TÄYDELLISET RAPEAT UUNIJUUREKSET

11/11/2015

Kuinka tuossa voi edes onnistua? Lopusta löytyy minun vinkit! Kasviksia voi valmistaa ihan äärettömän monella tapaa ja siksi tykkäänkin niitä syödä. Tänään eväänä on ihanaa kukkakaalimuusia, naudanlihapullien kanssa. Todella herkullinen muusi syntyy porkkana-bataatti-kukkakaali combosta. Edellä mainittu on uponnut muutamalle mieshenkilöllekin hetkessä, joten suosittelen kokeilemaan ja nimenomaan itsetehtyjen lihapullien kanssa NAM. Nopean tilanteen kasvikset syntyvät usein pannulla wokaten. Viimeaikoina oon oppinut käyttämään lehtikaalia enemmän. Sipulista, pinaatista ja lehtikaalista voissa paistettuna syntyy ihan uskomattoman herkullinen paistos. Pannullakin kasvisten valmistusta voi tehdä monella tapaa, kypsyttää pienellä lämmöllä ja hitaasti, niin saadaan aikaan ihanan pehmeitä herkkuja. Kovalla teholla ja vähemmän aikaa niin päästään herkuttelemaan rapsakalla wokilla. 
PA070040 P9220004
Pannun lisäksi kasviksia tulee tehtyä ihan höyryttämällä tai sitten uunissa. Uunissakin voi valmistaa kasviksia todella monella tapaa. Pienessä nesteessä saa ihanaa paistosta tai pataa. Uunijuurekset on ihan älyttömän herkullisia. Uunijuuresten päälle kun laittaa lihan paistumaan saa kasvikset mukavasti hyvää lihan makua. Lohkojuurekset sopivat hyvin esimerkiksi broilerin koipien kanssa. Lohkojuureksista ovat täydellisimmillään ihanan rapsakoita päältä, mutta sisältä pehmeitä. Tässä onnistuminen ei oo ihan simppeli juttu, sillä jokainen uuni on erilainen ja paistaa eri tavalla. Siispä täytyy vaan lähtee rohkeesti kokeilemaan. Kuvien alla muutmia vinkkejä, joiden avulla oon itse onnistunut:
PA070036 PA070037 PA070043
  • Paloittele juurekset samankokoisiksi ja laita ne isoon suljettavaan pussiin. Lorauta sekaan öljyä ja mausteita esim rosmariini käy mainiosti (ei vielä suolaa!). Sekoita voimakkaasti suljettuapussia, niin että vihanneksissa on tasaisesti öljyä. Kuumenna iso wokki pannu kuumaksi ja wokkaa vihanneksia siinä 5-10min. Tämän jälkeen vasta uuniin 175-200 astetta n. 30min TAI kunnes kypsiä ja rapeita. Suolaa vasta nyt!
  • 2. vaihtoehto: paloittele juurekset, laita ne kattilaan pohjalle hiukan vettä. Kypsennä kiehuvassa vedessä 5min. Kaada vesi pois ja lorauta kattilaan öljyä. Kansi kattilalle ja heiluta voimakkaasti, niin öljy sekoittuu tasaisesti. Heitä uunin pellille ja kypsennä 175 asteessa kunnes palat päältä oikein rapeita (n.30min)
  • Älä laita lohkoja pellille liian tiheään! Juurekset tarvitsevat ilmaa rapsakoituakseen, vesihöyry liian tiiviissä tilassa vetistää juurekset. Ylla olevassa kuvassa pelti liian täynnä!
  • Voit laittaa loppuajaksi kiertoilman, jotta ne saavat mukavasti väriä pintaansa. 
  • Joissain uuneissa toimii paremmin matalempi lämpö ja pidempi paistoaika. 150astetta ja 60min. 
  • Voit tehostaa rapsakoitumista pesemällä pilkotut lohkot hyvin! Muista myös kuivata hyvin. Tämän esivaiheen voi tehdä jo vaikka aamupäivällä, jos syöt illalla.
Maukkaita juureshetkiä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥