Saa ja pitää avautua

3/29/2016

Positiivisuus on oikeasti aika petollista. Nykyään voi olla niin helposti ulospäin niin esimerkillinen, positiivinen ja hyvinvoiva, että tekee itselleenkin sillä hallaa. Loppujenlopuksi voi kehittää niin umpikieron positiivisuuden ympärilleen, ettei erota edes omaa onnettomuutta. En puhu tästä hetkestä ja nykyisestä tilanteesta. Puhum siitä ailahtelevasta tytöstä, joka olin vielä vuosi sitten. Puhun siitä tytöstä, jonka mielialat meni vuoristorataa. Siitä joka väritti niin blogiin, ystäville, kun muuallekkin someen ihanaa elämäänsä sateenkaaren värein. Se oli kulissi. Peitin "positiivisuudella" sen kaiken negatiivisuuden mikä mussa asui. 

Vuosi sitten, kun täytin 19 päätin, että tää loppuu. Katsoin peiliin ja oikeasti pitkään. Tajusin, että mun edessä ei ollutkaan positiivinen ja vahva nainen. Mun edessä oli heiveröinen, itsekäs ja huomionhakuinen tyttö. Vuoden aikana oon ymmärtänyt niin paljon. Kun tuijotin vain ulkokuorta, en nähnyt sisimpään, joka oli aivan palasina ja hukassa. Siitä eteenpäin prosessi on ollut hidas ja vähitellen oon oppinut arvostamaan elämää ihan uudella tavalla. Oon oppinut oikeasti nauttimaan niistä pienistä hetkistä ja hallitsemaan tunteitani ja tuomaan asiat rakentavasti esiin. Oon myös lopettanut täysin humalahakuisen alkoholinkäytön (se ei saa olla pakotie) ja oppinut nauttimaan ystävyydestä ja hauskanpidosta aivan uudella tavalla. 
maaliskuu232 maaliskuu233
Ei kenenkään elämä oo ruusuillatanssimista aina. Kaiken keskellä on vaan niin äärettömän tärkeä, että välillä menee myös vähän huonommin. Välillä pitää olla vaikeampaa, että muistaa taas arvostaa niitä hyviä hetkiä. Mä tajusin viikonloppuna, että oon ruennut elämään elämääni taas liikaa jonkun toisen kautta. En oo ollut oma itteni, vaan mietin liikaa toisia. Tää kaikki johti sitten siihen, että paha olo purkautu loppujenlopuksi suunnattomana itkupurkauksena ja ahdistuksena. Yritin ensin tukahduttaa pahan olon purkillisella Ben&Jerrys ja irtokarkeilla, massu oli poksahtaa ja tuli ihan kamalat vatsanväännöt ja entistä pahempi olo. Seuraavana päivänä päätin jatkaa pääsiäissyöminkien jälkeen terveellisemmin ja tein oikeesti ravitsevaa ja hyvää ruokaa, join paljon vettä, kävin treenaamasssa, ostin vaaleanpunaisia ruusuja ja Voguen, jossa oli ihanan rihannan haastattelu, johan alkoi tuntumaan paremmalta.

Itkin ja itkin ja kyllä se vaan teki niin hyvää. Teki niin hyvää oikeasti saada purettua itseään kunnolla. Tajusin, että vielä vuosi sitten itkeskelin harva se päivä. Se oli mun keino olla "heikko" ja saada sympatiaa puolelleni. Viime kyynelistä on ihan älyttömän pitkä aika ja sekin kertoo siitä, miten oon oppinut hallitsemaan tunteitani ja asettamaan asiat perspektiiviin. Itkeminen ja paha olon tunteminen on jollain tasolla oikeesti ihmeellisen puhdistavaa. Siksi mä toivosin, ettei me piiloteltas niitä huonoja tunteita. Jokaisella on oikeus tuntea pahaa oloa ja se antaa merkityksen hyville hetkille. Ei piilotella meidän huonoja fiiliksiä, annetaan niiden tulla ulos. Ja kun pilvet taas väistyy niin nautitaan siitä auringosta meidän elämässä. Ei rakenneta kulissia. 

maaliskuu236
Ollaanko tästä eteenpäin kaikki just omia ihania ittejämme? Voitasko itkeä yhessä jos ahdistaa? Ja sitten nauraa yhdessä kun hymyilyttää? Ei meidän tartte yrittää olla yhtään mitään. Ollaan meitä, omia ittejämme. Jos joku asia sun elämässä ahdistaa ihan suunnattomasti, kerro siitä jollekkin. Jos sulla ei oo yhtään ketään, kelle uskaltaisit puhua niin nyt saatte vuodattaa anonyymisti tänne. Ollaan toistemme tukena. Jos sun elämässä joku asia ei vaan sua tee yksinkertaisesti onnelliseksi, oo rohkea ja uskalla päästää irti. Sä ansaitset onnen. 

Jaetaanko vähän nyt fiiliksiä? Miltä susta tuntuu, ahdistaako joku? Harmittaako joku? Ootko  iloinen ja onnellinen jostain tapahtuneesta asiasta? Kertokaa mulle, haluan tietää. ♥

13 kommenttia

 1. Mä oon tällä hetkellä vaan iloinen ja onnellinen, koska takana on huippu pääsiäinen ja oon vielä huomisen lomalla :) Tultiin tänään just reissusta kotiin, joten miten sitä voisikaan olla mitään muuta kuin hyvällä mielellä :) Life is good!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi3/29/2016

  Vuosi sitten täytit varmaan 20?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihana kuulla<3 Aurinkoista kevättä sinne!

   Poista
 3. Oon samaan aikaan onnellinen, mutta pinnan alta ahdistaa. Onnellinen siksi, että kevään kirjotukset on ohi ja kaikki stressi on niiden osalta ohi. Samalla ahdistaa, kun nyt pitäis tietää mihin kouluun hakee (suurin piirtein kyllä tiedän), eikä tulevaisuudesta oo varmuutta. Aiempina vuosina sitä on aina tienny että syksyllä taas koulunpenkille, mut nyt se ei ookkaan varmaa missä sitä ollaan ens syksynä. Mutta tavallaan tiedän, että asiat järjestyy kyllä parhaimmalla mahdollisella tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että kirjoitukset takana. Elä ahdistu tietämättömyydestä vaan koita nauttia siitä vapaudesta. Joskus on hyvä kellahtaa hetkeen kellumaan ja olla tietämätön tulevaisuudesta. Kyllä asiat varmasti järjestyvät. Mukavaa kevättä sinne:)!

   Poista
 4. Anonyymi3/30/2016

  Aivan huippuihana kirjoitus! Olet kuin tuo ruusu sun blogin kuvassa, joka on auennut niin kauniisti! Aivan ihanan rohkea veto ja avaus! Vau, mikä edistys sinussa on tapahtunut!!!

  VastaaPoista
 5. Siis ei herranjumala - mä oikeesti ihan hetkeksi pysähdyin, ku luin tätä. Noi muutamat pätkät sun tekstistä on ihan kuin suoraan mun elämästä, erityisesti toi alku. Mä oon tälläisenä ylisuorittajana pitäny todellakin aivan liian kauan sellaista tietynlaista kulissia yllä, jonka avulla oon pystyny huijaamaan jopa niitä ihan läheisempiä ihmisiä. Nyt keväällä oon kuitenkin alkanut vähitellen ymmärtämään, mikä merkitys sillä tunteiden käsittelemisellä oikeasti on:) Tänään mulla luojan kiitos loppui ylioppilaskirjoitukset ja mulla on vihdoin aikaa miettiä, kuka mä todella olen ja mitä mä oikeasti haluan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, miten säkin oot oivaltanut asioita ja mennyt elämässä eteenpäin:) Kannattaa todella pysähtyä miettimään ja pohtimaan noita tärkeitä asioita elämässä. Itsensä löytäminen on parasta, mitä mulle on koko elämäni aikana tapahtunut. Tsemppiä sinne ja aurinkoista kevättä!:)

   Poista
 6. Anonyymi3/31/2016

  Mua ahdistaa se, että haluaisin enemmän pysähtyä hetkeen ja nauttia elämästä. Tuntuu että kaikki menee vaan ohi kun ei ole mukana silleen kunnolla. Kokoajan on kiire joka paikkaan eikä edes muista mitä tuli tehtyä esim viime viikolla just sen takia kun ei ole tavallaan ''läsnä'' ollenkaan. Pitäis vaan parikin kertaa päivässä ottaa semmonen oma aika, jos on vaikka kävelemässä salille, niin kattella maisemia, fiilistellä tätä kevättä, vähän ajatella että miltä musta tuntuu just nyt. Mun pitäis panostaa siihen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetkeen tarttuminen tekisi varmasti hyvää:) Meidän ympärillä on niin paljon pieniä asioita, joita ei osata edes arvostaa! Fiilistellään yhdessä ja koitetaan löytää arjesta iloa:)

   Poista
 7. Anonyymi4/01/2016

  Mua ahdistaa kouluihin haku, epätieto siitä mihin suuntaan elämä lähtee parin kuukauden päästä. Ja myös epätoivo siitä, jos en kouluun pääsekään, en halua toista välivuotta vaikka tää eka olikin ihan tarkoituksellinen. Epätieto omasta urheilu-urasta juurikin noiden opiskelujen takia...miten sovittaa molemmat yhteen paikkakunnalla x kun ei tiedä mikä se tulee olemaan... Ja myös epätieto polven kunnosta, kun ei nyt kunnossakaan ole...

  Mutta olen myös iloinen lukumotivaatiostani ja sulavista lumista, äidin tekemästä maailman parhaasta rieskasta ja perjantai-illan kohokohdasta eli Elastinen feat. ohjelmasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että stressin keskellä löydät positiivisia juttuja elämään! Asiat varmasti järjestyvät, vaikka välillä tuntuu kaikki niin epävarmalta. Tsemppiä sinne:)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥