KOOKOSJÄÄKAHVI

7/15/2015

 photo P7150040.ORF_zpsydkvucj2.jpg
Oih ihanaa jäistä kahvia. Inspiraatio tähän kahviin tulee suoraan "Kahvia ja kasvisruokaa"-blogin Liisalta. Tuolta blogistä löytää muuten ihan älyttömän paljon muitakin terveellisiä ja ihanan herkullisen näköisiä luomuksia ja reseptejä. Yksi tän hetken lemppariblogeista. Ennen tuota postausta en ollut tajunnutkaan, että kahvia voi ihan oikeasti pakastaa, enkä myöskään oo tajunnut, että sen laten voi aivan yhtä hyvin tehdä muuhunkin kun normaaliin maitoon. Näillä näkymin alan yhä vahvemmin jättää maidon lopullisesti ja siirtyä maidottomuuteen, sillä mun vatsa vaan tykkää siitä niin paljon enemmän. Reseptin pääset poimimaan suoraan Liisan blogista, mutta laittelenpas sen vielä tänne yksinkertaisuudessaan.
 photo P7150043.ORF_zpsddiyfmds.jpg  photo P7150036.ORF_zps6hyuqr6a.jpg

K O O K O S J Ä Ä K A H V I
kahvia // Alpron kookos-riisimaitoa // Kookosmaitoa (tölkki)
haluamaasi maustetta, itsellä kaneli ja lakritsijuurijauhe //
mikäli kaipaat: makeutusta (esim hunaja sopii täydellisesti

1. Keitä kahvi ja pakasta se jääpalamuoteissa. Itseltäni ei 
jääpalamuotteja löydy, joten pakastin kahvin ohuena levynä
vuoan pohjalla. Näin sen sai myös helposti rikottua palasiksi
ja sauvasekoittimen tehot riittivät blendaamiseen.
2. Lisää jäätyneet kahvipalat kulhoon ja kaada maitoa niin,
että palat peittyvät. Lisää mausteet ja surrauta sekaisin.
3. Lusikoi kookosmaitotölkin paksua osaa kulhoon ja vatkaa
sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Makeuta mikäli
haluat.
4. Kaada ihana jääkahvi haluamaasi astiaan ja lusikoi päälle
ihanaa kookoskermavaahtoa. Ja slurps, nauti rauhassa vaikka
se onkin vaikeaa tän herkun kanssa.
 photo P7150035.ORF_zpslepzxsgw.jpg  photo P7150044.ORF_zpsuywesdsw.jpg
Tätä ihanaa herkkua nautin suklaisen mukikakun kera, joka valmistui nopeasti mikrossa ja ihastutti kookoksisuudellaan. Tähän reseptiä tulossa piakkoin, joten pysykää kuulolla. Kuten tuolta Liisan blogilta varmasti luittekin, jäisten kahvien parhaus on niiden muuntautumiskyvyssä. Jälleen vain mielikuvitus on rajana. Mausteeksi kaardemummaa vai vaniljaa? Entäs makeus: hunajasta vai kookossokerista? Erilaisia maitojakin kannattaa kokeilla, mutta ainakin tällä kookos-riisimaidolla tästä tulee ihan super hyvää. Ootteko muuten kokeilleet jo hasselpähkinä tai cashew-maitoa. Näistä jälkimmäinen on meikäläiselle vielä tuntematon, mutta hasselpähkinämaito on aivan ihanaa.

Makoisia hetkiä!

4 kommenttia

  1. Tätä on pakko testata joskus ! Kahvilakahvi/erikoiskahviaddikti mun sisälläni ei malta odottaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Maidottomat versiot kahveista on ihan super hyviä myös ja niistä saa kivan ominaismakunsa :)

      Poista
  2. Mä en kestä mitkä kuvat oot ottanut!! Ja ihana kuulla että blogistani löytyy ohjeita joista pidät. Mulla onkin tuota kookosmaitoa jääkaapissa ja lakristijauhettakin löytyy, varmaan pakko iltapäivällä kokeilla sun versiota sillä maustettuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun tulit kommentoimaan :) Suosittelen ehdottomasti. Lakritsijauhe on kyllä erinomainen lisä leivonnassa ja ruoanlaitossa, mikäli lakun tai salmiakin mausta pitää :)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥