Unelmia kohti

5/01/2016

Multa kysyttiin niin monesti, mikä mun plan B on. Kerroin niille, ettei mun unelmat tarvitse varavaihtoehtoa. Koen, että ensimmäinen askel kohti luovuttamista, kohti epävarmuutta on keksiä varasuunnitelma. Mun mielestä tää ajattelutapa yltää ihan jokaiselle elämän osa-alueelle. Mä aion päästä opiskelemaan alalle, jonne oon halunnut siitä hetkestä asti, kun ensimmäisen kerran kyseisen alan kuvauksen luin netistä. En tarvitse varasuunnitelmaa. Jos en pääse tänä vuonna, oon viisaampi ja vahvempi ensi vuonna. Perääntyä en kuitenkaan aio. Luovuttaa en aio. Mä vielä toteutan unelmani. Vaikka kuka tahansa sanois: "Et pysty siihen" "Ei kannata", niin sä oot se joka määrittelee sun pystyvyyden, ei kukaan muu.

Tää on ajatusmalli mitä haluisin nähdä enemmän ihmisissä. Että uskallettas unelmoida. Oon kuullu niin monesti, että "en mä hae opiskelemaan lääkikseen, en kuitenkaan pääse". ET varmasti tuu saavuttamaan "en mä kuitenkaan" asenteella mitään. Ei koskaan voi saavuttaa asioita, jos ei yritä ja oo valmis laittamaan 200% peliin unelmien saavuttamiseksi. Kaikki on kiinni susta. Haluatko sä tarpeeksi, jotta saavuttaisit unelmasi? Teetkö sä asioita unelmiesi eteen? Joka aamu heräät uuteen päivään ja joka päivä on uusi mahdollisuus tähdätä kohti unelmia.

Ei mikään elämässä oikeasti tule helpolla. On tehtävä niska limassa töitä ja paiskittava hommia. Kaikki se työ tuottaa varmasti jossain vaiheessa tulosta. Joskus unelmien eteen pitää myös luopua paljosta. Pitää joskus tehdä radikaaleja ratkaisuja. Pitää joskus jättää joitain asioita taakse, että voi edetä kohti uusia. Joskus pitää katkaista tärkeitä siteitä, että voi luoda uusia. Joskus se on unelmien jahtaamista jarruttava parisuhde, joskus se on työ josta et nauti. Mut aina, oli se mikä tahansa, jos se ei tee sua onnelliseksi, niin lähde.

Oon aina ollut sellanen luonne, että joko teen sata lasissa tai sit en tee ollenkaan. Johonkin kun ryhdyn niin teen sen aina täysillä. Neljän viikon pääsykokeisiin luku jakso oli henkisesti tosi rankka. Unelmien eteen joutuu tosiaan luopumaan myös monesta asiasta ja tän neljän viikon aikana mun elämään ei kyllä todellakaan sisältynyt mitään muuta, kun lukemista ja treenit. Erakoidun lähes täysin ja keskityin vain ja ainoastaan siihen, et syksyllä pääsisin aloittamaan opinnot. Nyt kun siellä on vielä varmasti pääsykokeisiin valmistautuvia, niin toivotan tsemppiä ja voimia joka ikiseen hetkeen matkalla. Lopputulos tulee varmasti olemaan aikanaan uurastuksen arvoinen.

Nyt on pääsykokeet ohi ja voin sanoa, että olo on hieno, helpottunut ja kevyt. En oo ihan varma miten mulla meni, koe tuntu tosi vaikeelta. Mut voin hymyssä suin sanoa, että oon tehnyt parhaani. Jos se ei riitä, niin en voi sille mitään. Kaikkensa antaneena voi olla tyytyväinen itseensä. Nyt venaillaan kuukausi sitten, että tuleeko kutsua kesäkuussa järjestettävään toiseen vaiheeseen. Toivottavasti tulee, sillä nyt alkaa lajitreenaus ihan kunnolla. Kuukaudessa pitäs saada haltuun aika monen urheilulajin tekniikat. Onneks pohjaa on ihan mukavasti ja ei tarttee harjottelussa lähteä ihan nollasta. 

Unelmia kohti.

14 kommenttia

 1. Ihana teksti, joka tsemppasi varmasti jokaista lukijaa! Sulla on tosi hyvä asenne <3 Toivon todella, että pääset toiseen vaiheeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivotaan näin, aurinkoista kevättä sinne!

   Poista
 2. Anonyymi5/02/2016

  Tää motivoi paljon! Oon ite hakemassa alalle, jonne on tosi vaikea päästä ja alkanut pikkuhiljaa miettiä kans Plan B:tä. Mutta enhän mä tarvii sitä, mä tuun pääsee sinne vaikka sit parin vuoden päästä! Paljon tsemppiä sulle kans, toivottavasti ahkera työ tuottaa tulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että toteutat unelmiasi:) Kyl me pystytään tähän<3

   Poista
 3. Anonyymi5/02/2016

  Bongasin blogisi vasta tänään, joten en suuremmin tiedä mihin olet hakemassa tai muista suunnitelmistasi. Haluun kuitenkin sanoa, että joskus se plan B on ihan hyvä vaihtoehto. Itse hain viime vuonna Turkuun lääkikseen, en päässyt. Mulla oli koko ajan plan B, että haen ulkomaille lääkikseen (Saksaan) ja pääsin. Ite en olis kestänyt, jos mulla ei olisi ollut tätä varasuunnitelmaa ja olisin joutunut välivuoden viettämään. Mä halusin päästä ekalla sisään, joten oli oman mielenrauhan vuoksi pakko tehdä plan B ja tunnen olevani aivan oikeassa paikassa tällä hetkellä ja nyt mietittynä uskon, että tulen saamaan tästä kokemuksesta paljon enemmän kuin siitä, että olisin jäänyt Suomeen opiskelemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että oot löytänyt oman juttusi! Tottakai suunnitelmat aina muuttuvat matkan varrella ja en tarkoita, sitä ettäkö ei voisi ajatella muita vaihtoehtoja :) Uskon, et "epäonnistumiset" kasvattaa ja jos joku muu tuntuu hyvältä vaihtoehdolta niin go for it! Varmasti Saksan lääkikseen pääseminen oli sulle kuitenkin unelmien täyttymys?:)

   Poista
  2. Anonyymi5/02/2016

   Joskus unelmien saavuttamiseen kuluu useita vuosia. Tällöin voi olla hyvä keksiä jotain muuta tekemistä siksi aikaa. Plan B ei aina tarkoita unelmastaan luopumista tai luovuttamista. Ymmärrän pointtisi ja olen samaa mieltä kanssasi siitä, että unelmien eteen tulee tehdä töitä itseensä uskoen! Kuitenkin eläminen pelkästään unelmaa varten ei ole elämää, vaan matkasta (varsinkin pitkästä) kohti päämäärää on osattava arvostaa ja nauttia siitä. Loppu ei varsinaisesti liittynyt postaukseesi, mutta halusin muistuttaa unelmiensa tavoittelijoita :)

   Poista
  3. Tottakai näin nimenomaan, oon täysin samaa mieltä :) Matka kohti unelmia on kaikista tärkein ja tää postaus oli aika lailla mun omaan elämäntilanteeseen liittyvä :) Jokainen hetki elämässä on niiiin tärkeä, eikä tosiaan voi koko elämäänsä vaan tavoitella jotain nauttimatta matkasta :)

   Poista
 4. Anonyymi5/02/2016

  Tsemppiä ja toivotaan et pääset sisään! Mitä harrastat kun puhuit monesta lajista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun laji on CrossFit, liikunnan pääsykokeissa testataan tosi montaa lajia.. Ihan kaikkea voimistelusta, luisteluun, palloiluun ja rullahiihtoon :D

   Poista
 5. Anonyymi5/02/2016

  Ihana postaus joka saa miettimään omiakin unelmia ja tulevaisuutta :) tää tuli tarpeeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, jos iski hyvään saumaan :) Tsemppiä unelmien kanssa!

   Poista
 6. Vitsi löysin sun blogin ihan äsken ja oon nyt jo ahminut sun postauksia ihan urakalla -ihan super kiva blogi ja sulla on tosi mukaansatempaava tyyli kirjoittaa! Onneksi löysin tieni tänne, pakko liittyä lukijaksikin! :)

  VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥