Terveellinen suklaa-mustikkakakku (G, M, V)

3/10/2016

Tulin eilen kotiin. Ihan vaan sen takia, että saisin herätä synttäriaamuun mamman hoivasta ja saisin aamupalan sänkyyn, ihan niinku edelliset 20 vuotta oon saanut. En ehkä nyt ihan pikkunaperona, mutta niin kauan kuin muistan, on meidän perheessä ollut tapana synttäriaamiainen tuoda sänkyyn. 16 päivän työputken jälkeen pääsin käpertymään maailman parhaimman (220cm leveän) sängyn uumeniin, kahden peiton ja neljän tyynyn väliin. Olin onnellinen ja hymyilin leveästi, huokaisin ja nukuin syvintä prinsessan unta. Herätyskellona toimi iloisena sänkyyn hyppäävät hauvat, synttärilaulu ja ihana aamiainen sänkyyn tuotuna. Ei voi parempaa toivoa.

Synttärijuhlia mulla ei sen kummemmin tänä vuonna ole. 21 vuotta on kertynyt ja yksi vuosi on taas hurahtanut ihan äärettömän nopeasti. Tää vuosi on tuonut tullessaan enemmän kun ikinä oisin osannut odottaa ja hyvä niin. Kolmannella kymmenellä elämästäni oon kasvanut henkisesti tosi paljon. Oon oppinut elämästä ja eteenkin itsestäni paljon. Pikkuhiljaa oon oppinut luottamaan itseeni ja löytänyt ihan uusia ulottuvuuksia elämiseen ja ajatteluun. Voisin ehkä jopa sanoa, että oon hieman rauhottunut ja temperamenttinen luonnekin hiukan tasoittunut. Kai tää on sitä kypsymistä. 

vegaani_kakku2 vegaani_kakku4
Tänä synttärinä halusin tehdä kakun, joka ois mehevä, muttei liian tuhti. Sellainen, joka valmistuisi suhteellisen nopeasti päiväkahville, eikä vaatisi sen kummempaa projektia. Raakakakku ois ollut aivan ihana, mut valitettavasti se on aina vähän pidempi prosessi valmistuksen kannalta. Kotona kun oon, niin kakun tulee olla vegaani, jotta mammakin sitä pystyisi syömään. Kätevästi möhläsin vielä ja laitoin kakkuun mantelijauhoja, niin pähkinäallerginen bonusisä ei pystyny kakkua syömään (tyhmä minä). Mantelijauhot voi kuitenkin korvata kookosjauhoilla, mikäli sieltä löytyy allergisia. Määrää pienentäisin hiukan, sillä kookosjauhot imevät nestettä. Voit myös lisätä esim kasvimaitoa, mikäli rakenne on liian paksua. 

vegaani_kakku vegaani_kakku3

Terveellinen suklaa-mustikkakakku  (G, M, V)

2 banaania
1 keskikokoinen bataatti
1 dl kaurahiutaleita (G, luomu)
1½ dl mantelijauhoa 
1 rkl kookosöljyä
100g tummaa suklaata
2 tl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
(1 rkl psylliumia)
1 tl kanelia
ripaus suolaa

makeutukseen:
maistele!! miten makeaa haluat?
laitoin: 1rkl intiaanisokeria
voit kokeilla myös: hunajaa, steviaa, agavesiirappia, kookossokeria

päälle:
½tölkki jääkaappikylmää kookosmaitoa
1 tl kanelia
makeutusta 
mustikoita
paahdettuja kookoslastuja (luomu)

1. Kuori ja keitä bataatti palasina pehmeäksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Laita bataatti ja suklaa paloina blenderiin. Blendaa ja lisää vähitellen muut aineet.
3. Maistele ja makeuta tarvittaessa.
4. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ja paista uunissa n.30-40min.
5. Laita jäähtymään! (esim. ulos niin saat maistella jo pian)
6. Lusikoi kookosmaidon kovettunut kerma (puolet purkista) kulhoon ja vatkaa. Mausta.
7. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle, koristele mustikoilla ja kookoslastuilla.
8. Nauti!


Bataattia kakussa? Kuulostaa oudolta, todella hämärältä. Lopputulos oli kuitenkin oikein miellyttävä, rakenne mukavan tahmainen ja maku makea. Banaanilla on kananmunattomassa leivonnassa tärkeä rooli, ½ banaani vastaa 1 kananmunaa. Banaani sitoo aineksia yhteen ja makeuttaa mukavasti! Mitä tummempi banaani, sitä parempi kakku. Tän kakun valmistaminen ei kaadu reseptin vaikeuteen, nimittäin jälleen mennään heitä blenderiin ja kaada vuokaan meiningillä. Joudut tosin kuorrutukseen vatkaamaan kookoskerman. Tämä ihana kakku on siis vegaani, eli samalla myös maidoton, gluteeniton ja kaiken lisäksi suht terveellinen (ei valkoista jauhoa tai sokeria) ja vieläpä herkullinen.

Nyt mä lähden jumpalle, sit laittaudutaan ja mennään tytsyjen kans illastamaan mun synttäreitten kunniaksi<3 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥