#PrayForTheWorld

11/15/2015

Viime viikon tapahtumat Pariisissa ovat saaneet ihmiset sekaisin. Lauantaiaamuna jouduimme heräämään synkempään päivään. Uutisia lukiessa paha olo täytti koko kropan ja kyyneleet virtasivat silmiini. Epätoivo, ahdistus täyttivät mielen. Miksi maailmassa on tällaista julmuutta, kylmyyttä ja pahuutta. Miksi joku vihaa niin paljon? Vasta tämä pariisissa tapahtunut on herättänyt mun ajatuksia. Ajatuksia siitä miten paljon pahuutta oikeasti on. Sitä on siellä, minne meidän monen ajatukset ja rukoukset eivät yllä. 
"Kuinka moni teistä kuuli että Beirutissa oli torstaina 12. päivä itsemurhapommitukset joissa kuoli 43 ja loukkaantui 239 ihmistä? Tältä näytti kun Keniassa kuoli 142 opiskelijaa terrori-iskussa vuoden huhtikuussa. Kuka oli järkyttynyt? 
Ei varmaan kovin moni. Nyt puhutaan Pariisista. Se, mitä Pariisissa tapahtui oli hirvittävää ja kammottavaa, eikä sitä pidä vähätellä lainkaan. Pariisi on länsimaalainen, merkittävä kansainvälinen kulttuurikaupunki ja Euroopan sydän. Paljon lähempänä meidän maailmaamme."
Pariisin tapahtumat koskettivat ja aiheuttivat ahdistusta meissä kaikissa. Miksi en ole aikaisemmin ymmärtänyt, miten asiat oikeasti ovat? Pariisin tapahtumat ovat saaneet ihmiset ja sosiaalisen median sekaisin. #PrayForParis on levinnyt sosiaalisessa mediassa ja se uskomattoman hienoa. Rukoilen koko sydämestäni pariisin puolesta, mutta ennen kaikkea rukoilen koko maailman puolesta. Rukoilen kaikkien niiden puolesta, jotka ovat joutuneet pahuuden uhreiksi. Haluan lähettää voimia jokaiselle perheelle. Niille, jotka päivittäin joutuvat näkemään pahuutta, vihaa ja elämään keskellä sotaa. Elämään maailmassa, jossa ei ole tasa-arvoa. Jossa joudut joka päivä pelkäämään rakkaitten puolesta. Miksi Beirutin tapahtumia ei pidetä niin tärkeinä? Miksi niistä ei ole uutisoitu? Miksi rukouksemme ei yllä länsimaiden ulkopuolelle? 

"Me elämme maailmassa, jossa länsimaalainen, valkoinen ihminen tajuaa terrorismin vasta kun se kohdistuu länsimaalaiseen, valkoiseen ihmiseen. Joidenkin arvioiden mukaan Eurooppaan on saapunut noin 700 000 pakolaista vain vuoden 2015 aikana. Miksi? 
He pakenevat ISIStä, joka aiheuttaa suurta kauhua Lähi-Idässä. He pakenevat maailmasta, jossa tapot, raiskaukset ja itsemurhapommitukset ovat arkipäivää. He pakenevat samaa järjestöä, joka iski Pariisiin perjantaina."
Tapahtumat ovat saaneet Suomalaiset kääntymään entistä enemmän pakolaisia vastaan. Helsingissä mielenosoituksessa ihmiset karjuivat "Rajat kiinni terroristeilta". Pelko on ymmärrettävää, me pelkäämme, jokainen ihminen pelkää. Minä pelkään, läheisieni puolesta. Pienuuden ja turvattomuuden tunne on vallannut minut. Nuo ihmiset, jotka pakenevat kotimaastaan pelkäävät myös. He pelkäävät terrorismia, sotaa, ISIStä. He pakenevat pommituksia, kuolemaa ja pahuutta. He ovat TURVApaikan hakijoita. Maailmassa on paljon pahaa, mutta ei anneta vihan vallata meitä. Jos olisimme itse lähdössä pakoon terrorismia ja kuolemaa. Jos me paettaisiin pahuutta, haluaisimmeko etsiä turvaa muualta. Aika moni varmasti haluaisi.
"ISIS on tappanut paljon enemmän muslimeita kuin kristittyjä. Pakolaiset jotka tulevat Eurooppaan pakenevat samaa järjestöä, joka aiheutti verilöylyn Pariisissa
Jos olet eri mieltä, ISIS on onnistunut. Se nimenomaan haluaa, että Eurooppa kääntyy pakolaisia ja maahanmuuttajia vastaan. Näin se saa syrjityistä uusia kannattajia, sekä pääsee vahvistumaan Lähi-Idässä jos rajat suljetaan. 
Jos haluatte rukoilla, rukoilkaa maailman puolesta, ei pelkästään Pariisin."
Meidän tehtävämme olisi mielestäni kääntää pelko rakkaudeksi. Pidetään kiinni lähimmäisistä. Ei torjuta, niitä jotka apua tarvitsevat. Ei vihata niin paljoa, rakastetaan enemmän. En voi millään käsittää miten tuollaista pahuutta vaan voi olla olemassa. Se on vaan väärin, miten maailmassa on niin paljon julmuutta.  

Lainaukset ovat mun siskon kirjoittamasta tekstistä, joka auttoi mua ymmärtämään tän tilanteen vakavuutta ja laajuutta maailmassa. Ei ole kyse vain Pariisista, on kyse koko maailmasta.

#PrayForTheWORLD


6 kommenttia

 1. Täyttä. Asiaa. Jokainen sana! Tärkeintä on juuri nyt olla pelkäämättä, olla vihaamatta, sitä tässä haetaan takaa. On pysyttävä positiivisena vaikeinakin aikoina, ei henkilökohtaisesti vaan yhteisönä <3 Koskettava ja tärkeä teksti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kommentti<3 Näin nimenomaan, tulee pitää yhtä erityisesti nyt! :)

   Poista
 2. Upeaa lukea jotain tälläistä. Työskentelen vapaaehtoisena punaisen ristin erilaisissa asioissa ja olen käyttänyt vapaa-aikaani lukemattomia tunteja tämän pakolaiskriisin aikana. Ainoastaan yhtenä päivänä olin työntekijänä palkallisesti. Ihmiset eivät ymmärrä sitä hätää mikä turvapaikanhakijoilla on. Ihanaa, että otit kantaa blogissasi ja ainakin tsemppasit minua.
  "refugees are not terrorists they are often the first victims of terrorism"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi, piristit minunkin päivääni! :) Pienikin ääni voi olla tärkeä ja saada jonkun ajattelemaan asioita eri tavalla :)

   Poista
 3. Hyvä teksti! Olen täysin samaa mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löytyy muitakin samalla kannalla olevia :) Kiitos kommentistasi!

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥