Vegaani brunssi

5/21/2016

Meillä nautiskeltiin äitien päivänä ihanasta vegaani-brunssista. Oonkin maininnut täällä blogin puolella, että mun äiti on vegaani. Tästä syystä ruoat on kotona kaikki vegaanisia. Toki täältä aina muutakin ruokaa saa ja voi itse laittaa, mutta ite tykkään ihan älyttömästi myös vegaanisista ruoista. Maitotuotteita en käytä muutenkaan ja pyrin välillä käyttämään lihan sijaan esimerkiksi linssejä ja papuja. Ite en ryhtyis ainakaan tällä hetkellä vegaaniksi, koen saavani lihasta paljon ravintoaineita ja tykkään myös siitä kovasti. En näe sitä kuitenkaan mahdottomana vaihtoehtona ja ymmärrän täysin vegaaneja. 

Sitten itse menuuseen. En aio kirjata blogin puolelle erikseen reseptejä, vaan pääset niihin klikkaamalla ruokalajia. Brunssi oli kyllä kaikenkaikkiaan aivan ihana ja täyttävä. Vegaaninen tonnikala yllätti ja oli tosi hyvää. Tonnikalasalaatin kylkeen oli meillä "nachodippiä", joka oli ihan tajuttoman hyvää! Hummus on noussut ehdottmaksi lemppariksi levitteenä ja ai että rakastan tuoreita sämpylöitä. Samoin falafelit on kyllä päässeet mun sydämeen erittäin vahvasti. Rapsakka pinta, pehmeä sisus, NAM. Ja tsatsiki on mitä taivaallisin yhdistelmä falafelien kanssa.

brunssi4 brunssi1 brunssi2 brunssi

Vegaani brunssi menu


jäkiruoaksi hedelmäsalaattia johon tuli:
mangoa, ananasta, litsiluumuja, omenaa, banaania
granaattiomenaa, päärynää, verigreippiä

Mun mielestä yks vegaanisuuden ongelma on korvaavat tuotteet. Kaiken maailman korvikkeet juustoille, kermaviileille yms. sisältää aikamoisen määrän kaikkea ylimäärästä lisäainetta, jotta koostumus, maku ym. ois samankaltainen "oikeisiin" tuotteisiin verrattuna. Meidän perheessä ei oo kuitenkaan lähdetty tälle linjalle kovinkaan paljoa, sillä mahdollisimman paljon koitetaan tehdä alusta asti itse. Hummukset, falafelit ym. tehdään aina alusta asti itse ja näin tiedetään tasan tarkkaan mitä ne sisältävät. Vegaani voi varmasti saada kaiken tarvitsevansa ja kaikki ravintoaineet, kunhan vaan kiinnittää huomiota ja ottaa selvää asioista.

Löytyykö mun lukijoista vegaaneja / kasvissyöjiä? Ois mukava tietää:)

6 kommenttia

 1. Täällä yks sun vakkarilukija ja kasvissyöjä! Maitoa en myöskään juuri käytä, joten oonkin sanonut olevani "kananmunaa ja raejuustoa vaille vegaani" :D Jännä idea tuo vegaanin tonnikala, sitä ei tietääkseni Oulun korkeuksilta vielä mistään saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mukava, et täällä on myös vegejä :) Ei tosiaan valmiina saa munkaan tietääkseni! Tuokin on siis itse tehtyä, tekstissä on linkki reseptiin.

   Poista
 2. Anonyymi5/22/2016

  Täältä löytyy yksi vegaani! Liha ja maitotuotteet karsimalla ruokavaliosta tulee automaattisesti jo paljon terveellisempi, kun suolistossa ei mätäne kuolleen eläimen osia ynnä muuta tarpeetonta :) Itse en ainakaan koe mitään ravintovajetta, hedelmät ja vihanneksethan ovat ravintorikkainta ruokaa mitä maan päältä löytyy :) Ja parasta on se, että niitä saa syödä niin paljon, heheh :DD Onhan noissa korvaavissa tuotteissa kaikenlaista, mutta ei ne kyllä ole mitään verrattuna siihen, mitä lihassa ja maitotuotteissa on :) Hedelmissä ja vihanneksissakin on proteiinia ja rasvaa, tosin pieneninä määrinä eli niitä saa tosiaan syödä reilusti :) Itse täydennän proteiininsaantia linsseillä, tofulla ja joskus myös esimerkisi riisi tai hamppuproteiinijauheilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravintorikkauskin on nykyään aika kyseenalaista maaperän köyhyyden takia, mutta tottakai kasviksissa ja hedelmissä on hurja määrä kaikkea hyvää! :) Kuulostaa kivalta sun ruokavalio!

   Poista
 3. Anonyymi5/25/2016

  Moi,

  Ei nyt liity aiheeseen mutta kerrohan sitten tuliko kutsua pääsykokeitten toiseen vaiheeseen! :)

  Nimim. Myös kutsua odottava

  VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥