MAKOISA SUOLAINEN PIIRAKKA

4/14/2015

Kuten oonkin tainnut useempaan otteeseen mainita, meidän taloudessa eletään aika pitkälti maidotonta elämää. Maitoa eksyy oikeastaan ainoastaan meikäläisen kahviin, mutta allergian takia Jaakko pysyy täysin maidottomassa. Viikonloppuna saatiin ensimmäiset vieraat meidän uuteen asuntoon käymään, kun isovanhemmat, mamma aviomiehensä kanssa, sekä meidän kaksi ihanaa hauvaa tulivat vierailulle. Ensimmäistä kertaa sain toimia ihan omassa kodissa emäntänä ja pitihän sitä sitten herkutuksia valmistaa, suolaista ja makeaa. Helppoa suolaista tarjottavaa ovat erilaiset piiraat ja niihin löytää helposti ainekset kaapista, eikä tartte lähteä kauppaan hakemaan. Piiraita voi varioida mielensä mukaan jokaisen makuun sopivaksi. Tässä kinkku-kasvispiirakassa kiehtoo korkeat reunat, jotka kätkevät sisälleen pehmeän ja maukkaan täytteen. Tämä ihana piiras sai inspiraationsa bataatista, jonka ympärille rakentui oiva kokonaisuus. Suolainen piirakka on siis paitsi herkullinen, myös kaunis tarjottava.
IMG_9040.CR2 IMG_9037.CR2 IMG_9036.CR2 IMG_9038.CR2

K I N K K U P I I R A K K A
pohja:
1dl 4 viljan hiutaleita // 1,5dl ruisjauhoja  
180g margariinia // 1dl 4 viljan leseitä 
1dl vehnäjauhoja //1 kananmuna // suolaa 

1. Sekoita kaikki ainekset taaiseksi massaksi. 
Laita suolaa riittävästi, jotta piirakka maistuu.
2. Painele korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle.
Itse käytin irtopohjavuokaa ja laitoin pohjan ja
reunan väliin irroittamista helpottamaan leivin-
paperin.

täyte:
1 prk kaura fraichea (OATLY) // ½ dl soijamaitoa
4 kananmunaa // valkosipulimaustetta // suolaa
basilikaa

pippuria // sipuli // pala bataattia // pinaattia
 kinkkua // kirsikkatomaatteja // herkkusieniä

1. Kuullota pannulla sipuli, kinkkuviipaleita & bataattikuutioita.
2. Heitä pannulle vielä pinaatti hetkeksi pehmenemään. 
3. Valmista munaseos yhdistämällä ensimmäisen osan 
ainekset. Maista ja tarkista riittävä suola!
4. Laita pannulta ainekset piirakka pohjan päälle. 
5. kaada päälle munamaito.
6. Pilko kirsikkatomaateista puolikkaita ja herkkusienistä
viipaleita. Asettele päällimmäiseksi piirakkaan.
7. Paista n. 35min 200 asteessa.

Nautinnollisia hetkiä ja mukavaa alkanutta viikkoa!

2 kommenttia

  1. Näyttää niin täydelliseltä, että pakko kokeilla heti viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ;)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥