PALEO KICKSTART

11/01/2015

Haluaisitko kokeilla uutta, puhdasta ruokvaliota, muttet oikein tiedä mistä alottaa? Haluaisitko päästä eroon vatsan turvotuksesta, iho-ongelmista tai epämääräisistä kivuista kehossa. Haluaisitko tehdä PUHTAASTA syömisestä osan elämää? Kokeile mun kanssa yhdessä jouluun kestävää 55 päivän Paleo- kickstarttia. Tajusin tässä muutama kuukausi sitten tutustuessani Paleo-ruokavalioon, että pääasiassa oon syönyt nyt viimeiset pari vuotta melko Paleosti. Muutama vuosi sitten vähitellen jätin maito- ja viljatuotteet vähemmälle ja sen jälkeen oon kokeillut välillä niitä käyttää, huomaan kropassa aika suuriakin vaikutuksia. Nestettä kertyy kroppaan, turvottaa, iho menee kuivaksi (silti epäpuhtaaksi), hiukset voi huonommin, vatsa ei toimi kunnolla. Oon siis todennut, että puhdas ja luonnollinen ruokavalio sopii ainakin mun keholle tosi hyvin. 
P8130029
Mikäs paleo ruokavalio sitten oikein on? 
Enemmän asiasta voit käydä lukemassa esimerkiksi Helsinki Paleon sivuilta, jossa Paleo-ruokavalio on tiivistetty näin: 
"Paleoruokavaliossa painopiste on ravinteikkailla, mahdollisimman vähän prosessoiduilla ruoilla. Ne ovat herkullisia, ravitsevia, monipuolisia sekä helppoja valmistaa. Paleoruokavalio pohjaa evoluutiobiologiaan: kasvoimme lajina luonnollisia ruokia syöden yli kahden miljoonan vuoden ajan. Tänä aika kehittyi nykypäiviin asti säilynyt genetiikkamme ja metabolinen koneistomme. Paleoruokavaliota voisi siis nimittää ihmiselle lajityypilliseksi alkuperäiseksi ruokavalioksi."
IMG_9009.CR2
Mä en kannata oikeastaan mitään diettejä ja laihdutukseen tähtääviä ruokaohjelmia. Paleo-kickstartissa ei mun mielestä olekaan kyse sellaisesta. Lähinnä tän tarkoituksena on sukeltaa puhtaaseen ruokavalioon ja 55 päivän aikana huomata sen vaikutukset kropassa. Ei ole tarkoitus laskea kaloreita, punnita ruokia vaan nimenomaan oppia olemaan stressaamatta ruoasta ja nauttia hyvästä puhtaasta ruokavaliosta ja sen vaikutuksista hyvinvointiin ja oloon. Ensimmäiseksi käy lukemassa PALEO KICK START- ohjeet tästä. Mulla ei ole tavoitteena polttaa rasvaa, laihtua tai dietata millään tasolla. Haluaisin, että muutkin liittyisivät mun mukaan kokeilemaan puhtaan ruoan vaikutuksia kehossa.  

Kick-startin eteneminen on pääasiassa tällainen:
 • Ensimmäiset 14 päivää ultrapuhdasta paleoruokaa: proteiinin- ja rasvanlähteitä ja vihanneksia
 • 15. päivä on täysin vapaa – syö mitä haluat
 • Seuraavat 10 päivää kuten alussa, mutta lisätään marjoja kahdelle aterialle ja tästä lähtien joka viides päivä syödään vapaa ateria
 • Seuraavien 10 päivän aikana lisätään hedelmä yhdelle aterialle
 • Seuraavien 10 päivän aikana lisätään bataattia yhdelle aterialle
 • Viimeisten 10 päivän aikana lisätään riisiä tai quinoaa yhdelle aterialle
Mun kokeilu alkaa huomenna ja toivon, että liitytte mukaan etenemään kohti puhdasta ruokavaliota. Tehdään tää yhdessä! Huomenna tulee ensimmäinen postaus koskien kickstartin ensimmäistä 14. päivän vaihetta. 

Ennen sitä käykää lukemassa Kaisa Jaakkolan teksti Paleo kickstartista. Paleo kickstart postauksille tulee myös oma tunniste aihealueluetteloon, jonka alta kaikki postaukset jatkossa löytyvät.

Ihanaa sunnuntaita!

3 kommenttia

 1. Anonyymi11/01/2015

  Ihan hauskaa ja mielenkiintoista kun kokeilen kaikennäköisiä ruokavalioita. Jotenkin vain tuntuu, että oudot kivut ja turvotukset johtuvat noista kokeilusta ja kaiken maailman ruuan tarkkailusta. Syömällä tavallista kotiruokaa sen enempää ylimääräistä rasvaa ja suolaa köyttämättä voi mielestäni super hyvin :) entäs jos kokeilisit ihan sellaista "ruokavaliota"? Tuntuu aina vähän humpuukilta kun milloin mikäkin on trendinä niin sen mukaan syödään ja ollaan syömättä! Kun elää tasapainoisesti ja syö tavallista kotiruokaa liikaa miettimättä voi hyvin eikä silloin tule myöskään syömisestä stressiä, joka voi johtaa noihin epämääräisiin kipuihin! Mukavaa päivän jatkoa Emilia :) kaikki tietenkin saa syödä ja juoda tavallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Ensinnäkin nimenomaan tuon kotiruoan kanssa on tullut ongelmia ja se ei vatsalleni sovi, oon huomannut parin vuoden aikana, mikä sopii itselle! Puhdas ruoka, eli semmoinen mitä ei ole prosessoitu on mielestäni luonnollista ja sopii mun keholle hyvin! :) Kiitos ja samoin sulle.

   Poista
 2. Herkullisia kuvia! Niin, eihän ihminen varsinaisesti lehmänmaitoa tarvitse, eikä vissiin niin terveellistäkääb ole kuin väitetään.

  VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥