Kohti parempaa unta

11/06/2015

Kolmas ilta putkeen kun en saa unta. Mistä kumman syystä uni ei tule, vaikka kuinka väsyttää. Tosi omituista miten nukahtamisestakin tulee huonojen yöunien myötä peikko. Tää viikko on ollut todella raskas huonosti nukuttujen öiden myötä. Uni vaikuttaa vaan ihan kaikkeen, ensimmäisenä tietysti virkeyteen päivällä. Tuntuu ettei koulussa pysty keskittymään ja aivo lyö ihan tyhjää. Treeneihin saa kyl energiaa aina, mutta palautuminen on se mikä kärsii. Lisäksi väsynyttä fiilistä lisää jatkuvasti pimentyvät illat. Edes pimeys ei saa mua illalla nukahtamaan. Kolmen huonosti nukutun yön jälkeen tuntuu, että voisin nukkua viikon putkeen. Illalla tuun kotiin, pitäis siivota, pestä pyykkiä, purkaa matkalaukut (tiedän tulin 2 viikkoa sitten reissusta), laittaa ruokaa, opiskella vähän, bloggailla, hoitaa yrityksen perustamiseen liittyviä hommia. Mitään yllämainituista en vaan yksinkertaisesti jaksa tehdä.
P7130045
Jotain tälle täytyy tehdä. Vetkuttelu ei auta ja paranna tilannetta. Mun täytyy saada takaisin se energia minkä voimalla oon porskuttanut päivästä toiseen. Päätin, että tästä lähtien aion satsata erityisesti uneen ja oikeesti tehdä asioita unen eteen. Monet asiat saa kyllä hoidettua, kun vaan pääsee vauhtiin. Siivoamisen aloittaminen on ihan uskomattoman vaikeaa, mutta sit kun pääsee tekemisen makuun niin ai että sitä lopputulosta on mukava ihailla. Päätin jättää puhelimen räpläilyn päivittäin vähemmälle. Mulla on huono tapa ottaa puhelin sänkyyn mukaan ja selailla sitä illalla. Tästä lähtien laitan puhelimen huoneen toiselle puolelle yöksi laturiin ja annan sen olla siellä ja tehdä tilaa mun hyville unille. Sama kikka helpottaa myös heräämistä, sillä pitää oikeasti nousta sammuttamaan herätys. Siitä pääsee ponkastua samantien uuteen päivään.
P7130047
Tän viikon tärkein avain unensaantiin oli kuitenkin magnesium. Oon syönyt magnesiumia nyt pidemmän aikaa epäsäännöllisen säännöllisesti. Magnesiumin otan aina iltaisin, sillä se edistää unensaantia. Jatkuva väsynyt olo voi olla myös seurausta magnesiumin puutteesta. Tähän asiaan suosittelen perehtymään Kaisa Jaakkolan sivuilta. Aluksi magnesiumin lisääminen saattaa piristää sinua, mikä viestii nimenomaan magnesiumin puutteesta. Tällöin suositeltavaa oisi ottaa alkuun magnesium myös aamulla ja lounaalla. Siinä vaiheessa kun magnesium rupeaa väsyttämään puute on tasoittunut ja sen ottaminen kannattaa jättää ainoastaan iltaan. Myös D-vitamiini on lisäravinne, jonka ottaminen kannattaa sijoittaa iltaan. D-vitamiini myös edistää magnesiumin imeytymistä. Näissä tuotteissa kannattaisi todella panostaa laatuun, itselläni on ihan markettitavaraa, mutta uskon vahvasti, että esimerkiksi apteekista/luontaistuotekaupoista saisi tehokkaammin imeytyviä tuotteita.
PB060006
Otin toissailtana kahden tunnin pyörimisen jälkeen magnesiumin ja D-vitamiinin ja tämän jälkeen nukahdin samantien ja nukuin todella sikeästi. Eilen otin yllämainitut jo yhdeksän aikaan illalla ja nukahdin ennen kymmentä. Sikeästi paukuttelin kymmenen tuntia unta ja heräsin virkeänä juuri ennen herätyskellon soimista. Ensi yönä ois tarkoitus vedellä toiset kymmenen, että saisi unirytmiä tasaantumaan. Mulla on tapana mennä mielummin aikaisemmin nukkumaan, kun nukkua aamulla pitkään, jotta unirytmi pysyisi viikonlopunkin yli mahdollisimman hyvänä. Mummon kanssa keskusteltiin myös lisäravinteista ja suosittelin siirtämään magnesiumin ja D:n iltaan. Positiivisia vaikutuksia oli mummollakin ollut, kun unensaanti ja unenlaatu oli parantunut! Suosittelen kokeilemaan niin saatte hyvien unien myötä tehoa palautumiseen ja energiaa päiviin.

Ihanaa viikonloppua!

5 kommenttia

 1. Anonyymi11/06/2015

  Mitä salia suosittelisit kuopiosta? Muutin tänne opiskelemaan ja nyt oon käyny gym99:llä, mutta joku siinä mättää.. Ehkä ilmapiiri tai joku sellanen, ite salin osalta ei valittamista. :) joka tapauksessa uutta salia oon miettiny, ja kaipailisin vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Fressillä kävin itse Kuopiossa asuessani, riippuu paljon mitä ja miten haluat treenata :) Fressillä on tosi isot tilat ja ihan monipuoliset. Kunnonsali on kans tosi kiva, tilat on hiukan pienemmät, mutta heiltä löytyy kätevä CMS salien travel pass, jolla pääsee useassa kaupungissa treenailemaan ilmaiseksi CMS-ketjuun kuuluville saleille :)

   Poista
  2. Anonyymi11/08/2015

   Kiitos! Fressiin en oo tutustunu, se hinta vähän hirvittää... Mutta pitää varmaan käydä kattelemassa :) eniten kaipaan ihan perus punttitreeniä, mielummin enemmän vapaita painoja ja vähemmän laitteita :D
   Ainiin se unohtu sanoo aikasemmin että tykkään sun blogista kovasti! Hyvinvointi kiinnostaa, joten ootan uusia postauksia aina innolla :)

   Poista
  3. Kotkankallio, rajala tosi halpoja ja semmosia karumpia:) Kiitos ihanasta kommentista :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥