Lehtikaalisipsit ja avocadodippi

2/29/2016

Lehtikaalisipsit. Kuulostaa ehkä hieman oudolta, mutta kerran näitä tehtyäni oon 110% myyty. Herkullista ja terveellistä naposteltavaa. Kasvissipsit on ehdottomasti enemmän mun makuun kun perinteiset perunalastut. Kartanonperunalastut vielä menee, sillä ne maistuu jopa oikeesti perunalta, mut kyl juureslastut (mitä nykyään saa ihan s-marketeista) vaan vie perussipsit 100-0. Näitä snäksejä en ollut aikaisemmin kokeillut, mutta tulevat varmasti kuulumaan meikäläisen herkutteluvalikoimaan. Hyvän maun lisäksi näissä on ihana rapsakka rakenne. Välillä on mukava napostella kasvikset rapsakoina sipseinä, kun yleensä lehtikaalikin tulee nautittua aika lötterönä kypsennettynä versiona. 

lehtikaalisipsit_1 lehtikaalisipsit_2 lehtikaalisipsit Lehtikaalisipsit

Lehtikaalinlehtiä
Loraus oliiviöljyä
suolaa

1. Revi lehtikaalin lehdet irti varresta. Revi sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita kulhoon.
2. Lorauta päälle oliiviöljyä ja sekoita, niin että öljy leviää kaikkialle.
3. Levitä lehtikaalit pellille suht väljästi (ei päällekkäin) ja paista 150 asteessa 20-30min, kunnes ovat rapeita.
4. Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla

Avocadodippi

1 avocado
sitruunamehua
ripaus suolaa
1 kananmuna
(valkosipulia)

1. Laita kaikki ainekset blenderiin ja surrauta tasaiseksi. Valkosipulin kanssa kannattaa olla varovainen, sillä raakana maku on aika vahva.
2. Nauti mieleistesi lisukkeiden kanssa!

Sipsit toimivat mulla tällä kertaa naudan ulkofileen rinnalla kasvislisukkeena. Näiden kahden kaveriksi halusin vielä jotain dippiä, joten päätin kokeilla taikoa avocadosta seuralaisen. Tää onnistuikin iha älyttömän hyvin ja vahingossa sain loihdittua tosi herkullisen avocadoaiolin helposti ja nopeasti. Voisin kuvitella napostelevani näitä myös iha ilman pihviä, mutta ai että miten kunnon pihvi maistu hyvältä. Tässä ateriassa on nimittäin rakenteellistakin kontrastia. Mehukas pihvi, täyteläinen ja pehmeä aioli ja ihanan rapsakat sipsit. Nämäkin sipsit voi maustaa ihan oman mielensä mukaan. Kaiken muun kukkuraksi, nää terveelliset naposteltavat on todella helppo valmistaa. Esivalmisteluihin menee ehkä n. 2min ja uunissa sipsit ovat 20-30min. Sit vaan nauttimaan.

Yks sana: täydellistä.

2 kommenttia

  1. Mun onkin pitänyt jo monta vuotta kokeilla noita lehtikaalispsejä, mut en oo vieläkää saanut aikaseksi... :-D Vois tästä postauksesta inspiroituneena käydä ostamassa huomenna lehtikaalia ja tehdä noita naposteltavaksi!

    http://plan-cee.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei eikun vaan kokeilemaan! Nää on superihania :)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥