Ensimmäinen vaihe, 14 päivää: Proteiinia ja pupunruokaa

11/02/2015

Ensimmäinen kahden viikon mittainen vaihe sisältää hyviä rasvoja, proteiineja ja kasviksia. Tässä vaiheessa on tarkoitus pitää verensokeri alhaalla. Tavoitteena on syödä kaikkea mikä on joskus lentänyt, uinut tai kävellyt tai tullut lentäneestä tai uineesta eläimestä, sekä vihreää ja muita vihanneksia JOKAISELLA aterialla. Kaikki nopeiden hiilihydraattien lähteet eivät ole välttämättä huonoja, mutta niitä ei ole vaan tarkoitus tässä ensimmäisessä vaiheessa syödä. Luonnolliset rasvat on ihan ok, proteiinia tulisi syödä runsaasti, kuten myös kasviksia. Ensimmäiseen vaiheeseen eivät kuulu myöskään keinomakeutus aineet ja "dietti" herkut. Myös maitotuotteet pitäisi jättää tässä ensimmäisessä vaiheessa pois.

Perusohjeet ensimmäiseeen 14 päivän vaiheeseen
 • Syö runsaasti proteiinia, naiselle vähintään 2g painokiloa kohti, minun kohdalla tarkoittaa siis vähintään 120g proteiinia päivässä ja jaettuna 4-5 aterialle se tekee 25-30g proteiinia jokaisella aterialla. Liha, kala, kananmunat ovat hyviä proteiinin lähteitä. Rasvaa ei tarvitse pelätä, kananmunista voi käyttää myös keltuaiset, niissä on myös paljon hyviä vitamiineja!  Lihaa ei tarvitse punnita, sopiva annos on 100-300g riippuen nälästäsi, jos käyttää kananmunia 3 munassa on 30g proteiinia. Kannattaa suosia marinoimatonta lihaa.
 • Syö jokaisella aterialla runsaasti kasviksia. Suosi vihreää, se puhdistaa suolistoa tehokkaasti! Salaattia, rucolaa, lämpimiä kasviksia, juureksia. Palkokasveja ei suositella syötävän niiden korkeamman glykeemisen indeksin takia. Pavut, marjat ja hedelmät eivät siis kuulu tähän ensimmäiseen vaiheeseen. Kasviksien määrää ei tarvitse rajoittaa.
 • Jätä pois: maitotuotteet, pasta, riisi, leipä, keinomakeutetut tuotteet, marjat, hedelmät.
 • Elä laske kaloreita, syö mukavan oloisia annoksia niin, että olet kylläinen mutta et ähkyssä. Mieti miltä sinusta tuntuu, tarkkaile oloasi, älä mieti ulkonäköä vaan mieti syvemmälle.
PB020003 PB020006 PB020007 Tarkat ohjeet pääset lukemaan täältä. Mun kauppalistasta löytyy (kuten aina ennenkin) runsaasti kasviksia, kananmunia ja lihaa. Kasviksia ostan paljon erilaisia ja koitan käyttää niitä sekä kypsennettynä, että tuoreena. Uunijuurekset tai wokkivihannekset on aika yleinen lisä lihalle. Pakastekasvikset on helppo heittää munakkaan joukkoon tai paistaa pikaisesti aamulla tai kiireisenä hetkenä. Pakasteesta tulee ostettua yleensä parsa- ja kukkakaalia. Ne on myös huomattavasti edullisempia pakasteena, kun opiskelijan lompakosta on tosiaan kyse. Suurin muutos mun omaan ruokavalioon on 14 päivän marjattomuus ja rasvan lisääminen. Näin syön oikeastaan normaalistikin, mutta nyt tavoitteena ois nyt saada porukka mun mukaan kokeilemaan ja tuntemaan puhtaan ruokavalion vaikutuksia.

Tsemppiä ensimmäiseen vaiheeseen!

2 kommenttia

 1. Söpö tuo "elä laske" kirjakielen keskellä, piristi jotenki :D Hyvin tehty postaus, tosi selkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Mukava jos piristi! Kiitos paljon sulle :)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥