MSM + C // PUHDISTAMO

5/19/2015

Oonkin useammassa postauksessa kertonut ottavani aamuisin msm:ää. Monelle tämä msm on varmaankin tuttua, mutta monelle tuo kirjain yhdistelmä ei kerro mitään. Kyseessä on siis rikki-yhdiste, jota esiintyy kehossamme luonnollisesti pieninä pitoisuuksina. Ruoan sisältämä rikki taas jalostuu teollisuudessa hyödyttömään muotoon. Tosi hyvä ja tiivis paketti MSM:stä on täällä. Mä oon käyttänyt rikkiä epäsäännöllisen säännöllisesti nyt jo reilun vuoden ajan ja huomannut selkeitä tuloksia. Erityisesti kynnet, iho ja hiukset voivat huomattavasti paremmin. Hiukset kasvavat ihan hurjaa vauhtia ja mun parivuotta sitten TODELLA ohuet hiukset on kasvanu pitkiksi ja paksuiksi terveen näkösiksi hiuksiksi. Lisäksi, vaikken oo käyny kampaajalla leikkuuttamassa tukkaa nyt reiluun pariin vuoteen, mun latvatkin on todella hyvässä kunnossa. 
IMG_9256.CR2
IMG_9254.CR2
Ainut miinus tässä tuotteessa on maku. Puhdistamoltahan löytyy kahta erilaista msm:ää opti-msm ja msm + c. Mulla käytössä on ollut nyt msm + c, mutta myös opti-msmää olen testannut. MSM + c on yhdistelmä optiMSM:ää ja amla-marjasta uutettua c-vitamiinia ja limettimehua. Tää versio on hienoa jauhoa ja se liukenee todella hyvin nesteeseen ja maistuu hiukan limetiltä. En kuitenkaan henkilökohtaisesti pidä tästäkään mausta, joten oon keksinyt tavan jolla se on mukava nauttia aamuisin: porevitamiini tabletti. Rikkihän tulisi muutenkin nauttia c-vitamiinin kera, joten tässä sitä tulee oikein mukavasti. Lisäksi tää maistuu ainakin mun makuun hyvälle ja on just semmonen mukava startti päivälle. 
IMG_9251.CR2 IMG_9253.CR2
Valmistajien välilläkin on näissä eroja jonkun verran. Oon pitäny aina välillä taukoa tästä, jotta sen teho pysyisi hyvänä. Välillä kokeilin myös cocovin opti-msm:ää, mutten huomannut sillä vaikutuksia yhtälailla kun näillä Puhdistamon versioilla. Superfoodeissa luotan itse 100% puhdistamoon, vaikka hinnassa joutuisi laittamaan hiukan enemmän lompakostaan. Ja tätä tuotetta suosittelen ehdottomasti. Mun superfoodien käyttö on vaihdellut jonkun verran ja ei ole mitään pysyvää kaavaa mitä käytän aina. MSM on kuitenkin yksi niistä tuotteista, jotka on pysynyt aika vahvasti matkassa jo vuoden ajan. Eteenkin hiukset kiittävät ja tukan kasvatus jatkuu tämän voimalla vielä jatkossakin.

Onko MSM teille tuttua?

7 kommenttia

 1. Anonyymi5/19/2015

  Vau tää postaus tuli just oikeaan aikaan kun ajattelin et mitä hyötyjä siinä on, no sit kun selvitin niin mietin et pitäiskö ostaa mut mistä... nyt voisinkin ekana kokeilla tätä puhdistamon versiota. Otatko itse 1 vai 2 rkl päivään? Haluan pitkät vahvat hiukset! :) koistinen.niina@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mahtavaa! Netistä saa tilattua ja sit löytyy lifestä ja punnitse&säästä ainakin Joensuu/kuopio akselilta :) Aloitin 1 rkl, mut oon nostanu määrää pikkuhiljaa! Tämä toimi ainakin itsellä :)

   Poista
 2. Ei ole tuttu vielä, mutta olen harkinnut ostamista. Paha maku kauhistuttaa, olen kuullut samaa muilta, että maistuu kamalalta.. Tuo poretabletti-vinkki oli kyllä hyvä, ei ole tullut mieleenkään sekoittaa sellaisen joukkoon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti! :) Joo tuo oli ihan super keksintö vaikka ite sanonkin, sillä se peittää makua ja siihen loppuun sit tottuu kun aloittaa pienestä määrästä :)

   Poista
 3. Mä itseasiassa en oo ihan varma, että onko toi auttanu mua hiusten kanssa lainkaan. Mä otin 1rkl opti-msm.ää. Olikohan se liian vähän sitten.. Mut chlorella on ollu sellanen tuote jota suosittelin kaverille joka opiskelee. Mulla muisti parani ja jotenkin keskityin paremmin lukemiseen.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi5/27/2015

  Tosi kiva blogi sulla! Oot upee! :) yks kysymys: eiks se oo vähän pinnallista syödä msm:ää sen takia että hiukset näyttäisi paremmalta ja kasvais nopeemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei mun mielestä oo pinnallista syödä luonnosta saatavaa tuotetta, jota kropassamme esiintyy luonnollisesti, mikäli se vahvistaa omaa hyvinvointia ja vaikuttaa näin myös hiusten hyvinvointiin ja vahvuuteen! Hyvinvointi lähtee sisältä ja näkyy ulospäin, näin uskon :)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥