PÄÄSIN OPISKELEMAAN!

6/24/2016

Eilen se tapahtui. Rauhaisa matka juhannuksen viettoon oli alkanut ja siinä autossa mummon ja ukin kyydissä kirjauduin opintopolkuun vielä tsekkaamaan onko opiskelijavalinta vielä kesken. Virallisesti tulostenhan piti tulla vasta 1.7. Hetkonen etusivu näyttää ihan uudenlaiselta, siis tulokset on tullu.. MISSÄ SE LUKEE? Ja siinähän se luki. Niin kauniilla pienillä kirjaimilla: Hyväksytty. Kyyneleet tulvivat silmiini samantien ja kiljuin "Mä pääsin! Mä pääsin!". Onneksi ukki pysyi tiellä huudosta huolimatta. Syke nous varmaan kahteen sataan ja onnen tunne täytti koko kehon. Ihan uskomatonta. Onko tää totta? Tarkistin noin 100 kertaa tuloksen. Vapisevin sormin yritin itkun lomassa saada soitettua mammalle. Saikohan siitä puhelusta edes selvää? Äiti mä pääsin opiskelemaan.. Ihan oikeesti pääsin. Ihan uskomatonta.

Blogi1

Näinä hetkinä sitä taas huomaa miten paljon on ympärillä välittäviä ihmisiä. Nää ihmiset on nähnyt sen intohimon mun silmissä, kun oon puhunut mitä haluan elämälläni tehdä. Ne ymmärtää miten paljon mä halusin tätä ja ne on katsonut vierestä kun mä paiskin hommia unelmien eteen. JA ne varmasti myös tietää, miten uskomattoman ihanalta tää tuntuu ja ne jakaa tän onnen ja ilon mun kanssa. Kiitos kaikille. Jokaikisellä siitä tuesta mitä oon saanu. En vois onnellisempi olla. Kiitos vanhemmille, jotka on vienyt mut urheilemaan pienenä ja mahdollistanu aina sen. Kiitos perheelle, joka on tukenu läpi vaikeuksien. Ystäville, jotka on jakanut ilot ja surut. Teille siellä ruudun toisella puolella, kun ootte ollu hengessä mukana. Ja kiitos myös kaikille snäpissä onnitelleille lukijoille.

blogi4 blogi3

Sain eilen myös erikoisen kommentin anonyymisti: "Ihan epäreilua miten sulle tulee kaikki noin helpolla". Ihan oikeasti? Paiskin niska limassa hommia tämänkin ison unelman eteen. Ei oo todellakaan ollut elämä pelkkää ruusuilla tanssimista. Jo lukiossa meinasin luovuttaa kun vietin useamman kuukauden lukioajasta sairaspedissä. Meinasin antaa periksi urheilun suhteen, koulun suhteen ja päästää tästäkin unelmasta irti. En kuitenkaan luovuttanut, kirjoitin hyvät paperit lukiosta ja tein ihan älyttömästi hommia sen eteen. Pääsykokeisiin luin päivittäin 6-10 tuntia, liikuntatestien ja omien treenien kanssa harjoituksia kertyi toukokuussa ja kesäkuun alussa jopa kolme joillekin päiville. Oon tehnyt älyttömän paljon töitä. Jokainen, joka on nähnyt tän prosessin tietää, et oon paiskinut hommia. Mutta tää. Tää on ihanaa ja jokaisen hikipisaran arvoista.

blogi5 blogi2
Kuvat: Anniina joensalo

Yks mun isoimmista unelmista siis tulee toteen. Mä aloitan syksyllä liikuntabiologian opinnot Jyväskylässä. Nyt sanon vielä kerran sulle: JOKAINEN unelma, mahdottomankin tuntuinen sellainen, on saavutettavissa. Suurella työllä, intohimolla ja asenteella voi saavuttaa mitä vaan elämässä. Pitää uskaltaa joskus ottaa askel uuteen suuntaan. Se voi olla ensimmäinen, mutta myös tärkein askel. Vielä kerran siis: KIITOS. Ja ihanaa Juhannusta.

- Maailman onnellisin pieni tyttö

23 kommenttia

 1. Anonyymi6/24/2016

  Oikein paljon onnea!! :) Ihanaa että kova työ palkitaan.
  Oon varmaan ihan hölmö kun en tiedä, mut mitä se liikuntabiologia käytännön työssä on? Eli mihin sä tuut työllistymään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Et tosiaan oo hölmö, ei moni muukaan tiedä! Mua kiinnostaa pääaineista ainakin tällä hetkellä eniten valmennus- & testausoppi. Elikkä fysiikkavalmennuspuolelle ois oma mielenkiinto. Tuolla lähetään siis solutasolta lähtien käymään läpi urheilussa tapahtuvia mekanismeja. Mut työllistyä voi moneen suuntaan. Muut pääaineet ovat biomekaniikka ja liikuntafysiologia, jotka ilmeisesti painottuvat enemmän tutkimussuuntaan.

   Poista
 2. Ihan superpaljon onnea, oot niin paikkasi ansainnut! Kova työ palkitaan AINA. Ite vielä kovasti jännitän fysioterapian tuloksia.. Näillä näkymin vasta viikon päästä saan tietää joko maailmani mullistavan ilouutisen tai hirveän pettymyksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kia :) Toivotaan, että sullekin tulee kovasta työstä ansaittu palkinto! Pidän peukut pystyssä täällä :)

   Poista
 3. Anonyymi6/24/2016

  Wau, onnea ihan mielettömästi!! <3 Varmasti uskomaton tunne. Toivon että saan kokee saman, ens viikolla saan kuulla pääsenkö opiskelemaan luokanopettajaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan tää ihan käsittämätöntä :) Toivotaan näin<3

   Poista
 4. Paljon onnea opiskelupaikasta :) Opiskeluaika on ihan parasta, nauti siitä!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi6/24/2016

  Onnea hurjasti!!! <3

  VastaaPoista
 6. huh aivan mieletöntä!! Onnea!!

  VastaaPoista
 7. Onnea ihan älyttömästi ♥!!

  VastaaPoista
 8. Vitsi miten upea juttu, paljon onnea! :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi6/25/2016

  Wau, tosi paljon onnea!!:) Olen lukenut blogiasi jonkin aikaa ja täytyy sanoa, että olet todella inspiroiva ihminen ja oon saanu motivaatiota omiinkin opiskeluihin ja liikuntaan tekstiesi kautta!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi6/28/2016

  Onnea niin paljon!!😊 kova työ tuottaa tulosta lopulta. Itsekin pääsin opiskelemaan ykköshakukohteeseeni juurikin jkl ja ai että, ihan samoja reaktioita tuli mullekin kun luin to aamuna tulokset! Ja todella epäreilu toi anonyymin kommentti, että saisit kaiken helpolla... Et todellakaan😊 Mukavaa kesää sulle😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se vaan menee! Kiitoksia ja suuret onnittelut sinne <3 Ihanaa kesän jatkoa!

   Poista
 11. Onneksi olkoon, oot kyllä paikkas ansainnu! Toi on niin mahtava tunne, muistan vieläkin sen fiiliksen kun viime vuonna sain tietää omasta opiskelupaikasta. Se helpotus oli jotain ihan uskomatonta! Olis kiva tietää vähän tarkemmin noista pääsykokeista, varsinkin siitä toisesta vaiheesta. Itseäkin kiinnostaisi kovasti liikuntabiologia mutta joutuisin käymään käytännössä puolet lukiosta uudestaan, joten tällä hetkellä on "tyydyttävä" fysioterapiaopintoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Se on kyllä ihan uskomaton tunne! Joo aion kyllä kirjoitella.. Itsekin menin 35 pistettä yli rajojen sisälle, vaikka en oo käynyt fysiikkaa ja kemiaa kun yhdet kurssit. Ei tosiaan niitä ole pakko käydä :)

   Poista
 12. Anonyymi7/18/2016

  Vau ja onnea!!:) Ite pääsin kans Jyväskylään liikunnalle ja toi tunne ku sai tietää tulokset oli jotain ihan uskomatonta. Mä soitin heti sillon yliopistolleki ja varmistin, että mut on varmasti hyväksytty ku en vaan voinu uskoa!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon :) Mahtavaa!! Siellä nähdään siis ;)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥