Every time you eat is an opportunity to nourish your body

3/16/2014

Muutamat reseptit viikon päätteeksi! Spiruliina on tosiaan ollut käytössä nyt jo jonkun aikaa. Oon käyttäny sitä päivittäin yhden teelusikallisen verran hyvin eritavoin hyödynnettynä. Spiruliina onkin siitä mun mielestä mukava aine käyttää, että sitä voi laittaa oikeastaan mihin vaan. Nyt esittelen tässä muutamat tavat, joissa ite oon spiruliinaa käyttäny. Ensimmäinen on ihan perus smoothieissa, marjoja kannattaa käyttää sulana, ei jäisinä, niin niistä saa enemmän makua, mikäli tuo spiruliinan ominaismaku ei miellytä. Banaani toimii myös spiruliinan kanssa tosi hyvin. Banaania, spiruliinaa ja hiukkanen raakakaakaota ja vaniljarahkaa/rahkaa&protskujauhetta, sekä nestettä niin herkullinen banaani-kaakao smoothie on valmis. Muita spirulinan käyttötapoja, joita oon kokeillu on jäätelössä, vanukkaassa ja munakkaassa.

Mansikka-spiruliina jäätelö

1 jäädytetty bansku
1 dl jäisiä pakastemansikoita
1 tl spiruliinaa

1. Muussaa sauvasekoittimella hiukan sulaneet bansku & masikat tasaiseksi massaksi.
2. Lisää spiruliina ja sekoita tasaiseksi.
3. Mikäli haluat vielä jäädyttää seosta, laita takaisin pakkaseen, tai nauti sellaisenaan.


Spiruliinavanukas

1 banaani muussattuna
2 rkl rahkaa
1 rkl vaniljaproskujauhetta
1 tl spiruliinaa

1. Sekoita kaiki aineet tasaiskesi vaahdoksi vatkaamalla.
2. Laita jääkaappiin n 15min ajaksi.
3. Nauti goji&mulperi-marjojen kera.


Spiruliinamunakas

3 munan valkuaista
3 palaa pakastepinaattia
1 tl spiruliinaa
½ dl pähkinämaitoa 
(soijamaito/normaalimaito toimii myös)
mausteita (käytin merisuolaa & sitruunapippuria)

1. Sulata pinaatti ja skoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi.
2. Paista keskitehoilla kannen alla pannulla, kunnes munakas on hyytynyt (käännä munakas, jos haluat molemmat pinnat ruskistaa, itse pidän vain puolittain paistetusta)

Spiruliinan käytössä outoa on ollut toi miten pienikin määrä sitä voi värjätä ruoan noin tehokkaasti. Etenkin spiruliina&marjat yhdistelmä kieltämättä saa ruoan näyttämään  Jaakon sanoin ydinjätteeltä, mutta ulkonäkö hämää, esimerkiksi mansikka ja spiruliina on erittäin hyvä yhdistelmä! Ohjelma jatkuu tästä eteenpäin jälleen matikan pänttäämisellä. Sais jo loppua tämä lukeminen. Onneks keskiviikkona matikan yo, jonka jälkeen saa löysätä ja alle kuukauden päässä häämöttääkin kolmen viikon loma Krabille, Thaimaahan. Can't wait! Nyt sitten vaan töitä kovaa, että loma on varmasti ansaittu. Muutama mukava valokuvaus/videoprojekti myös luvassa kuun loppuun, sekä muutakin kivaa ohjelmaa, joten loma tulee varmasti ennen kuin huomaankaan. 

Mukavaa viikon alkua kaikille!

- Emilia

4 kommenttia

  1. Jee tohon vanukkaaseen ei tarvinnukaan puddingjauhetta! Taidan kokeilla huomenna aamupalaksi tuota. Multa oli äsken kaikki smoothieainekset loppu, niin vetäsin spirulinat lusikalla suuhun ja vettä päälle.. Ei se maku oo mitenkään paha, mutta jätti kyllä hampaat ja koko suun niin rumaks että en jatkossa ainakaan kiireessä turvaudu tohon :D

    Kiitti resepteistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep ei :) ja se on tosi helppo + toi väri on niiiiin upea! Kokeile ihmeessä:) Voi ei, mä en varmaan pystyis tohon, jotenkin se maku on vaan niin ööö LEVÄ :D

      Poista
  2. En oo kokeillu spiruliinaa aikaisemmin, mutta noiden herkullisilla kuvilla terästettyjen reseptien jälkeen alan kyllä vakavasti harkitsemaan kyseisen superfoodin hankkimista. Tosin tuo ''banaania, spiruliinaa ja hiukkanen raakakaakaota ja vaniljarahkaa/RAHAA&protskujauhetta'' yhdistelmä kuulostaa aika erikoiselta. :D

    Oikein paljon tsemppiä matikan kirjotuksiin, kyllä sä pärjäät! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Itse ainakin tykkään ja benefitsejäkin löytyy :) HAHA, kiitos ilmoituksista, korjasinkin heti virheen :D En tiedä mimmosta miljoonavanukasta tosta saiskaa aikaa ;) Kiitos tsempeistä!

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥