HERKULLISTA RUOKAA KOTONA

7/04/2015

Ette kai kyllästy kuviin ihanista aterioista? Toivottavasti ette, sillä täältä pesee taas lisää herkkuja. Eilen mut häädettiin kotoa ulos treenaamaan ja kotiin tullessa ovelta syliin syöksyi ihania tuoksuja. Jaakko lupasi ylioppilaslahjaksi jotain, mitä ei voi pakettiin laittaa ja nyt oli sitten sen lahjan vuoro. Ihana illallinen kotona ja kokkina itse Jaakko. Kovin usein kotona ole Jaakko kauhan varressa viihtynyt. Johtunee ehkä myös siitä, että nautin itse ruoanlaitosta niin paljon, ettei mun kanssa asuvan tartte kyllä ruokapuolesta usein huolehtia. Silloin tällöin laitellaan ruokaa yhdessä, mutta ei että onhan se ihanaa istahtaa pöytään ja saada ruoka tarjoiltuna siihen. Kyllä oli ukkeli onnistunut valmistamaan herkkuja.  
P7030036.ORF P7030038.ORF
P7030041.ORF
Alkupalaksi rapsakkaa lämpöistä leipää, jonka päällä ilmakuivattua kinkkua ja basilikamarinoituja aurinkokuivattuja tomaatteja. Siihen kylkeen sitten ihanaa salaattia, jossa oliiveja, kirsikkatomaatteja ja kurkkua. Nuo leivät oli ihan superhyviä ja myös helppoja tehdä. Ihan kiva idea esimerkiksi välipalaksi tehdä leipiä uunissa. Leipiähän voi varioida sitten ihan oman näköisiksi. Oonkin tainut useamman kerran mainita mun ilmakuivattukinkku rakkaudesta ja taitaa Jaakkokin olla siitä tietoinen. Aurinkokuivatut tomaatit sopivat tuohon vielä kuin nenä päähän. Muuten, jos ostaa esimerkiksi ilmakuivattua kinkkua kaupasta, suosittelen panostamaan laatuun. Rainbown ja jonkun espanjalaisen merkin välillä on huomattava ero.
P7030029.ORF P7030030.ORF P7030032.ORF
Pääruoka oli vielä edellistä huikeampi. Liha oli aivan täydellisen onnistunut. Naudan sisäfilettä, valkosipulilla maustettua peruna-kasvis paistosta ja punaviinikastiketta. Paljon ollaan juteltu mun kasvissyöjä siskon kanssa siitä, voisinko itse rueta lihattomaksi, tämä ihana pihvi todisti, etten todellakaan halua olla kasvissyöjä. Tuo naudanliha oli niin uskomattoman hyvää, ettei sitä voi sanoin kuvailla. Täydellinen kypsyys, täydellinen mehevyys. Vaikka naudan sisäfilee, ei ole halvimmasta päästä lihana, niin kyllä se silloin tällöin on todellakin ostamisen arvoista. Tämä herkku oli tehty paistolämpömittarin kera uunissa. Kasviksissa oli paprikaa, perunaa, sipulia ja porkkanaa ja ne loivat ihanan yhdistelmän tuon herkullisen lihan kanssa. Ei olisi voinut paremmin herra tässä ateriassa onnistua.
P7030051.ORF P7030064.ORF P7030054.ORF
Jälkkäriksi vielä sitten tummaa suklaata ja karhunvatukoita. Mulle karhunvatukat oli aika uusi tuttavuus. Joskus oon ehkä maistanut, mutta en kovinkaan usein. Istuivat muuten ihan loistavasti tuohon suklaaseen! Vaikka nämä raaka-aineet ovat hiukan hintavampia, niin laskeskeltiin, että aika paljon oisi enemmän joutunut ravintolassa kyseisestä menusta maksamaan. Joskus kannattaa ravintolaan lähdön sijaan panostaa raaka-aineisiin ja tehdä itse ihana illallinen kotona. Samalla voi korkata vähän viiniä ja nauttia kynttilänvalosta kotioloissa. Jos tarvitsee inspiraatioita koti-illalliseen, yksi hyvä keino on katsoa jonkun ravintolan ruokalista ja valita sieltä mieleistä syötävää ja tehdä se itse. Kotona pystyy loihtimaan ihan uskomattoman ihania herkkuja.

Tuliko vesi kielelle? Mulla ainakin tulee näitä katsellessa.

2 kommenttia

  1. Anonyymi7/05/2015

    eikä miten ihana pari ootte, ihana mies ja ihana sinä! todella kaunis kuva sinusta ♥

    VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥