Brunssi @Surakan Baari

2/22/2016

Kellekkää ei oo varmaa jäänyt epäselväksi mun aamupalarakkaus. Voisin elää pelkillä aamiaisilla ja viettää tuntitolkulla aikaa tuoreiden kroissanttien ja lämpimän kahvin ääressä. Joensuussa en oo päässyt vielä tutustumaan kaupungin aamiaistarjontaan, ennen tätä viikonloppua. Mun tupareiden kunniaksi varattiin tyttöjen kanssa pöytä Surakan baariin brunssille. En ollut aikaisemmin käynyt paikassa ollenkaan. Surakan talo on yksi Joensuun vanhimmista säilyneistä puurakennuksista ja tunnelma oli sen mukainen. Paikka koostui pienistä huoneista, jotka oli sisustettu hyvinkin persoonallisesti. Isoista ikkunoista tulvi luonnonvaloa ja brunssipöytä oli täynnä herkkuja. Pienet huoneet loivat mukavan kotoisaa tunnelmaa ja rauhallisuutta. 

helmikuu6 helmikuu8 helmikuu1
Brunssipöydästä löytyi ruokaisampaa muutamaa lämmintä vaihtoehtoa, pekonia ja makkaraa. Salaatteja oli monenlaisia ja erilailla maustettuja. Kaalipohjaisia salaatteja, hiukan tulisempaa riisisalaattia, hummustakin taisi olla, mikäli oikein maistoin. Salaatit ei ollut ihan perus kurkkutomaattia vaan niissä oli oikeasti jotain erilaista, peukutin näille, mutta nirsompi oisi saattanut kaivata freshiä salaattivalikoimaa. Tuore leipä oli ihanaa ja sitä pitikin hakea heti lisää ensimmäisen palasen loputtua. Ihastuin pikkuruisiin mini kroissantteihin. Leivän kanssa oli levitettä, juustoa ja leikkelettä. Ruokaisamman lautasen kylkeen otin vielä luonnonjogurttia hedelmillä. Marjoja ja mysliä jäi ikävöimään.. Rakastan vaan mysliä niin paljon. 
helmikuu16 helmikuu3 helmikuu10
Kahvi oli herkullista ja jälkkäripöytä oli maukas. Brownieita, porkkana kakkua ja äklömakeaa rocky roadia. Näiden kylkeen kermavaahtoa ja hilloa. Seuraksi vielä vähän kroissanttia ja kupillinen marjarahkaa. Marjarahka toi mieleen muistot lapsuudesta. Meidän mamma teki meille aina aivan ihanaa mansikka-banaani rahkaa. Kyllähän siinä brunssilla tovi hurahti hyvässä seurassa kuulumisia vaihdellen. Pitkästä aikaa pääs tyttöjen kanssa jutustelemaan oikein kunnolla. Kaiken kaikkiaan brunssi oli oikein ihana ja maukas kokemus. Tunnelma oli mun makuun hieman arkinen, mutta ehkäpä juuri siitä syystä ihanan kotoisa.

***
Brunssi saatu yhteistyönä.

2 kommenttia

  1. Kommenttini ei varsinaisesti liity tähän postaukseen, mutta on jo pitkään tehnyt mieli kirjoittaa. En ole blogien suurkuluttaja, joten vain harvat pääsevät luettavien listalle. Ensinäkin blogisi ulkoasu on mainio. Selkeä mutta tyylikäs. Lisäksi blogisi on valtava inspiraation lähde, sekä hyvinvoinnin kannalta että lifestylenkin puolesta. Tee-se-itse marmoripöytä oli vastaus rukouksiini, koska marmorikuvio on vaan parasta tällä hetkellä! Vaikka puhutkin ulkonäkökeskeisyyttä vastaan, kroppasi toimii valtavana motivaation lähteenä oman kropan kuntoon saamisessa. Ihana kuitenkin huomata, että tässä terveellisten elämäntapojen ja fitnesshömpötysten maaimassa on vielä joku, joka uskaltaa ihan rehellisesti herkutella, ja vielä ihan oikeilla herkuilla. Pidän myös tyylistäsi kirjoittaa inspiroivasti mutta realistisesti, ilman siirapilla kuorruttamista. Koen itse, että on paljon helpompaa samaistua, kun uskaltaa kertoa myös niistä huonoista päivistä.

    Pakko myöntää, että kiinnostus meinasi lopahtaa, kun kerroit harrastavasi nykyään crossfittiä, jota tuntuu olevan joka puolella. Niin vaan kävi, että totaalinen anti-crossfittaaja kävi tutustumassa, ja nyt onkin on-rampille ilmoittauduttu. Saan siis jatkossa blogistasi vielä enemmän irti, jes!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ihana kommentti, lämmitti päivääni hurrrjan paljon. Kiva kuulla, että löydät blogista moneen lähtöön inspiraatiota. Tähänkin on opittu kantapään kautta, mut ruokavaliosta ei saa mun mielestä tulla työtä. Sen pitäs antaa meille paljon, ei ottaa. Huonot päivät kuuluu jokaisen ihmisen elämään ja realistisuus on mulle tosi tärkeä arvo täällä blogin puolella.

      JA WAU, mahtavaa, että oon saanut pääsi kääntymään! Tsemppiä on-rampille ja hauskoja treenejä :)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥