KUUNTELE KEHOASI

11/14/2015

Suljen silmät ja hengitän hyvään. Nyt musta tuntuu hyvältä, tuntuu et kroppa on päästänyt menemään sisäisen stressin. Oon oppinut kuuntelemaan kehoa, se on äärimmäisen tärkeä taito. Urheilu ja treenaaminen ei ole vaan treenien ja ohjelmien suorittamista tiettyinä päivinä. Osa urheilua on lepäämistä, palautumista ja nimenomaan sitä kehon kuuntelua. Miltä susta tuntuu just nyt? Mun ohjelmassa ois ollu tänään pidempiä juoksuvetoja. Eilen suunnitelmia piti kuitenkin muuttaa, sillä kroppa kertoi jotain muuta. Kantapäässä oli ollut hiukan kipuja edellisen juoksutreenin jäljiltä. Treeniohjelmaan sopisi täydellisesti kehonhuolto ja jooga. Juoksutreeni sai väistyä huollon tieltä ja tänään kantapää onkin jo paljon parempi. Lähdin joogailemaan Fittarille kävellen, sain hyvän palauttavan kävelylenkin samalla. Aivot kiittävät samalla raikkaasta ulkoilmasta ja hapesta. Lihakset kiittävät joogan venytyksistä, keho kiittää hengityksen voimasta. 
PB140013 PB140019
Joogaaminen on ollut mun elämässä vahvasti nyt parin vuoden ajan. Välillä vähemmän, välillä enemmän. Jokainen kerta, kun sen viikko-ohjelmastani oon jättänyt pois oon huomannut sen virheeksi. Jooga tekee vain keholle niin hyvää. Suosittelisin jokaista kokeilemaan, oli ongelmana sitten, vatsan toimimattomuus, arjen stressi, kireät lihakset, huono ryhti tai koko kehon kestojännitys. Mulla jooga auttaa kaikkiin ylläoleviin vaivoihin. Joogatunnit erillisillä joogastudioilla on usein hintavia, mutta todella hyviä. Ohjaus on henkilökohtaista ja eteenpäin vievää. Kuntosaleilla jooga on monesti vaikeasti ohjattavissa suurien ryhmäkokojen vuoksi. Fittarillakin tämän päivän joogassa oli runsaasti väkeä. Jos et ole koskaan joogannut, suosittelen käymään peruskurssin tai lukemaan jooga-aiheisia kirjoja. Ite oon lukenut muutaman kirjan ja harjoitellut kotona liikkeitä ja hengittämistä. Kaikista tärkeintä joogassa on hengitys, se ei ole helppoa, mutta kun sen oppii sen voima on ihan uskomaton.
PB140021 PB140022
Säännöllinen joogaaminen on myös ihan älyttömän palkitsevaa. Kun viikottain saa treenirytmiinsä kehonhuoltoa niin eron kropassa huomaa. Ei oo kyse vaan liikkuvuudesta vaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Kehonhuollon TÄYTYY vaan olla yksi osa treeniohjelmaa. Mulla tulee tällä hetkellä about kaksi kahonhuolto treeniä viikossa. Joskus määrä jää vaan yhteen, mutta pyrin pitämään sen kahdessa. Treeni sisältää erilaisia liikkuvuuksia nivelille ja lihaksille, rullailua, joogaa ja venyttelyä. Joskus huolto on pelkkää rullailua tai hieronta. Huoltava treeni on myös taitolaji, sillä tää jos joku on treeni missä sun pitää päästää irti suorittamisesta ja keskittyä itseesi. Esimerkiksi joogassa päivittäinen liikkuvuus voi vaihdella todella paljon ja sen takia on tärkeää, ettei kroppaa väännetä väkisin sinne, minne sen ei ole tarkoitus taipua. Koskaan en oo huomannut kehonhuollosta mitään huonoa seurausta. 

Ihanaa viikonloppua, kuunnelkaa kehoanne. <3

Muutamia ohjeita huoltavaan joogaan perustuvaan treeniin oon kirjoitellut aikaisemmin:
"VIIKON TÄRKEIN TREENI: HUOLTO"

2 kommenttia

 1. Mä kyllä komppaan sua ihan täysin! Ite oon joogannut nyt vuoden verran säännöllisesti, ja kyllä sen vaikutukset huomas niin fyysisessa kuin henkisessäkin hyvinvoinnissa! Nyt oon stressin ja "mukamas-kiireen" vuoksi joutunut jättämään joogaa hitusen vähemmälle, ja kyllä sen heti olossa huomaa..
  Ite oon vähän sellanen, että treenaan aina ihan täysillä ja sata prosenttia lasissa, ja aluksi ajattelinkin, että en millään (siis oikeesti MILLÄÄN) voisi saada joogasta sitä samaa intoa. Ajattelin että tulen hulluksi, jos en pääse vetämään täysillä. Mutta kas kummaa, ensinnäkin: saan joogasta ihan samalla tavalla intoa kuin mistä tahansa treenistä, ja toisekseen jooga on lajina sellanen, että se hoitaa samalla mieltä niin hyvin, että ei edes ajattele sitä, että pitäisi treenata täysillä. Mulle jooga onkin eniten ehkä henkisen hyvinvoinnin ylläpitoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että olet löytänyt joogan. Jooga on tosiaan niin monipuolista hyvinvointia mielelle ja keholle, ettei toista ole<3 Itsellä oli ihan samoja ajatuksia aluksi joogan suhteen, mutta kyllä se vaan on nimenomaan tehokasta ja siinä on oppinut päästämään irti mahdottomasta suorittamisesta ja oppinut kuuntelemaan kehoa :) Ihanaa alkavaa talvea sinulle!

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥