Maapähkinävoi-jäätelö (M, G, V)

3/09/2016

Tää jäätelö mullisti kyllä mun nice cream elämykset. Perus banaanijätskikin on ihan älyttömän hyvää, mut nyt laitetaan taas herkuttelu ihan uudelle tasolle. En tiedä mikä tässä viimeaikoina oikeen on ollut, kun kerta toisensa jälkeen superonnistunutta reseptiä tuppaa tulemaan. Maapähkinävoi on tuttu rakkaus aika monelle. Ite oon lämmennyt tälle supersuositulle herkulle vasta aivan viimeaikoina. Oikeastaan vasta, kun ostin Urtekramin luomu maapähkinävoita ja tajusin miten ihanan pehmoista se tosiaan voi parhaillaan olla, ymmärsin miksi kaikki tätä ihanuutta hehkuttaa. Purkillinen tota meni kyllä aika sutjakkaan ja pian pitää rientää ostamaan uusi purnukka. Terveellinen maapähkinävoijäätelö, kaikki mitä voi kunnon rentoutumiseen toivoa.
maapähkinävoijäätelö_3 maapähkinävoijäätelö maapähkinävoijäätelö_1


Maapähkinävoi jäätelö

1 tumma banaani pilkottuna paloihin ja pakastettuna
1 rkl kookosmaitoa (luomu)
1 rkl maapähkinävoita (luomu)
2 kuivattua taatelia
ripaus suolaa
ripaus kanelia

maapähkinävoita & taateleita koristeluun

1. Blendaa kaikki ainekset, kunnes banskut pehmeitä. 

Huom! Elä blendaa liian kauaa. Jos menee yli, niin laita pakkaseen ja anna jähmettyä hieman (1h).

2. Pilko taateleita päälle ja ota lusikkaan vielä mukavasti maapähkinävoita. 
3. Herkuttele ja nauti joka lusikallisesta.

Banaani ja maapähkinä onkin yhdistelmänä tuttu, rakastettu ja tässäkin jäätelössä ne muodostaa täydellisen liiton keskenään. En oikeastaan keksis mitään millä parantelisin tätä ihanuutta. Tää vaan on ihan uskomattoman ihanaa just tällasenaan. Ben & Jerry's himoon passaa aivan mainiosti ja mitä parasta, ei aiheuta ähkyä, turvotusta, sokerikrapulaa tai mitään henkistä tuskaa jäätelöpaketin tuhoamisesta. Tästä annoksesta tulee yksi annos, mutta tuplaamalla tai triplaamalla saat tehtyä annoksen isommallekin poppoolle. Mikäli laitat annoksen pakkaseen odottamaan tulevia päiviä, tarttee sun vaan heittää se blenderiin ennen tarjoilua. Huom! Ei kannata blendata liikaa ettei tuu smoothiemaista.

4 kommenttia

  1. Toi kuulostaa ja näyttää niin herkulta! Itekin oon banskujäätelöön lisännyt maapähkinävoita ja se on kyllä tossa herkussa ihan kirsikka kakun päälle :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se tosiaan oli, ne vaan sopii toistensa kanssa ihan mahottoman hyvin :)

      Poista
  2. NAM! Voi vitsi miten hyvältä näyttää! Ihanaa kun samassa reseptissä yhdistyvät KAIKKI mun lempparijutut... Tää ei voi olla pahaa :D
    ~Hilla

    http://thisismycupofcoffee.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoij, aika täydellisesti sopii siis sulle ;) Eikun herkuttelemaan!

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥