Mun valmistujaisissa nautittiin tänään ihanan herkullisista tarjoiluista jälleen kerran. Nyt jos joku kaipaa joulupöytäänsä ihanan suklaista kakkua niin suosittelen lämpimästi tämän kakun pyöräyttämistä. Pohjalle tulee ihanan mehevä ja suussasulava mutakakku, päälle kanelilla maustettua valkosuklaajuustokakkua ja koristeiksi upeita kermaruusuja ja tummasuklaalehtiä, joiden tekeminen on superhelppoa ja nopeaa! Noita ihania suklaalehtiä sopii tehdä vaikkapa lahjaksi ystävälle ihan sellaisenaan, onhan nuo ihan uskomattoman kauniita. Kakkujen kanssa oli sitten omenaruusuleivoksia, jotka vievät ulkonäöllään kyllä jalat alta. Aivan älyttömän kauniit joululeivokset olivat vieläpä uskomattoman herkullisia. Törmäsin ideaan pinterestissä ja pakkohan se oli kokeilla. Katso miten omenaruusut tehdään.
Jouluinen mehevä suklaakakku
Pohja:
3 munaa
1,25 dl sokeria
80 g voita
100 g tummaa suklaata
1,25 dl sokeria
80 g voita
100 g tummaa suklaata
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
pieni ripaus suolaa
1,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
pieni ripaus suolaa
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa (sekoita usein!). Lisää edellisiin.
3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja suola, sekoita edellisiin.
4. Voitele vuoka ja paista 200 asteessa n.15 min. Tarkista taikinan löysyys
jo 10min kohdalla. Taikinan tulee olla reunoilta kypsää mutta keskeltä löysää.
5. Laita jääkaappiin jäähtymään.
Valkosuklaakakku:
2 dl maustamatonta tuorejuustoa
150 g sulatettua valkosuklaata
2 dl rahkaa
n. 0,5 dl sokeria, maista tarve
3 tl kanelijaudetta.
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa vatkattuna ja sokerilla maustettuna
1. Vatkaa sekaisin tuorejuusto, rahka ja sulatettu valkosuklaa, lisää sokeri.
2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata tilkassa vettä (voit myös käyttää glögiä jos haluat)
3. Lisää liivate neste ohuena naruna mousseen ja sekoita hyvin.
4. Vatkaa kuohukerma ja kääntele edellisten joukkoon.
5. Kaada mutakakun päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään yön yli.
6. Koristele kermaruusuilla ja suklaalehdillä
Suklaa lehtien valmistus
1. Sulata tumma suklaa2. Voitele voipapaeri kevyesti öljyllä (huom todella vähän öljyä!)
3. Tee suklaasta pisaran muotoinen haluamasi kokoinen klöntti.
4. Tee veitsellä viillot yläviistoon keskeltä molemmille sivuille.
5. Kaavi veitsellä reunaa pitkin lehdestä oikean muotoinen.
6. Anna jähmettyä jääkaapissa napakaksi ja irroita voi paperista.
Kermaruusut on tehty pursoittamalla vaniljalla maustettua kermavaahtoa tähtityllalla ruusun muotoiseksi. Sekin simppeliä, mutta ai että niin kaunista.
Kiitos siitä ja aivan ihanaa joulunodotusta.
Hyvä idea tuo paperin öljyäminen noissa suklaalehdissä. Olen joskus pikeerikoristeita irroitellut hampaat irvessä paperista, seuraavalla kerralla kokeilenkin tätä. :)
VastaaPoistaJoo se on tosi hyvä keino, kun taiteilee suklaalla :) Pitää vaan muistaa, että ihan pieni tilkka levittyy isolle alueelle ja toimii niin, ettei öljyn maku ole suklaassa :)
PoistaVoi olla että nyt kun leipomisen makuun pääsen niin seuraavat pari päivää en muuta teekään kun kokeilen näitä sun ohjeita mitä täällä jaat! :D Toivottavasti sun valmistujaispäivä sujui ihanasti! Tarjoilut ainakin näyttävät superkauniilta ja herkullisilta! <3
VastaaPoistaVoi kiitos ihanasta kommentista, eikun vaan leipomaan :) Oli mukava päivä ja herkut maistui oikein hyvältä!
PoistaWau! Ompa ihanan näköiset tarjoilut! :) Koitin jo omenaruusukeohjeesta vilkaista lisätietoa, mutten löytänyt. Teitkö ruusut miten aikaisin ja säilytitkö huoneenlämmössä? Ajattelin tehdä vastaavia anoppilaan joulupöytään jo aatonaattona, joten säilyvyys mehevänä mietityttää :)
VastaaPoistaVoi kiitos :) Klikkaa linkkiä niin pääset tsekkaamaan ohjeen tai googleen omenaruusut! Me tehtiin edellisenä päivänä ja oli oikein ihania tarjoilupäivänä. Tomusokeria ripoteltiin juuri ennen tarjoilua :)
Poista