Balance

2/16/2016

Oon pohtinu viimeaikoina tasapainoa. Sen merkitystä ja tärkeyttä elämässä. Tiedättekö, kun pieneltä lapselta kieltää jotain, pikkunen todennäkösesti haluaa sitä vaan entistä kovemmin. Musta tuntuu, et sama pätee moneen meistä myös iästä riippumatta. Kielletään kokonaan jotain itseltämme ja löydetään ittemme himoitsemasta sitä entistä enemmän. Blogeissakin on niin paljon vaan sitä pintaa. On helppo ajatella, että miten ton elämä on vaan niin täydellistä. Mä kerron sulle, ei kenenkään elämä oo oikeesti täydellistä. Ei kukaan pysty painamaan päivästä toiseen ilman huonoja hetkiä. Niitä vaan tulee kaikille ja se vaan kuuluu tähän hommaan, elämään. Mun mielestä elämän ei pidä olla vaan pelkkää fitnesstä ja parsakaalia, ei pelkkää työtä ja paperisotaa, ei pelkkää rellestystä ja alkoholia, ei pelkkää rakkautta ja hyvinvointia. Asioilla on aina kääntöpuolensa.

Tasapaino on elämän jokasella osa alueella. Se on sitä, et vaikka rakastan ravinteikasta, värikästä ja terveellistä ruokaa, niin joskus mässytän karkkia ja vedän purkillisen Ben&Jerryä, koska mä voin. Vaikka musta on ihanaa olla ihmisten kanssa ja viettää aikaa yhdessä, niin joskus haluun vaan käpertyä mun asunnon pimeimpään nurkkaan ja iha vaa olla yksin ja mököttää. Vaikka saan tuhannesti voimaa ja energiaa treenaamisesta ja se on niin parasta, nii joskus musta vaan tuntuu, että ei vaan jaksas ja haluun vaan olla laiska, ja sekin on ihan ok. Myös se, että sä et nyt lähde sinne reenaamaan, jos susta ei tunnu siltä. Tosin yleensä, kun vaan lähdet huomaat, et sun olo on 100 kertaa parempi treenin jälkeen. Tasapaino on sitä, et sun ei tarttee kieltäytyä mistään, jos et halua. On ihana nautiskella joskus lasi viiniä ja bailata pilkkuun asti yökerhossa. Välillä taas on vaan niin ihana viettää koti-iltaa ja mennä nukkumaan yhdeksän aikaan. Sä voit, aina. Ja ei kieltäydytä elämän hienoista hetkistä ja kokemuksista, koska muut ajattelee jotain tai se ei vaan sopis johonkin hemmetin muottiin jossa me olevinaan eletään. Ei semmosta muottia ole. On kyse tasapainosta.

tyttöjenilta14
Oon koittanu puhua myös niistä huonoista hetkistä täällä blogin puolella. Haluun toki kylvää positiivisuutta ja saada ihmisiä näkemään valoa tunnelin päässä. Joskus vaan tosiaan on sitä pimeyttä. Vaikka kirjotin, että mun on hyvä olla yksin. En rupea valehtelemaan, ettenkö ois kaivannu kainaloa ystävänpäivänä. Etteikö musta ois ollu ihana käpertyä jonkun kainaloon ja saada vaikkapa kimppu ruusuja, valkosia ruusuja, koska niitä mä niin paljon rakastan. En rupea valehtelemaan, ettenkö kaipais sitä hetkellisesti ihan joka päivänä. Kaipaan rakkautta, paljon ja se on musta hienoa. Niin pitääkin ja se on sit ihanaa, kun sen elämänsä jossain vaiheessa pääsee jakamaan toisen kanssa. 

Tasapaino tarkottaa mulle, sitä ettei tarttee olla just mitään. Mun ei tartte olla missään muotissa. Mun ei tarttee olla ihan älytön fitness. Ei mun pidä olla täydellinen bloggaaja olla aina niin super edustava. Vaikka hyvinvointi-bloggaajan varmaan jonkun mukaan pitäisi olla super terveellisesti elävä ja älyttömän inspiroiva treenipimu, niin mun mielestä se ei oo todellisuus. Hyvinvointi ei oo sitä. Hyvinvointi on sitä, et elämässä on se tasapaino. Se, että viikonloppuna nautin ihanasta ajasta tyttöjen kanssa ja vetelin juustoja, keksejä, suklaata ja viiniä. Seuraavana päivänä pitsaa ja jäätelöä. EI mun, eikä sun, tarvitse miettii, et mitä muut ajattelee, koska sillä ei vaan oo merkitystä. Jos ja kun mulla on hyvä just tämmösenä, se on tärkeintä. 
tyttöjenilta30 tyttöjenilta18
Balanssin löytäminen elämässä on, ehkä hienointa mitä mulle on tapahtunu. Se, että oon ymmärtänyt, että voin olla just oma itteni ja tehdä asioita, mitkä sillä hetkellä tuntuu hyvältä, on tuonu mun elämään niin paljon. Hyvinvointi on ihana sana, kunhan sen merkityksen ymmärtää. Oon monesti luullu olevani hyvinvoiva, mut ollut väärässä. Pinnasta oon voinut hyvin, mut sisältä oon ollu sotku. Nyt mulla on hyvä olla, sen takia, et hyväksyn huonot hetket ja saan niistä voimaa. Se et hyväksyn iteeni just tällasena ja kuuntelen kroppaani ja teen niinku musta sillä hetkellä tuntuu hyvältä. Balanssi on ihanaa.

Anteeks, että mun postaukset on ollut tämmösiä epämääräisiä ajatuspurkauksia, musta vaan tuntuu, et on niin paljon asioita mistä haluaisin puhua. Tasapainon vuoksi, musta vaan tuntu viime viikolla, etten saa itestäni mitään ulos ja siks en tullut kirjottamaan. Anteeks, et jouduitte siitä kärsimään ja mulla on nyt jo super paljon parempi mieli. JA pus kaikille uusille siellä ja kiitos kaikista ihanista kommenteista, mitä ootte kirjotellut. Teidän kommentit piristää mun päivää aina vaan niin paljon.

Ihanaa viikkoa sinne!

6 kommenttia

 1. Anonyymi2/16/2016

  Ah, aamen. Sä puit mun ajatukset sanoiks. Oon tässä pitkän aikaa taistellu ääripäiden kanssa: joko syön superterveellisesti ja teen hyvän treenin, tai sitten väsyneenä vedän kaiken totaalisen läskiks. Tasapaino puuttuu.

  Oikeesti, et tiiäkkään miten tää postaus oli aivan ku suoraan mun elämästä. Vaikka tiedän, että mun on hyvä olla yksin, kyllä sitä turvallista kainaloa välillä kaipaa ihan älyttömästi.
  Voi kunpa mäki löytäisin ton tasapainon, että ymmärrän ettei tarvii sopia mihin tiettyyn muottiin vaa hyväksyä ittensä tällasenä.

  Kiitos sulle sun loistavasta blogista, ehdottomasti yks lemppareista. Vaikutat niin jalat maassa olevalta, positiiviselta ja niin inhimilliseltä tyypiltä, että sun postauksia lukee enemmän ku mielellään. Jatkathan samaan malliin, ehkä sun tekstien avulla itekkin löytäis elämään tasapainoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sä vielä löydät tasapainon, lupaan sen. Koita oikeesti miettiä miltä susta tuntuu ja pohtia niitä sun ajatuksia. Tasapaino on oman ittensä ymmärtämistä ja hyväksymistä. Tuut vielä löytämään sen. Oot ihan mahtava just tommosena ja nimenomaan hieno yksilö, ei oo toista sua! Tsemppiä etsimiseen ja löytämiseen<3 Ja kiitos mukavasta kommentista:)

   Poista
 2. Tosi hyvä postaus! Oon miettinyt paljon samoja juttuja. Elämäntasapaino on asia, joka monen elämästä varmasti puuttuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me vaan yritetään monesti liikaa olla jotain mitä me ei oikeesti olla :/ Kiva, jos inspiroiduit!

   Poista
 3. Hyvä postaus ja hyviä ajatuksia! Ite oon paljolti samoilla ajatuslinjoilla ja yritän elää niiden mukaan! Oon kieltäny iteltäni tarpeeks asioita ja yrittäny kontrolloida itteeni tarpeeksi. Tasapaino elämässä on ihanaa, kun tajuaa, ettei tarvii sopii mihinkään muottiin tai kieltää iteltään asioita! :) Elämä on arvaamatonta, ja just siks pitää nauttii siitä. Ja just sen ilosuuden ja hyvinvoinnin ansiosta tulee hymyileväisemmäksi, joka taas voi tehdä ihmisiä iloisemmaksi kun äkkiä arvaisi.
  Tsemppii ja kiitti hienoista näkökulmista! :) Kirjottelen samantyyppisistä ajatuksista itsekin, joten siks on hienoo lukee samoja ajatuksia myös muilta ihmisiltä.

  http://weandourlifes.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just nimenomaan näin :) Pitää nauttia siitä mitä meillä on ja pitkälti me voidaan vaikuttaa asioihin meidän ympärille :) Pitääpäs käydä kurkkaa sun blogi! Mukavaa alkavaa kevättä:)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥