LAKRITSIJÄÄTELÖ

2/04/2015

IMG_8650
Oon melkoinen salmiakkihiiri. Rakastan salmiakkia, lakritsia ja kaikkea sitä muistuttavaa ylikaiken. En ole niinkään suklaaihminen (tosin kyllä sekin maistuu). Viime viikolla sain blogiini kommentin, jossa kysyttiin, oonko käyttänyt lakritsijuurijauhetta. Kysymys tuli mukavaan paikkaan, sillä olin aivan täysin unohtanut hyllylle jo jonkun aikaa sitten ostamani jauheen. Lakritsijuurijauhe on kaloritonta, rasvatonta ja sokeritonta jauhetta. Jauhe semmoisenaan maistuu ihan samalle jauheelle mitä pikkutyttönä osti joskus kioskilta pusseissa. Makeutta tässä ei ole ihan kauhean paljoa, mutta urtekramilta löytyy myös "lakritsijauhe", joka on ymmärtääkseni makeampaa, mutta sekin täysin kaloriton ja sokeriton tuote. Molempia näistä  voi käyttää leivonnassa tai ruoanlaitossa omien mieltymysten mukaan ja tuotteet ovat vieläpä kaiken lisäksi luomuja. Käy lukemassa enemmän lakritsijuurijauheesta tästä. Näitä voi ostaa ihan prismasta tai luontaistuotekaupoista ja purnukka maksaa tosiaan ainoastaan 2,5 e.

idkuva
Tätä maustetta söin ihan sormea kostuttamalla purkista suoraan niin hyvää se oli. Uskon, että tää tulee olemaan vakiovarustusta meikäläisen välipaloilla jatkossa. Netistä luin, että monet käyttävät tätä esimerkiksi rahkaan tai jogurttiin mausteena. Itse en kuitenkaan maitotuotteita juurikaan käytä, joten täytyy keksiä muita käyttötapoja. Voisin kuvitella lakritsismoothien tai lakritsiraakasuklaan olevan aika maukasta. Tämä resepti on kuitenkin aivan uskomattoman herkullinen lakritsijäätelö. Jäätelö on ehkä maailman helpoin ja nopein tehdä ja maistuu ihan uskomattoman hyvälle. Lakritsin seuraksi voisi sopia aika mainiosti esimerkiksi sitruuna tai vadelma.
IMG_8660 IMG_8658

L A K R I T S I J Ä Ä T E L Ö
1,5 pakastettua banaania
1 tl lakritsijuurijauhetta
½ tl hunajaa

1. Ajele hiukan(5min) pehmenneet banaanit sauvasekoittimella tasaiseksi.
2. Lisää lakritsijuurijauhe ja sekoita joko tasaiseksi tai jätä viiruja.
3. Syö kylmänä nauttien jokaisesta lusikallisesta.

Millaisia kokemuksia teiltä löytyy lakritsijuurijauheen käytöstä vai onko uusi tuttavuus?

17 kommenttia

  1. Oon miettiny itekki ton jauheen ostamista, mutta ajattelin odottaa vielä sen aikaa kunnes löydän jonkun hyvän reseptin! Mutta nyt tosiaan saan juosta kauppaan hakemaan ja kokeilemaan tätä sun jätskiä! Näyttää ja kuulostaa niin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy ihmeessä ostamassa! Ei oo kallista ja on kyllä tosi hyvää :) mukava että resepti miellytti!

      Poista
  2. NAM! Tätä täytyykin kokeilla! Itse oon käyttänyt lakritsijuurijauhetta niin kauan kuin muistan, mutta ikinä ei oo tullutkaan mieleen käyttää sitä "jäätelössä"! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa että löysit uuden käyttötavan!:)

      Poista
  3. Kuulostaa ja näyttää ihan superherkulliselta! Pitääpä heti huomenna käydä ostamassa purkki tota :-D Kiitos vinkistä & reseptistä!

    VastaaPoista
  4. Näyttää hyvältä!♥

    VastaaPoista
  5. Mäki olin ennen vannoutunu lakritsijuurijauheen käyttäjä, mut sit kokeilin sitä urtekramin lakritsijauhetta ja se on vielä parempaa. Maistuu enemmän lakulta! Sit ku tulee makeannälkä ja himas ei oo mitää, ni käyn dippaa siihen banaania ni helpottaa :D tein joskus postauksen mutakakusta mis on käytetty lakritsijuurijauhetta ja se on oikeesti täydellistä http://kuukatriina.blogspot.fi/2014/04/maailman-paras-mutakakku.html?m=1

    Jos et diettaa, ni kannattaa kokeilla tota. Oikeesti niin hyvää! Aattelin kokeilla joku kerta tota samaa sil toisel lakritsijauheel, ni tulee ehkä vielä parempi (se on kyl paljon tujumpaa tavaraa ku tää juurijauhe, ni sitä pitää laittaa sit iisimmin :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Pitää tosiaan sitä lakritsijauhettakin kokeilla :)

      Poista
  6. Anonyymi2/04/2015

    kuulostaa niin hyvältä! pakko mennä huomenna ostamaan tuota kaupasta :) miten paljon tuo banaani maistuu tuosta läpi, vai maistuuko ollenkaan? en oikeen välitä banaanista kun vaan sellaisenaan, niin vähän mietityttää tuo banskun käyttö.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banaani jäädytettynä ei mun mielestä oo kovin voimakas siitä tulee ihanan pehmeää ja jopa kermaista! :) kokeile vaan rohkeasti.. Toi tyydyttää kyllä salmiakkihimon:)

      Poista
  7. Anonyymi2/05/2015

    Tää kuulostaa aivan täydelliseltä!! Oon aina ollut hullu salmiakkifani, mutta joutunut kieltämään itseäni nauttimasta sitä joka päivä - haha. Tää ohje todennäköisesti pelasti mun elämän!

    Http://www.six-feet-tall.blogspot.fi

    Eveliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Hahah, jess!! Eikun herkuttelemaan sit :)

      Poista
  8. No, miks miun kommentti ei tullu näkyviin... Anyway, siis aivan ihana resepti! Mie oon käyttänyt lakritsinjuurijauhetta pääasiassa rahkan ja raakasuklaan joukossa, mutta toi jäätelö näyttää niin herkulliselta, että pakko kokeilla pian! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niitä pitää kokeilla seuraavaksi.. Tää ihastuttaa maullaan ja yksinkertaisuudellaan :)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥