WHY IS EVERYBODY JUICING?

1/19/2015

Smoothiet varmasti onkin monelle jo tuttu ja arkipäiväinen juttu. Uutena innostuksena alkaa Suomeenkin rantautua itsepuristetut mehut. Itse ostin joululahjaksi saaduilla rahoilla Gigantin nettikaupasta itselleni mehulingon (88e) ja päivä päivältä rakastan tuota masiinaa enemmän. Osasin kyllä jo vesikielellä ennen ensikokeilua aavistaa, että mehut ovat hyviä, mutten ikinä oisi osannut kuvitella oikeasti miten uskomattoman herkullisia nuo on! Se on yksi erittäin mainio syy hankkia mehulinko. Tuoreet hedemät ja kasvikset ja kaikki mahtavat maut lasillisessa mehua,. Yksinkertaisena perusajatuksena terveyden kannalta mehujen juonnissa on se, että tuossa lasillisessa mehua on uskomaton määrä ravinteita ja vitamiineja erittäin hyvin imeytyvässä muodossa. Itse oon huomannut useitakin vaikutuksia kropassa, sekä detoxin, että mehuttelun myötä: 

1) turvotus ja tukkoinen olo kropasta on kadonnut 
2) mehuista saa aivan uskomattoman energian samantien juomisen jälkeen 
3) iho voi paremmin, suorastaan hehkuu

IMG_8479 IMG_8478
Ainakin tää mun laite (Philips viva collection quick clean) on osottautunut tosi hyväksi. Porkkanat, punajuuret, omenat kaikki voi laittaa laitteeseen pesun jälkeen kuorineen. Paksukuorisemmat hedelmät, kuten appelsiini on kuitenkin syytä kuoria, jottei mehuun tule liikaa kuoren makua. Lisäksi kaikkien hedelmien kuoret/siemenet eivät ole terveydelle hyväksi, joten niiden poistaminen on järkevää. Mehu tulee muutamassa sekunnissa ja on heti valmista juotavaksi. Ainut hiukan enemmän aikaavievä asia on laitteen puhdistaminen, mutta sekin on tehty erittäin helpoksi. Laitteessa on 5 osaa jotka saa helposti irrotettua ja pestyä ja koko hommaan menee vaan muutama minuutti. Hassuinta mun mielestä tässä mehustamisessa on se, että esimerkiksi vihersmoothieen verrattuna vihermehu on sata kertaa maukkaampaa. Mehua voi oikeasti tehdä lähes mistä vaan paprikasta ja chilistä, viinirypäleisiin ja punajuureen, vain mielikuvitus on rajana.
IMG_8471
PUNAJUURI - OMENA
IMG_8445
PAPRIKA-TOMAATTI-CHILI
IMG_8455
OMENA-MINTTU- LEHTIKAALI
Täyttääkö mehut? Saanko kaiken tarvitsemani? No kyllä! Mehuissa on suunnilleen sama kalorimäärä, mitä hedelmissä sellaisenaan, joten parista appelsiinista ja muutamasta porkkanasta puristetulla mehulla jaksaa kyllä yllättävän pitkälle. Ei sillä, etteikö 2-3 h päästä olisi taas hiukan nälkä, mutta näinhän sen kuuluukin mennä, kun annoskoko on sopiva. Mehuilla ei kannata mun mielestä kuitenkaan täyttää koko ruokavaliota ja rueta pelkälle mehupaastolle, ellei siihen saa jostain hyviä ohjeita niin, että kaikki tarvittavat ravintoaineet ovat tasapainossa. Esimerkiksi proteiinin saanti pelkissä mehuissa voi jäädä vähemmälle. Itse olen juonut 1-3 mehua päivässä ja korvannut niillä aamupalan, välipalan tai iltapalan.

Miksi en vain ostaisi kaupasta mehua? Kaupasta ostetuissa mehuissa on paljon lisäaineita ja ne on prosessoitua tavaraa. Lisäksi noissa mehuissa on usein lisättyä sokeria tai niitä on makeutettu muuten. Eikö ole upeaa tietää, että juomasi mehu on vasta puristettua puhtaista raaka-aineista tehtyä mehua. Jo ajatus mehusta ja sen puhtaista mauista tuo mulle veden kielelle. Maun ja terveellisyyden lisäksi nuo itsepuristetut mehut tuoksuvat ja tuntuvat paremmilta. Vasta lingottu mehu on samettisen pehmeää ja herkullista. 

Heräsikö ajatuksia, löytyykö sieltä mehu-ihmisiä? Voi kun voisin blogin kautta tarjota kaikille maistiaiset, rakastuisitte varmasti!

Mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille.

10 kommenttia

  1. Noi näyttää kaikki niin hyviltä! Mikä on sun oma lemppari? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on aivan älyttömän hyviä! Paha kysymys, mun mielestä jännittävää näissä on just se, että voit tehdä mehun just sun oman fiiliksen mukaan! Tän aamuinen appelsiini-mango oli kyllä valloittava:)

      Poista
  2. Voi että kun haluaisin itsellenikin mehulingon! Oma blenderimme on sen verran tehokas, että sillä murskaa kovemmatkin ainesosat, mutta ei se tietenkään vedä vertoja varsinaiselle mehulingolle joka nimenomaan puristaa mehun eri raaka-aineista. Olisi muuten kiva kuulla itse lingosta enemmän, (miten toiminut, minkä kokoinen yms..) jossain vaiheessa hankinta on nimittäin edessä ja olisi mielenkiintoista lukea kokemuksia itse laitteesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi, tuo on aivan ihana! On ne smoothiet kyllä aivan huippuja myös, mutta mehut jopa vielä makoisampia :) Joo pitääpäs tehdä sellainen postaus kuhan tässä mehuja jonkun aikaa puristelee, kiitos vinkistä!

      Poista
  3. Heräs kyllä ajatuksia, että varmasti on hyvää! Tykkäisin varmasti itsekin. Mä silti pohdin jonkin verran syömistä ihan konkreettisesti, mikä jää mehuilusta varmana puuttumaan, on pureskelu, joka osittain edistää kylläisyyden tunnetta. Itse olen huomannut, että vaikka surauttaisin tehosekottimella smoothien, jossa on kaikkea mahdollista marjoista maitorahkan kautta leseisiin niin nälkä on usein jo tunnin päästä. Jotenkin tuntuu, ettei juomalla nälkä lähde vaan siihen kuuluu pureskelu.
    Mutta musta ois ihana silti omistaa tollanen mehulinkoki joskus! Vois tehdä aamiaiselle esim. tuoreen mehun ja VARSINKIN siitä syystä, että se on puhdasta eikä ole lisättyä sokeria. :) Ihanat kuvat sulla tässä, niinku aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! :) Jännä juttu tuo, miten sekin vaikuttaa! Entäpäs jos smoothien kylkeen popsii vaikka yhden porkkanan? Mehuilla pysyy nälkä oikeasti pois yllättävän pitkään vaikka olo on todella kepeä. Enkä suosittelekkaan pelkkää mehullista paastoa, vaan pitää säilyttää myös tuota pureskeltavaa ruokaa mukana, hampaatkin kärsii jos ei pureskele!

      Kyllä nimenomaan tuon takia mehulinko on ihana, onko mitään parempaa kun tuorepuristettu mehu aamupalalle? Kiitos kommentista:)

      Poista
  4. Nam, näyttää kyllä niin hyvälle :-) Minuu kiinnostais myös kuulla tuosta mehulingosta enemmän, sellaisen hankinta kiinnostais kovasti. Noi mehut kuulostaa ihan täydellisiltä ja herkullisilta välipaloilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja on myös niin herkullista :) Joo kiva, että kiinnostusta asiaan löytyy, postaan mielellään tästä! Ne on todella herkullisia ja kaikenlisäks ravitsevia:)

      Poista
  5. Anonyymi1/27/2015

    Sun mehut näyttää ja vaikuttaa herkuilta! Tuo tomaatti chili paprika mehu varsinkin. Pitää vaan muistaa, että hedelmissä on kauhea määrä sokeria, ettei pelkkiä hedelmämehuja juo litratolkulla päivittäin. Elimistö kun ei kuitenkaan hirveämin osaa erotella, että onko kyseessä keinotekoinen, lisätty sokeri vai hedelmäsokeri. Samalla lalla tuo kaloreita ja vaikuttaa verensokeriin esim.

    Sulla nyt suurin osa näistä toki olikin kasviksista koostuvia mehuja, mutta yleisenä pohdintana tämä olikin :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ne onnameja! Aivan oikeassa olet, mutta ei kyse ookkaan litroista, jos silloin tällöin ravitsevan mehun ottaa :) Energiaa on ruoassa kun ruoassa, joten mielellään ne vitamiinit ja muut ottaa samalla mehussa ja hyvin imeytyvässämuodossa:) Mutta hyvää pohdintaa aina kannattaa miettiä asioita monesta näkökulmasta:)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥