Oonko hehkuttanut tarpeeksi miten hyviä tuoreet marjat on? Varmaan on kaikille tullut selväksi miten rakastan noita luonnon karkkeja. Nyt on sitten metsät pullollaan mustikkaa, joten jokainen kipinkapin poimimaan pakkaset täyteen ilmaisia herkkuja. Näin kesällä mun ehdoton lemppari on kyllä tuoreiden marjojen kanssa jogurtti ja mysli. Välillä oon ollut ihan maidottomalla linjalla ja käyttänyt soijajogurttia, joista mukava kokeilu oli myös alpron kookoksen makuinen uutuus, mutta välillä tekee mieli ihanan paksua ja herkullista turkkilaista jogurttia, joka vaan sopii ihan uskomattoman hyvin tuoreiden mansikoiden kanssa. Mun mielestä ruoassa makujen lisäksi tärkeä asia on myös ruoan rakenteen ja koostumuksen tasapaino. Siispä pehmeälle jogurtille ihanaa tasapainoa antaa rouskuva herkullinen granola tai mysli.
Oonkin jo julkaissut aikasemmin yhden loistavan myslireseptin, joka löytyy täältä. Nyt tulee kuitenkin hieman erilainen versio myslistä ja oikein herkullinen sellainen. Tän myslin perusidea lähti ylikypsästä banaanista, jolle halusin käyttöä ja pinterestistä sain sitten idean käyttää sitä mysliin ja kylläpä vaan tuli herkullista.
BANAANI MYSLI
1 iso ylikypsä banaani
1 rkl kookosöljyä
1 tl hunajaa
3 dl hiutaleita (ruis, kaura, ohra)
1 dl siemeniä, rouhittuja pähkinöitä
1tl kanelia
ripaus kardemummaa
1 rkl kookosöljyä
1 tl hunajaa
3 dl hiutaleita (ruis, kaura, ohra)
1 dl siemeniä, rouhittuja pähkinöitä
1tl kanelia
ripaus kardemummaa
1. Muussaa banaani, hunaja ja kookosöljy tasaiseksi massaksi.
2. Lisää hiutaleet, siemenet ja mausteet sekaan.
3. Levitä pellille tasaiseksi ja paista 175 asteessa n. 20min.
Kääntele tarvittaessa ja katso ettei pala!
Herkullisia myslihetkiä :)
Banaanimysli on yhdyssana.
VastaaPoistaKiitos korjauksesta :D Yhdyssanat ei kuulu mun vahvuuksiin :|
PoistaTosi herkullisen kuulosta! Mulla ois sulle haaste mun blogissa http://livefearlessly-ellen.blogspot.fi/2015/08/libster-award.html :)
VastaaPoista