Lämmin lohisalaatti nopeasti

1/20/2016

Kiireisen arjen keskellä pitää joskus saada nopeesti ruokaa ja mielellään tinkimättä sen mausta. 8-10 tunnin päiviä töissä, 6.30 herätyksiä, kovia treenejä, väsyneitä iltoja, mut silti vedetty hymy huulilla. Musta on ihan käsittämätöntä, että oikeesti tommosen 10h päivän jälkeen tajuaa, et ei oo muuten pitkästyttäny koko aikana. JA sit viel se, ettei kyl käyny mielessäkään, että reeni ois jääny välistä. Pitkän päivän jälkeen treenaaminen on ehkä parasta mitä kropalle voi tehdä. Sohvalla lysähtäessä tulee vaan vetämätön olo ja tuntuu et ei pääse mihinkää.

Mulla tulee monesti sellasia tilanteita, et pitäs saada nopeesti safkaa, että kerkee jatkaa touhottamista. Treenin jälkeen on ihan törkee tarve saada ravintoa ja käynnistää palautuminen kunnolla. Salaatit toimii monesti tämmösissä tilanteissa aika hyvinä vaihtoehtoina. Ite vaan kaipaan salaatteihin sitä lämpöä. Lämpimän ruoan syömisestä tulee jotenkin täyteläisempi olo ja ruoka lähtee sulamaan tehokkaammin. Siispä tykkään lisätä salaatinkin sekaan jonkun verran lämpimiä kasviksia. Nopeiden tilanteiden varalle, multa löytyy pakkasesta aina parskakaalia, kukkakaalia ja vihreitä papuja. Ne on tosi helppoja heittää pannulle tai höyryttää ja valmistuu muuten nopeesti. Pakastekasvikset on muuten ihan älyttömän halpoja verrattuna tuoreisiin, vaikka toki tuore aina parempi.
PB070009

Lämmin lohisalaatti

100-200g lämminsavulohta
muutama kourallinen pinaattia
kirsikka tomaatteja
kukkakaalia ja parsakaalia
sipulia
siemeniä
suolaa

1. Kuullota pannulla sipulia ja kaaleja
2. Pilko odotellessa tomaatit ja lado pinaatti lautaselle.
3. Kippaa kaikki lautaselle ja nauti!

Proteiininlähteenä mulla tässä salaatissa toimii lämminsavulohi. Lohikimpale on ostettu ihan kaupasta sellaisenaan ja heitetty kasvisten sekaan pannulle hetkeksi lämpiämään. Tää on kans aika simppeli ratkasu, kun ei oo aikaa paistella lihoja. Keitettyjä kananmunia mulla löytyy yleensä myös aina jääkaapista. Salaattipohjana käytän yleensä pinaattia tai rucolaa. Ihan älyttömän paljon ravintorikkaampaa kun tuo valkoinen jäävuorisalaatti, mitä yleensä monesta salaatista löytää. Mä lisäilen pinaattia/rucolaa jokaiselle aterialle! Tumman vihreet kasvikset on vaan niin superterveellisiä ja tekee hyvää vattalle ja suolistolle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥