MIKSI KAIKKI ON NIIN PINNALLISTA?

9/08/2015

Fitness, kesäkunto, kisalavat, facebook, instagram, tinderit ja muut. Oon itse havahtunut viimeaikoina siihen, miten pinnallista kaikki on. Myös siihen miten pinnallinen itse olen toisaalta ollut ja yhä varmaan vieläkin, sillä ulkonäkö on ollut mulle aina tärkeä asia. Moni meistä varmasti sortuu siihen, että jollain tavalla määrittelee ihmisen ulkonäön perusteella. Fitneksestä on tullut iso juttu ja monet ihailevat tuota kireää rasvatonta vartaloa. Kuntosalille lähdetään ihan vaan sen takia, että saataisiin se pyöreä pylly ja timmi vatsa, just niin kuin niillä kaikilla fitness kisaajilla, joita seurataan instagramissa. Mun kysymys on: Nautitaanko liikunnasta, hyvinvoinnista enää, vai onko siitä tullut ulkonäköä tavoitellessa pakkopullaa?

Instagramin kuvissa on yhä enemmän paljasta pintaa: peppua, tissejä, vatsaa ja muuta. Mitä enemmän sitä paljasta pintaa on, sitä enemmän saat tykkäyksiä. IG tykkäykset todellakin määrittelee ihmistä paljon, jos sulla ei ole tuhatta seuraajaa instagramissa, et ole mitään. VÄÄRIN. Luultavasti olet aito ihminen, joka ei niinkään välitä siitä kuinka monta tykkäystä niissä kuvissa on. Tärkeämpää on se, että olet jakanut kivan ja aidon hetken elämästäsi muille. Sehän instagramin, snapchatin ym idea on: tallentaa kuvan muodossa kivoja hetkiä elämästä. Ei ottaa mahdollisimman "hyvännäköisiä" kuvia itsestä, jotta kaikki Suomen pojat ja tytöt klikkaisivat sitä sydäntä kuvan alla. Tästä päästäänkin sitten tinderiin. Itse en ole kyseistä sovellusta kokeillut, toisaalta oon ollut sinkkuna tässä vasta pari kuukautta, kun heinäkuussa Jaakon kanssa erottiin. Mutta en ole ladanut tätä, enkä todellakaan tule myös lataamaan. Tuo sovellus on ehkä älyttömintä mitä tiedän. Ulkonäön perusteella päätät kenet laitat "jatkoon" ja vain heidän kanssa sulle tulee jutteluyhteys CHATISSA. Sitten sitä jutellaan, tekstataan, snäpätään sun muuta. Ja tämä on todellista tutustumista ja tosi aitoa. Niin varmaan.
Toiset sanoo, että mediassa tutustuu uusiin ihmisiin ja se on hienoa. Mutta oikeasti, mitä se näytöllä lukeva teksti sulle kertoo ihmisestä. Tai se kuva, jossa vääntäydytään vähissä vaatteissa asentoon, jossa jokainen kehon osa näyttää hyvältä ja peppu pyöreältä. Eikö olisi oikeasti hienoa, jos joku tulisi juttelemaan vaikkapa kahvilassa? Eiko olisi hienoa tutustua ihmiseen näin kasvokkain ja tuntea yhteenkuuluvuutta. Musta ainakin on ihan älyttömän hieno tunne, kun tapaa ihmisen, jonka kanssa juttu luistaa ja voisi keskustella vaikka useita tunteja ihan mistä vaan. Musta on myös hienoa, miten toisessa ihmisessä viehättää elävät ilmeet ja eleet, joita emme mediassa näe. MUTTA missä me tapaamme näitä ihmisiä, kun olemme niin uponneita mediaan. Yksi missä otetaan kontaktia on jossain baarissa, koska siellä on matalampi kynnys actioniin alkoholin takia. Miksi sitä kontaktia ei voisi ottaa vaikkapa kahvilassa, salilla tai kaupungilla? 
Mulle ulkonäkö on ollut aina tosi tärkeää ja joskus se "hyvän" ulkonäön tavoittelu on mennyt ihan yli. Oon itsekin oikeasti miettinyt ihan liikaa sitä, miltä näytän. Siinä vaiheessa kun ei oikeasti pysty miettimään muuta kun treenejä ja syömistä niin ollaan menty pahasti metsään. Kun löytää tasapainoisen ja terveellisen ruokavalion, joka sopii juuri itselle ja keskittyy treenien myötä nauttimaan itse urheilusta ja siitä huikeesta fiiliksestä mitä se tuo mukanaan, niin kyllä tuloksetkin näkyy myös ulkoisesti. Jokaisella meillä on myös omanlaiset geenit, kaikki ei voi näyttää samanlaisilta fitnessklooneilta ja se on ehkä hienointa tässä maailmassa, että me ei olla kaikki samanlaisia. Musta tuntuu et tästä ulkonäöstä on vaan tullut ihan liian iso juttu. Niin iso, että liian usein unohdetaan se kaikki muu ja se on ihan todella surullista.

Toivottavasti jollain tavalla sain ajatuksiani selkeytettyä tekstin muotoon. Kiteytettynä siis: Kaipaan aitoutta median takaa.

14 kommenttia

 1. Itse "tapasin" aviomieheni netissä. Juteltii hetki mesessä ja tavattiin. Koko ikämme ollaa asuttu samalla paikkakunnalla,käyty jopa samaa koulua mutta koskaan en ole häntä tavannut oikeassa elämässä ennen sitä päivää. Luultavasti en ole vain kiinnittäny häneen huomiota. Mulla ei ois tällä hetkellä kahta tytärtä ja miestä, tai ainakaan tätä olemassa olevaa jos nettiä ei ois. Mulle se oli kyl onnenkantamoinen.

  Teksti oli tosi hyvä! Ja on totta, että kaikkinon nykyään pintaliitoa. Tuntuu, että ihminen määritellään osittain kuvien kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että sieltä löytyy hyviäkin tarinoita kerrottavaksi :) Toki netinkin avulla voi ottaa kontaktia ja tutustua ja löytää jotain aitoakin! :)

   Poista
 2. Anonyymi9/08/2015

  Tosi hyvää tekstiä! Herätti itseänikin, vaikka pelkästäänulkonäön takia en urheilua harrastakaan. Saanko kysyä miksi erositte Jaakon kanssa? Näytitte niin onnellisilta yhdessä (kuvat) ja en ois uskonut että eroatte koskaan! :o :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, jos teksti herätti ajatuksia:) Joskus sitä kahden ihmisen tiet vaan vie eri suuntaan, näin kävi meille.. Ystäviä ollaan kuitenkin :)

   Poista
 3. Kiva teksti! Mä oon itse käyttänyt tinderiä just siks, että missä muualla niitä ihmisiä enää tapaa (paitsi just siellä baarissa enkä nyt tiedä onko sekään kovin hyvä). Olis tosiaan ihana jos sais itsekin otettua enemmän kontaktia ihmisiin jossain muualla kun mediassa, koska se on niin totta, että olemus ei sieltä välity.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, jos tilanne on todella tuo :( Mutta kyllähän ihmiset ovat ennen tinderiäkin tavanneet toisensta, minun mielestä se on vaa tekosyy jättää ottamatta kontaktia muutoin kun chattaillen.. Siinä voisikin olla mukava haaste koittaa ottaa enemmän kontaktia livenä :)

   Poista
 4. Aamen, hallelujah ja kaikki ylistyssanat vielä päälle! Huippua pohdintaa, enkä voisi olla enempää samaa mieltä :)
  ~Hilla

  www.thisismycupofcoffee.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha Hilla sun kommentit saa kyllä aina hymyn huulille :D Mukava, että samoja ajatuksia löytyy.. Tää on mun mielestä niin huolestuttavaa :/

   Poista
 5. Anonyymi9/09/2015

  Loistava teksti! En kyllä itse tuomitse Tinderiä, koska se on myös mielettömän mukava tapa tutustua uusiin ihmisiin esim uudessa kaupungissa. :) Itse latasin kokeilu mielessä Tinderin, pidin päivän ja samana iltana tapasin jo nykyisen avomieheni. Reilu vuosi ollaan oltu yhdessä, joista puolet asuttu yhdessä. Kivaa syksyä sinulle Emilia! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, jos pidit tekstistä :) Ymmärrän kyllä pointtisi ja se on varmasti juuri näin, että siellä tutustuu uusiin ihmisiin.. Tuo perjaate siitä että ensi askel perustuu niin vahvasti ulkonäköön on vaan jotenkin mun aatetta vastaan :D Toki onhan siinä muitakin tekijöitä jotka vaikuttavat :) Kiitos kommentistasi ja kuin myös kivaa syksyä sinne!

   Poista
 6. Hyvin kirjoitettu ja tosi ajankohtainen teksti. Itsekin olen pohtinut muiden pinnallisuutta ja omaa pinnallisuuttani paljon viimeaikoina. Mulla on ollut tinderi käytössä jonkun aikaa, mutta olen samaa mieltä siitä että ajatus sen taustalla on todella pinnallinen. Silti se on mulle jonkinlainen symboli siitä että pidän "ikkunaa avoinna uusille kokemuksille". Hyvä tietää että joku muukin pohtii näitä juttuja. Sulla on todella kiva tapa kirjoittaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Ymmärrän kyllä tuon kantasi ja en ajattele, ettei ihmiset saisi sitä käyttää, oma perjaate on kuitenkin ollut ainakin tähän asti etten sitä halua käyttää sen pinnallisen ajatuksen vuoksi :)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥