TERVEELLISEMPI KASTIKE LOHELLE

10/05/2015

Rakastan lohta. Se on vaan niin herkullista. Ihan jokaikisessä muodossa miten sen vaan voi valmistaa. Graavilohta, kylmäsavua, uunilohta, lämminsavua, grillattua ja lista jatkuu niin pitkälle kun vaan keksitte. Lohi valitettavasti on kuitenkin hiukan muita lihoja kalliimpaa. Kun ostan lohta ostan sen lidlistä. Lidlissä hinta on monesti 11.90e/kg, mikä on about samaa luokkaa kun ostamani broilerin fileepihvit (muuten jos ootte ostaneet marinoituja lihoja tuotteiden halvan hinnan vuoksi, lopettakaa!! kilohinta on matalampi johtuen marinadinpainosta kokonaispainossa, sitäpaitsi itse maustettu on aina parempi). Lohen kanssa tykkään erityisesti sienistä. Jo ajatus mummon tekemästä ihanasta tattikastikkeesta uunilohen kanssa saa veden kielelle. Yhdessä lemppari blogissani huomasin reseptin terveellisempään, mutta silti "kermaiseen" kastikkeeseen ja halusin samantien sitä ihanuutta seuraksi lohelleni. Reseptiin pääsette tästä. Itse tosin laitoin hiukan vähemmän cashewpähkinöitä ja öljyä, enkä käyttänyt hiivahiutaleita, mutta herkullista tuli.
P9200009 P9200010 P9200011
ALFREDO KASTIKE
4 annosta

  • 200g kukkakaalia
  • 3/4dl cashew pähkinöitä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2dl vettä tai kasvislientä
  • 1rkl oliiviöljyä
  • 1rkl sitruunamehua
  • 0.5tl valkosipulijauhetta
  • 0.5-1tl yrttisuolaa
  • Ripaus valkopippuria
  • Mustapippuria
1. Käytä kukkakaalista vain kukkaosa, pilko noin 200g pieneksi. Kaada vettä kattilaan ja keitä kukkakaalia ja cashewpähkinää 20min ajan. 
2. Sillä aikaa viipaloi valkosipuli ja paista se aivan ruskeaksi ja kypsäksi pannulla oliiviöljyssä.
3. Kun 20min on kulunut, kaada kaikki ainekset tehosekoittimeeseen (tai käytä sauvasekoitinta) ja soseuta pitkään ja hartaasti, kunnes tulos on silkkisen sileä. Lisää nestettä joukkoon vähitellen.
4. Maista ja lisää halutessasi pippuria ja suolaa.
5. Nauti!

Tää oli helppo valmistaa ja maistui useamman päivän, kun tein valmiit annokset kouluun mukaan otettavaksi. Kasviksina ihan wokattuja vihanneksia. Lehtikaalista on tullut mun uusi kestosuosikki. Hurjan terveellinen ja myös hyvänmakuinen lisä salaatteihin, wokkeihin ja smoothieihin. Lehtikaalia näkee myös tuoremehuresepteissä aika paljon. Jos joku muuten ihmettelee miksi mehujen ohjeet on vähentyneet, johtuu ihan siitä, että onnistuin viskaamaan laitteen (vahingossa) lattialle ja päällimmäinen kupu meni rikki. En oo saanu aikaseksi hankittua uutta lisäosaa (jos se edes on mahdollista).

Herkullista viikkoa kaikille! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥