LAARI & CAFE Poeme

7/11/2015

Kuopioon on syntynyt uusi helmi, maalaisranskalainen "Cafe & Laari - Poeme". Oon muutaman kerran kävellyt tästä ohitse kiireissäni ja kiinnittänyt huomion ihanan tunnelmalliseen julkisivuun. Kahvila kutsuu kävijöitään astumaan sisään kauniiseen puotiin upeita lautalattioita pitkin. Sisään astuessa kahvilan ihana sisustus ja herkkuja notkuva pöytä saavat kenet tahansa ihastumaan. Kahvila on sisustettu ihanasti vanhoilla huonekaluilla ja on viimeisintäkin yksityiskohtaa myöten varmasti Kuopion kaunein kahvila. Kauneus jatkuu sisustuksesta tarjoiluihin. Ihanan isoja marenkeja, keksejä, pikkuleipiä ja eteenkin mitä upeimpia kakkuja. 
 photo P7110049.ORF_zpsirmmdwpd.jpg photo P7110046.ORF_zps55g78j82.jpg photo P7110058.ORF_zpsnmy6owlu.jpg photo P7110047.ORF_zpsfvmhcgdy.jpg photo P7110055.ORF_zpslvju5zuo.jpg photo P7110035.ORF_zpsdzdsvptg.jpg photo P7110034.ORF_zpsg54tgac2.jpg photo P7110032.ORF_zps3obnh2hx.jpg photo P7110028.ORF_zpsbcbzaxv4.jpg
Tilasin Brooklyn Blackout suklaakakun. En voi keksiä sanoja kuvailemaan tuota makuelämystä. Ehdottomasti maukkain ja täydellisin suklaakakku, mitä olen eläissäni maistanut. Valinnan vaikeus kakkujen välillä oli suuri ja makeitten kyljessä komeili ihanan näköisiä suolaisia piirakoita. Poemesta saa myös salaattia ja lounaskeittoja, jota täytyy ehdottomasti kokeilla joku kerta. Tämä on nimittäin paikka, johon tulen ehdottomasti palaamaan. Tuon ihanan täyteläisen suklaisen ihanuuden kylkeen otin kahvia, joka on tietysti luomua, kuten kaikki kahvilan muutkin antimet, myös tuo ihanainen suklaaunelma. Kielen vievien kakkujen lisäksi puodista saa myös raakaleivonnaisia: kakkua ja suklaata. Näitäkin täytyy käydä maistelemassa toisen kerran. Plussaa siitä, että kahvia saa santsata.
 photo P7110029.ORF_zpsidqjhhql.jpg photo P7110051.ORF_zpsi1etiafp.jpg photo P7110052.ORF_zpsjl6blgke.jpg photo P7110054.ORF_zps2fiwttcb.jpg photo P7110057.ORF_zpsjdvzd95e.jpg photo P7110050.ORF_zpsgbp5krsi.jpg photo P7110044.ORF_zps9u6vptna.jpg photo P7110037.ORF_zpsngniqr7j.jpg
Poeme sijaitsee Kuopion keskustassa aivan sokoksen kupeessa torikadulla, entisen Punnitse&Säästä puodin paikalla. Poeme on myös jatkanut P&S:n juuria myymällä kuivattuja irtotuotteita: pähkinöitä, hedelmiä ja suklaalla kuorrutettuja herkkuja. Poemesta voit myös paitsi ihailla, myös ostaa upeita astioita, kahvia, teetä ja kauniita koriste-esineitä. Tunnelma kahvilassa on aito ja rauhallinen, täydellinen vastakohta vieressä vilisevälle kadulle. Täydellinen paikka siemailla luomu kahvia ja nauttia tunnelmallisesta ympäristöstä. Tänne voi tulla niin yksin, kuin hyvässä seurassakin. Suosittelen lämpimästi tutustumaan.

4 kommenttia

 1. Anonyymi7/15/2015

  Näyttää ihanalta, ja tuotteet herkullisilta. Ajattelin, että paikasta voisi tulla favourite. Mutta, mutta....valitettavasti kahvipuoli ja Zinzino-yhteys romutti kaiken. Maailma on täynnä todella laadukkaita luomukahveja, mutta Zinzino podi-kahvit eivät sitä ole. Itse Belgiassa vuosia asuneena tiedän, että Rombouts on ihan laadukas kahvi, ja sitä saa kaikista halpamarketeistakin hintaan n. rapiat yli 2 euroa pussi..eikä minään podina. Zinzino-uskovaiset väittävät, että Belgian kuningashuoneessakin juodaan tätä maailman laadukkainta kahvia, mikä on suhteellisen kaukaa haettu väite. Jos Romboutsia juodaan, se ei todellakaan ole mitään Zinzino podi -kuraa, vaan kunnon pavuista suoraan jauhettua laatu-lajiketta (Keski-Euroopassa ei kukaan kahvikulttuuria arvostava edes juo podi-kahveja). Eilen join tuttuni luona Zinzinon rimpulakeittimen espresson, ja suoraan sanottuna 'liriä' oli. Olen perehtynyt kahvimaailmaan läheisesti, ja on uskomatonta kuinka ihmisten koukuttamiseen perustuva verkosto pääsee soluttautumaan myös kahvilamaailmaan. Taisi jäädä vierailut kahvilaan tekemättä. Argh. Itseäni on yritetty koukuttaa tähän verkostohuijaukseen useita kertoja, ja sitkeitä sissejä ovat. Tästä bisneksestä eivät alalinjalaiset tule ikinä tienaamaan muuta kuin unelmia. Vastenmielinen ilmiö kaiken kaikkiaan. Ei todellakaan tee mieli lähteä nauttimaan kökkökahvia kahvilaan, jossa voisi olla potentiaaliset mahdollisuudet puitteidensa myötä vaikka mihin. No good.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kattavasta kommentistasi :) Itse en ole perehtynyt kahveihin sen kummemin, mutta olisipa mukava tietää tosiaan enemmän ja päästä maistelemaan erilaisia kahveja.. Omaan suuhuni tuo kahvi maistui oikein maittavalta ja pidin siitä kovasti, mutta ymmärrän kyllä kantasi asiaan! Harmi, että kahvilasta löytyi puoli, joka ei sinua miellytä, mutta voisihan sitä poiketa vaikka ihan vaan maistelemaan noita ihania marenkeja tai kakkuja.. Ne ainakin vie kielen mennessään :) Mukavaa kesää sinulle!

   Poista
 2. Anonyymi8/25/2015

  Kaunis paikka ja hyvä palvelu.

  VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥