Vihersmoothie (SUPER!)

2/17/2016

Vihersmoothiesta on tullut osa mun jokaista päivää. Kyseessä ei oo mikä tahansa vihersmoothie vaan oikeesti ihan tajuttoman SUPER smoothie, joka toimii iltapäivän väsymyksen karkottajana. Inspiraation ja idean tähän "Green monsteriksi" nimettyyn supersmoothieen oon saanut Tomi Kokolta, jonka postauksen kyseisestä "viherhirviöstä pääset lukemaan hänen sivuiltaan. Yllä mainittu henkilö inspiroi mua tällä hetkellä aika paljon. Suosittelen ottamaan seurantaan instagramissa ja snapchatissa, löytyy nimellä @tomikokko. Mulla on ravinnon suhteen hyvin samankaltaisia ajatuksia ja oon kokenu Tominkin eteenpäin ajaman puhtaan luonnollisen ruokavalion omalla kohdallani toimivaksi.

vihersmoothie37 vihersmoothie35

Vihersmoothien avulla on helppo saada mukava annos vihreitä älyttömän terveellisiä kasviksia samassa paketissa massuun. Tästä saa tasaista energiaa ja toimii esimerkiksi ennen treeniä ihan älyttömän hyvin. Iltapäivä on monesti sellasta aikaa, et meinaa alkaa päivän hommat painamaan ja tartteis lisäenergiaa. Siispä mun Green monster ajoittuukin yleensä sinne 14-16 välille ja sen voimalla lähdenkin vetämään sitten illemmalla reenin. Monet pelkää vihersmoothien makua ja myönnän kyllä, esimerkiksi spirulina ja maca ovat maultaan todella vahvoja aluksi. Kannattaa kuitenkin aloittaa pienistä määristä ja pikkuhiljaa nostaa määrää korkeammaksi. Tärkeää tässäkin on mun mielestä tasapaino: avocado tuo pehmeyttä, omena makeutta, sitruunasta kirpeyttä ja ripaus suolaa tuo oikeesti yllättävän tärkeän balanssin!

Miksi vihersmoothie?

Ensinnäkin puhdistaa kehoa ja hellii suolistoa. Superfoodeista saat boostia päivään ja se antaa potkua aineenvaihdunnalle. Helppo tapa nauttia paljon kasviksia tiiviissä paketissa ja lisäksi kasvikset esipilkotussa muodossa imeytyy kroppaan huomattavasti paremmin. Tää varmasti tulee nostamaan yleistä vireystilaa ja antaa energiaa. Lisää hyvinvointia ja saa kropan toimimaan paremmin. Ei turvota, ei aiheuta vatsanväänteitä. Puhdasta ja laadukasta energiaa ja hyvinvointia sulle.

vihersmoothie36

Green Monster 

kourallinen pinaattia
lehtikaalin lehti
2-3 dl mantelimaitoa
½ sitruunan mehu
1 omena
1 avocado
ripaus laadukasta suolaa

Superfoodiksi:
1 tl macaa
1 tl spiruliinaa
2 rkl chia siemeniä
1 rkl MCT öljy

jos haluat makeutta, suosittelen hunajaa, steviaa tai agavesiirappia!
Omenan tilalla voit kokeilla esimerkiksi viinirypäleitä, kiiviä, päärynää tai marjoja.

Tätä kehotetaan kokeilemaan esim 14 päivän ajan kerran päivässä. Suosittelen lämpimästi ottamaan haasteen vastaan, sillä ite oon saanu tästä ihan älyttömän paljon energiaa ja treenitkin on luistaneet viimeaikoina ihan älyttömän hyvin. Ei kannata tosin nauttia tätä (kuten ei mitään muutakaan) alle 1,5 h ennen reeniä, sillä tottakai tavaran täytyy sulaa ensin. 2 h ennen reeniä tää sopii mulle ihan älyttömän hyvin! Spirulina, maca ja MCT on mulla päivittäisessä käytössä ja en jättäs niitä kyllä pois. Kokeilkaa ja ihastukaa. Ja hei reseptin suhteen SAA ja pitää olla luova. Kokeile erilaisia versioita ja mieti mikä sopii sulle hyvin. 

Oisko kiinnostusta superfood postaukseen?

2 kommenttia

  1. Tää vihersmoothie lähtee kyllä kokeiluun! Ois kiva kuulla sun mietteitä superfoodeista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, ihan superkamaa! Kiva kuulla, et mielenkiintoa löytyy :)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥