saa jo ajatuksena veden mun kielelle. Kasvisruoan laitto on muuten erittäin mielenkiintoista, inspiroivaa ja synnyttää herkullisia uusia makuja.
IMG_9138.CR2 IMG_9139.CR2 IMG_9137.CR2

L I N S S I C U R R Y
3 porkkanaa //  kaalia // 2,5 dl punaisia linssejä
3 valkosipulin kynttä // pieni pala inkivääriä 
 sipuli //1 dl maissia //  7 dl vettä // 1rkl öljyä 
1 prk paseerattua tomaattia // 2tl tandoori maustetta 
suolaa //  limepippuria // tuoretta koriantetria
(käytin basilikaa korianterin puuttuessa) 

1. Huuhtele linssit hyvin siivilän läpi, kunnes vesi kirkasta.
2. Lisää linssit veden kanssa kattilaan. Keitä n.5min. 
3. Pilko kasvikset, purista valkosipuli, lisää kattilaan.
4. Raasta inkivääri, lisää mausteet ja anna porista n. 20min.
5. Tarjoile korianterin ja soijajogurtin (maustamattoman 
jogurtin) kanssa. 

Viikonloppuna on edessä rentoa hengailua ja grillausta vapun vietossa mukavalla porukalla, kovaa treeniä kera parhaan ystävän, vappubrunssia ja ajanviettoa perheen kanssa, YO-tarjoilukokeiluja, leffailtaa ja toivottavasti myös jossain välissä hiukan lepoa ja pitkiä yöunia. Nyt suljen koneen hymyssä suin ja suuntaan illanviettoon. Oikein paljon tervetuloa blogin pariin myös uusille lukijoille ja erittäin hyvää vappua kaikille!

4 kommenttia

  1. Mä tein toissapäivänä myös intialaista ruokaa, ostin Matkuksen Tigerista tandoorimaustetta ja se oli yllättäen tosi hyvää! Tandoorikanaa, jossa oli turkkilaista jogurttia ja itsetehtyä tomaattimurskaa (mulla ei oo mitään hajua miten se pitää tehdä joten keksin ite :D) ja oli kyllä maukasta. Mausteet tekee ihmeitä! Pitää tuota linssicurryakin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intialainen ruoka on kyllä meikäläisen lemppari :) Kuulostaa hyvältä!

      Poista
  2. Oi vitsi, linssejä! Itse oon tänävuonna innostunut linsseistä niiden hyvän ravintoarvon ja helppokäyttöisyyden takia, joten pakko kyllä kokeilla tätä ohjetta. Tuokin kivaa vaihtelua ainaiseen linssikeittoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linssit on kyl super hyviä ja terveellisiä! Pitäis itsekin käyttää enemmän niitä päivittäisessä ruokavaliossa :)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥