NEW YORK

8/30/2016

Oh, New York. Tuo kaupunki on ihan älytön, niin paljon nähtävää, niin paljon koettavaa. Se kaupungin syke, se kaupungin kauneus, arkkitehtuuri, valtavan tyylikkäät kaupat, tuhansien dollarien näyteikkunoineen, kadut keltaisine takseineen, kohti sinistä taivast kohoavat pilvenpiirtäjät. Meidän kaksitoistapäivänen New Yorkissa oli aivan ihana ja tuun puhumaan siitä vielä pitkään. Antamaan parhaat matkavinkkini tuohon maailmaan, sillä se ei tosiaan ole vain kaupunki, se on kokonainen maailma. Mitenkään en pystyisi yhteen tekstiin upottamaan sitä kaikkea mitä saatiin kokea tuon reissun aikana. Tulevat kuvat on muokkaamattomia otoksia reissusta. Ei edes kuvat, ei sanat tosin koskaan voi täydellisesti kertoa sitä mitä mä näin ja koin.

NYC2 NYC3

Käveltiin varmasti lähes sata kilometriä tuon reissun aikana ja voitte vaan kuvitella miten paljon noilla kilometreillä kerkeää nähdä. Vaellettiin Manhattanin katuja, koettiin erilaisia kuapunginosia. Eniten New Yorkissa viehättääkin juuri se, miten yksi kortteli voi muuttaa kaupunkia niin paljon. China Town, Little Italy, Little India, ei olisi ympärille katsoessaan itseään sijoittanut New Yorkiin. Upea ja tyylikäs Upper East side, kiireinen Midtown, kotoisa ja rauhallisempi West village, niin ihana, kaunis ja vehreä Central park, peililasiset pilvenpiirtäjät Lower Manhattanilla. Pako kaupungista Coney islandille, miten ihanaa olikaan upottaa paljaat varpaat tulikuumaan valkoiseen hiekkaan.

NYC1 NYC4

Niin hyvää ruokaa, kansainvälistä. Syötiin reissun aikana kuubalaista, kiinalaista, japanilaista, intialaista, ranskalaista, italialaista, belgialaista, meksikolaista.. ja tietysti sitä aitoa oikeaa jenkkiläistä. Nathan's hod dogit ja shake shackin burgerit, nam. En oo koskaan ollut pikaruokaravintoloiden burgereiden ystävä mut GOSHH.. Shake shackin burgerit ihan oikeasti suli suuhun. Little Italyn tagliatelle... Intialaisen Naan leipä ja Rogan Josh. Kuubalaiset leivät, jotka ovatkin tunnettuja herkullisuudestaan. Niin monet cappucinot, myös kalliit sellaiset monesti. Ja jäätelöä, sitä syötiin enemmän kun laki sallii ja voe poijat se oli hyvvää se jäätelö siellä... Lemppari oli ehdottomasti Peanut butter cup jätski. 

NYC5 NYC6

Käveltiin, koettiin, nähtiin. Käytiin museoissa, joista 9/11 museo oli ehdottomasti ahdistavuudestaan huolimatta pysäyttävä kokemus. Ihailtiin kaupunkia yläilmoista auringonlaskun aikaan. Katseltiin, kun manhattan kimalsi yön pimeydessä kuin tuhansien timanttien meri. Vietettiin unohtumattomia hetkiä, rakastuttiin Brooklyn Bridgeen auringonnousussa. Nautittiin croissantteja Roosevelt islandilla Manhattan skylinen alla. Käytiin roof top-brunssilla, päivetyttiin paahtavan auringon alla, lötkötettiin rannalla turkoosin meren äärellä. Meillä oli niiin ihanaa ja miten kiitollinen oon tästäkin kokemuksesta. 

Mitä teille kuuluu? Miten on kesä menny?? Haluun kuulla kaiken<3
 Tulin ite tänään jyväskylään ja ylihuomenna alkaa koulu... JAIKS.

4 kommenttia

 1. Siis apua, kuulostaa niin mahtavalta reissulta!! Olis ihanaa päästä tuonne vaikkapa pariks viikoks tai kuukaudeks tsekkaamaan paikkoja ja kokemaan NYCin elämää... Pari pävää oon tuolla viettänyt, mutta on se vaan ihan liian vähän ton kokosen kaupungin tutustumiseen :-D

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä niin upea kaupunki:) Pari päivää on tosiaan hurjan lyhyt aika ton kaupungin näkemiseen :)

   Poista
 2. Anonyymi9/03/2016

  Hui kun kuulostaa ja näyttää ikimuistoiselta reissulta! Otit varmaan paljon valokuvia? Niitä ois kiinnostavaa nähdä lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin kyllä kuvia paljon, niitä tulee tänne blogiin kyllä:)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥