Kohti hyvinvointia, yhdessä

1/18/2016

Halusin näin vuoden alkuun koota omat vinkkini kohti terveellisempää elämäntapaa. Monet starttaa vuoden alussa projektin, projektin joka tähtää kesäkuntoon. Viikko pari, kuukausi jos toinen jaksetaan painaa duunia ja sit homma leviää käsiin. Siksipä kehottaisin, ettei alotettas mitään erityistä projektia. Koitettas herätellä mielenkiintoa omaa hyvinvointia kohtaan. Mitä ratkasuja/muutoksia voisin pikkuhiljaa tuoda elämään, että saatas homma luistamaan ja joka päivä ois pikkusen parempi fiilis. Toivosin, että se hyvä fiilis ulottus koko kroppaan, henkiseltä fyysiselle levelille ja sitä kautta heijastus elämän jokaselle osa-alueelle. Ei dietata, pliis. Oon koonnut muutamia vinkkejä tähän, mitä mulle tuli mieleen.

1. Älä haukkaa liian isoa palaa kerralla.

Ei oo mitään järkeä lähtee muuttamaan koko elämäntapaa ihan ylösalasin. Laitetaan ruokavalio ihan päälaelleen ja ruetaan reenaamaan ihan hulluna. Tehdään asioita, joihin ei todellakaan oo totuttu. Elimistö tarvii hyväänkin suuntaan tehtäville muutoksille sopeutumisaikaa. Lähde kokeilemaan, mikä sulle sopii ja tee se pikku hiljaa. Tottakai on hyvä asettaa tavotteita ja tähdätä kovaa niitä kohti. Liian isot muutokset voi kuitenkin ajaa sut entistä pahempaan jamaan ja aiheuttaa just sen homman käsiin leviimisen.
IMG_9327.CR2

2. Pyri luomaan rutiineja.

Kun elämään tulee muutoksia, ne ois hyvä saada rutiiniksi. Jos sun arki on kiireistä, valmista ruoat etukäteen. Pidä kokkauspäiviä, millon valmistelet ruokia. Mieti, että sulla on tarpeeksi ruokaa mukana, jotta varmasti jaksat porskuttaa päivän hyvällä energialla. Ota tavaksi napata vesipullo mukaan kaikkialle. Juo vettä ruokailujen ympärillä. Merkkaa viikon treenit kalenteriin ja pyydä kaveria mukaan treenaamaan. Muista merkata suunnitelmaasi myös lepopäivät, jotta ne tulee pidettyä. Yhdessä on kivempi toteuttaa suunnitelmia ja tähdätä kohti tuloksia!

3. Kuuntele itseäsi.

Tää on ihan älyttömän tärkeää. Tää neuvo ulottuu ihan joka elämän osa-alueelle. Oli kyse töistä, treeneistä, ruokavaliosta, ihmissuhteista. Mieti, mitkä on semmosia asioita, mistä tuut hyvälle tuulelle. Mikä tekee sut iloiseksi? Jos salilla pumppaaminen ei tunnu omalta jutulta, mitä jos kokeilisit jotain uutta lajia? Taistelulajia? Tanssikurssia? Entäpä jooga tai pilates? Ehkäpä crossfit tai ryhmäliikuntatunnit? Löydä oma juttusi. Ruokavalion kanssa tää on kanssa älyttömän tärkeää. Mieti millasia tuntemuksia ruokavalio saa sussa aikaan. Onko hyvä olla ilman maito- tai viljatuotteita? Sopiiko sulle kasvisruokavalio? Tarvitsetko prosessoituja tuotteita? Kokeile erilaisia juttuja ja tutkiskele oloasi. Jos susta tuntuu, et oot jatkuvasti väsynyt ja energiat lopussa, luultavasti jonkunlainen muutos voisi olla paikallaan.

4. Älä tuijota liikaa vaakaa.

Tää pätee ihan omaan painoon ja myös ruokien punnitsemiseen. Toki on hyvä, jos esimerkiksi painon pudottaminen motivoi sua tekemään enemmän töitä. Kuitenkaan se vaa'an luku ei sais olla yksinään se asia, joka sut tekee onnelliseksi. Kyllä se ois ihana, että se onni tulis sen hyvän olon kautta. Miten kiva onkaan, kun jaksaa tehä juttuja ja saa hyvillä valinnoilla energiaa arkeen. Sit tohon ruoan punnitsemiseen, mun mielestä se menee fanaattiseksi. Jokaisen ois hyvä oppia tuntemaan rajansa. Mikä on sopiva määrä ruokaa sun kropalle. Proteiinista voin sanoa et semmonen oman kämmenen kokonen määrä on aika passeli, kasviksia iha vaa runsaasti ja hyviä rasvoja oikeesti riittävästi, jotta jaksaa kone porskuttaa. Älä pelkää rasvoja, ne auttaa sua saamaan elintoiminnot käyntii oikeen kunnolla.
IMG_9327.CR2

5. Rakastu jokaiseen päivään, itteesi ja muihinkin.

Toivoisin niin kovasti, että me osattas elää hetkessä. Että me uskallettas heittäytyä arkeen ja nauttia siitä täysillä. Ois mukava, kun siellä ruudun toisella puolen löytäsitte oman juttunne. Että saisitte tehtyä just ittellenne oikeita valintoja. Jos me voitas asennoitua elämään intohimosesti ja ymmärrettäs, miten helkkarin hienosti meillä on asiat, näyttäs kaikki paljon valosammalta. Unelmoidaan yhdessä ja sit tähdätään niitä unelmia kohti. Tykätään tästä päivästä, toisistamme ja itestämme. Ei yritetä olla joitain toisia, ollaan just meikäläisiä ja ihania sellasia. Koitetaan olla parhaita versioita itestämme, eikä kaikenmaailman Michelle Lewinejä. KOSKA te ootte mahtavia just tommmosena!

Kuka ois mukana? ♥

Käy kurkkaa myös aikaisemmat postaukset aiheesta:
10 askelta kohti hyvinvointia
Lopeta laihdutus, keskity hyvinvointiin
(tässä postauksessa kerron oman tarinani, miten tuhosin aineenvaihduntani diettaamalla)

ps. anteeksi kuvat ei oikein liity aiheeseen. torvelona kadotin muistikortin kun olin lisäämässä niitä koneelle. :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥