Tired & Happy

4/10/2014

Pikapikapostausta kiireen keskeltä. Hirveesti hommaa hoidettavana Thaimaan reissuun liittyen, sekä huomenissa ja lauantaina vietettäviin äitini häihin liittyen. Reenit on kulkenut tällä viikolla aivan mainiosti. Biitsistä oon saanu lisäpotkua kaikkeen reenaamiseen ja reenimotivaatio on huipussaan, en malta odottaa et pääsen hiekalle reenaamaan Thaimaassa! Uskomatonta että alle viikon päästä me ollaan jo Thaimaan lämmössä. Aika paljon on tapahtunut syksyn jälkeen. Syksyllä sairastin aika rajun vatsatulehduksen, joka sitten eteni niveliin ja rajoitti mun liikkumista aika paljon. Tossa vaiheessa pääs kunto rapistumaan aika paljon ja sen myös huomas kropasta. Sen jälkeen vähitellen oon rakentanu kroppaa takasin, ensin hankkinu lihas massaa ja sitten nyt viimeisinä viikkoina ennen lomaa tiputellu pikku hiljaa rasvoja pois. Paino on pudonnu 66kg:sta 62 kiloon, pituutta mulla on ainoastaan 162 cm, joten aika paljonhan mulla tuo paino silti on. Lihasta on kuitenkin ainakin, mikäli peilikuvaa arvioi tullut mukavasti lisää, joten rasva on palanut aika hyvin. Alla olevissa kuvissa joulukuu 2013 ja helmikuu 2014 ja tuoreimmat kuvat alimpana uusissa trikoissa.
Syöminen on myös muuttunut reenaamisen lisäksi paljon. Lähinnä syömisessä, kun on tajunnut sen, että miettii päivän kulutuksen mukaan, minkä verran energiaa tarvitsee per/annos ja jakaa päivän energiantarpeen sitten jokaiselle annokselle tasaisesti ja syö säännöllisesti. Mulle tärkeetä on nimenomaan toi säännöllisyys. En ymmärrä, miten jotkut voi selvitä 8-16 koulupäivistä yhdellä ruoalla? Mulla se 2-3 tuntia edellisestä ateriasta ja massu jo murisee mukavaan tapaan ja ilmottelee haluavansa lisää ruokaa. Välipalat on helppoja ottaa kouluunkin mukaan, protskupatukat & juomat, mikäli kaupan patukoista ei tykkää, ne voi tehdä myös itse. Kasviksia rouskuteltavaksi, kourallinen pähkinöitä. Tän viikon välipalavinkkinä, itse tehtyä siemennäkkäriä. Yks aamu päätin tehdä evääksi tätä, ainekset vaan sekaisin ja uuniin n. 25 min ja sit vaan täytetään ja matkaan folipakettiin! Tosi kiva syödä koulussa ja vähän erilaista evästä vaihteluksi.
Tein tänään huomiseen äitini ja Jompen vihkimistilaisuuteen kakun. Pitkään aikaan en oo päässy leipomaan oikeen kunnolla ja lähinnä reseptit ovat olleet "terveelliseen" suuntaan. Tämä herkkukakku koostuu suklaakeksipohjasta, suklaafudgekerroksesta, mansikkajuustokakku kerroksesta ja vanilja-valkosuklaakerroksesta. Eikun suut makiaksi vaan, luulen että kakusta tuli aika herkkua! Vihkiminen tapahtuu meillä kotona ja samalla siunataan myös koti. Lauantaina sitten juhlitaan isommalla porukalla häitä.  Huomenissa nään myös pitkästä aikaa tätiäni, jota en oo nähnyt kuuteen vuoteen! Ihan tajuttoman ihana viikonloppu siis tulossa ja maanantaina sitten reissuun. Postailen häätunnelmia enemmän viikonlopun aikana. Nyt vielä viimeistelemään tän päivän hommat ja sit unta palloon ja aamusta treenaamaan. 

Mukavaa viikonloppua!

- Emilia

10 kommenttia

  1. Anonyymi4/10/2014

    Sulla on tosi blogi :)! Nuo terveelliset reseptit on kyllä niin hyviä. Niitä vaan lisää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Pitääpäs muistaa reseptejä postailla!

      Poista
  2. Ihana blogi! :)
    Sellasta haluisin kysyy et mistä mahtais löytää hyvän treeniohjelman? Ite oon tehny iha perus lihaskuntoa iltasin ja käyny lenkillä, mutta oiksko mitään vinkkejä aloittelijalle? Salille en kovin usein pääse välimakan takia mutta muuten? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva et pidät :-) Treeniohjelma riippuu ihan tavotteista mitä sulla on treenaamisen suhteen :-) Onko tavoitteena kasvattaa lihasmassaa vai polttaa enemmänkin rasvaa :-) Oman kehon painolla treenaamisesta mulla ei oo hirveesti kokemusta, mutta haluaisin oppia lisää. Kannattaa käydä esim. personal trainerin juttusilla :-) Pikkuhiljaa rakentamaan peruskuntoa!

      Poista
  3. Anonyymi4/11/2014

    mitä kaikkii liikkeitä teet kun reenaat vatsaa ja peppua? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin monipuolisesti eri liikkeitä! Jalkoja treenaan kahdessa osassa viikottain, jaan treenit etureisi/sivupakara ja takareisi/isopakara/alaselkä eli molemmissa tulee peppua, hyviä peppuliikkeitä on mm. erilaiset kyykyt: syväkyykky, hack-kyykky väärinpäin, askelkyykyt, takapotkut taljasta, maastaveto ja lantionnosto :-) Vatsatreenin teen kahdesti viikkoon ja teen hyvin paljon erilaisia liikkeitä niin, että sekä ylä-, keski- ja alavatsat, sekä sivuvatsat ja kyljet työskentelevät!

      Poista
  4. Olipa huippua eksyä vahingossa blogiisi, oletkin tuttu kasvo lentopallopiireistä. :) Pistin itse elämäni remonttiin 10 viikkoa sitten, ruokailu- ja liikuntatottumukset menivät aivan uusiksi. Sokerin ja sohvalla löhöilyn tilalle tuli talousvaaka, terveellinen ruoka, salilla käyminen ja aerobiset. On ollut mahtavaa huomata, miten huikeita tuloksia näinkin lyhyessä ajassa voi saada aikaan ja matka on vasta alussa. Blogisi vaikuttaa näin lyhyellä tutustumisajalla tosi kivalta, pitää viikonlopun aikana lueskella enemmän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukemaan! :-) Kuulostaa hienolta! Sepä se motivoikin kun tuloksia tulee ja ihana on myös huomata miten hyvin kroppa voi eikä tulokset ole vain peilin puolella :-) Kiitos paljon kommentista!

      Poista
  5. Anonyymi4/12/2014

    Pakko sanoo että oon ihan rakastunut sun blogiin! Kirjotat tosi hyvää ja asiallista tekstiä :) toivoisin kyllä että kirjottelisit jotain reeniohjelmia tänne myös?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi, kiitos kommentista! Ihana kuulla :-) Hyvä tietää, eiköhän niitäkin tänne aina välillä päivity :-)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥