Niin paljon rakkautta

7/10/2016

Miten paljon rakkautta voi mahtua yhteen sukuun? Paljon. Ihan mahottoman paljon. Me juhlittiin eilen mun uskomattoman ihanan mummon 70v juhlia. Tuosta naisesta ei ikinä uskoisi, että 70 vuotta tosiaan tuli täyteen, semmonen tehopakkaus on kyseessä. Meidän lämpöiseen kotiimme kokoontui eilen kolmisenkymmentä, minulle niin hurjan rakasta sukulaista. Oli lasten naurua ja juoksua, upeaa musisointia, mun sisko ja se laulaa kuin enkeli. Niin uskomattoman hyvää ruokaa. Satoja halauksia, onnenkyyneleitä. Miten rakastankaan tuota lasten naurua ja sitä iloa ja riemua, sitä lämpöä ja sitä rakkautta. Miten oonkaan niin onnekas, että ansaitsen tän kaiken rakkauden mun ympärille? 

juhlat3 kukkakakku5 juhlat2
Mun lahja tänä vuonna mummolle oli tehdä kakku juhliin. Oon vastannut yleensä aina kakkujen tekemisestä, musta se on vaan niin ihanaa puuhaa. Halusin tehdä kakun, joka kuvastaa mun mummoa ja kertoo jotain hänestä. Sen pitäisi olla paitsi herkullinen, niin uskomattoman kaunis. Sen pitäisi olla jotain mitä mummo rakastaa. Muistan ikuisesti marjanpoiminta reissut mummon kanssa. Minut istutettiin mättäälle ja siitä napsin marjoja suukkiin ympäriltäni. Tai kun käytiin poimimassa vadelmia ja mummo oli tehnyt mukaan evääksi kelmuun käärittynä hapankorppuja maksamakkaralla ja ne oli ihanan pehmeitä ja niiiiiin hyviä. Siispä kakussa pitäisi olla marjoja, paljon ihania luonnon omia antimia, jotka veisivät kielen mennessään.

Mummo rakastaa kaikkea kaunista. Hän kertoikin, että ensimmäinen sanansa oli luultavasti "tutta". Pienen pienestä asti on hän rakastanut luontoa, kukkia, sen kyllä näkee. Mummolassa on aina upeat värit tervehtimässä ulkona, nätti kimppu ruusuja tai muita ihanuuksia pöydällä. Nuo luonnon niin kauniit värit, ne tekee mummon onnelliseksi ja ihan oikeasti onnelliseksi. Siksi mummolle hankittiin lahjaksi myös upeat seitsemänkymmentä aniliininpunaista ruusua. Halusin kakkuuni kukkia, kauniita sellaisia ja paljon. Tässä kakussa on se mitä meidän rakkaassa mummossa näen ja mitä hän rakastaa niin paljon. Värien runsautta, kauneutta kerrassaan, upeita luonnon kukkia, herkullisia marjoja. 

kukkakakku kukkakakku2 kukkakakku4 kukkakakku3
Tämä kakku on paitsi kaunis, niin ihan uskomattoman maukas. Väliin kakkuun tuli sekä makeutta, että raikkautta. Sekin kuvastaa mummoa niin hyvin. Toffeemoussea ja banaania toiseen väliin, vaniljamoussea ja tuoreita mansikoita toiseen. Päälle kuorrute mustikkamoussella ja nuo tuo ihana köynös kruunaamaan kakku. Meidän suvusta löytyy myös monenlaista syöjää, on vegaania, kasvissyöjää, raakaruokailijaa. Siispä heillekin piti olla jotain herkkua ja päätin tehdä raakakakun. Tämäkin herkku valmistui samoilla teemoilla. Toffeinen pohja ja kinuskinen ensimmäinen kerros täytettä. päälle sitten raikkautta mansikkakerroksesta ja marjoista. 

Ja nyt.. Näihin ihanuuksiin voisin kirjoitella reseptiä (jos muistan mitä laitoin niihin:D), joten oisko semmoisille kiinnostusta? 

7 kommenttia

  1. Kirjoita vain ohjeita, jos jaksat.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs laitella! Käyn kurkkaamassa :)

      Poista
  2. Anonyymi7/11/2016

    Moikka! Ei liity postauksen aiheeseen mutta ajattelin kuitenkin esittää postaustoivetta: lähden syksyllä opiskelemaan ja muutan ensimmäistä kertaa omilleni, olisi kiva saada vinkkejä miten opiskelijabudjetilla saa kuitenkin syötyä monipuolisesti ja terveellisesti. :) Olisin hyvin iloinen jos voisit jonkin tälläisen postauksen joskus tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Itselläkin alkaa taas opiskelijaelämä ja budjetti pienenee hurjasti :)

      Poista
  3. waaau nuo kakut! aivan upeita! ja täällä olisi ainakin yksi resepteistä kiinnostunut!

    http://more-than-we.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥