TÄYTETTY CROISSANT

7/16/2015

Voisin elää croissenteilla. Ne on tuoreena ehkä parasta ikinä. Kaupan tuoretiskiltä saa ostettua croissantteja, mutta ne ovat monesti jo hiukan kuivahtaneita päivän hyllyssä pötköteltyään. Voihan näitä toki sitten leipoa itsekin, mutta kuulemma onnistuminen on aika vaikeaa. En oo koskaan koittanut, mutta varmasti jossain vaiheessa on yritettävä. Haaveena ois myös joskus päästä johonkin ihanaan ranskalaiseen kahvilaan maistamaan ihan aitoa ranskalaista paikallista croissanttia. En osaa edes kuvitella miten hyvää se on. Mä teen croissanttini koto Suomessa kuitenkin pakasteversioista. Rainbowlla on pakasteessa croissantteja, jotka tulee parissakymmenessä minuutissa uunissa. Tuoreena pöytään.
 photo P7140075_zpsgdxfb3oz.jpg  photo P7140080_zpsirhe52zl.jpg  photo P7140083_zps4myoclq6.jpg  photo P7140087_zpsoecdnoil.jpg
Ihana tuoksu valloittaa koko talon ja kutsuu varmasti naapuritkin nuuskimaan ovelle. Täydellinen coissant on rapea pinnalta ja ihanan pehmeä ja kuohkea sisältä. Croissantin voi nauttia ihan sellaisenaan tai täyttää mieleisillä täytteillä. Aamupalapöydässä sen kanssa sopii erinomaisesti normaalit leikkeleet, juusto, tuore salaatti ja vihannekset. Ihanaa se on myös avocadolla ja lohella täytettynä. Mä tein tällä kertaa sekä alkupalan, että jälkkärin välipalalleni. Ensimmäisenä suolainen versio, joka piti sisällään avocadoa, kinkkua, tomaattia, kurkkua, salaattia ja kananmunaa. Jälkkäriksi kehittelin uuden makuyhdistelmän, jota en ollut aikaisemmin kokeillut: turkkilaista jogurttia, banaania ja mansikoita. Croissantin rapeus, suolaisuus ja täytteiden ihana pehmeys ja makeus yhdistyivät täydellisesti. Ihan uskomattoman hyvä combo!
 photo P7140081_zpsjdrp2c8n.jpg  photo P7140079_zpsn8sfzhmr.jpg  photo P7140078_zpsqrrcxaeo.jpg  photo P7140077_zpsl4hcbytk.jpg  photo P7140076_zpsxkylz4tt.jpg
Tämä välipala hipoi kyllä täydellisyyttä. Nämä herkut löytävät tiensä niin aamupala, välipala, iltapala tai brunssipöytään. Miksei tuhdimmin täytettyjä croissantteja voisi syödä lounaaksikin. Joissain elokuvissa oon myös nähnyt näitä ihanuuksia suklaasydämmellä varustettuna. Slurps, mitenköhän taivaallisen ihanalta se maistuisi. Vielä joku päivä pääsen lomalle ihanaan Ranskaan ja pääsen maistamaan tuota ihanuutta. Toivottavasti myös tulen oppimaan näiden valmistuksen salat, sillä nauttisin näiden leipomisesta varmasti ihan hurjan paljon.

Ootteko leiponut koskaan croissantteja itse?

8 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Nää on kyllä ihania herkutuksia<3

      Poista
  2. Nami! Me leivottiin joskus aikoinaan kotitalouden tunnilla croissantteja ja muistan vaan, etteivät ne olleet yhtä hyviä kuin kaupan. :D Sen jälkeen en ole tehnyt.. Ne rainbow'n on kyllä loistavia, pitäisikin ostaa taas pitkästä aikaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kans joskus ehkä tehnyt kotsassa, niistä tuli semmosia juustosarvimaisia enkä voisi kyllä nimittää niitä croissanteiksi :D Mutta tosiaan nuo rainbown ajaa asiansa ja ne saa sit heti tuoreena <3

      Poista
  3. Toinen croissantien rakastaja täällä! Ikinä en ole niitä kokeillut itse leipoa, mutta noita täytettyjä coissanteja pakasteesta on tullu tehtyä vaikka millä mitalla. Ihania kuvia ja sulla on muutenkin kiva blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä vois syödä vaikka kuinka paljon :) Ehkä meidän pitää joskus koittaa molempien leipoa itse näitä! Kiitos kivasta kommentista :)

      Poista
  4. Ihania kuvia! pakko saada tälläisiä! <3_<3 Kiva fiilis blogissasi! Liityin lukijaksi :-) !

    VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥