VATSAN HYVINVOINTI - vaihda kaurapuuro hirssipuuroon

11/19/2014

Oon nyt koittanut tehdä päivittäisiä valintoja vatsantoimimisen puolesta. Luin Nina Haaviston "Ruoan voima", joka kertoo kiinalaisen lääketieteen näkemyksestä ruokavalioon. Kirja oli todella mielenkiintoinen ja siellä oli hyvin perusteltuja näkökulmia. Pyrkimyksenä olisi syödä vähemmän limaa ja kosteutta lisääviä ruoka-aineita, joita ovat esimerkiksi vehnä, kaura, ohra, maitotuotteet, banaani, mandariini, appelsiini, viinirypäleet. Oon yleensä syönyt aamuisin kaurapuuroa, kuten varmaan moni meistä. Oon kuitenkin nyt vaihtanut aamupuuron hirssipuuroon, joka on luontaisesti gluteeniton ja vatsaystävällisempi. Aamupalan jälkeen ei oo mitään turvotusta, kipuja vatsassa ja tuntuu, että tuosta saa tosi energisen olon itselleen. Maku on vähän omituinen alkuun, mutta muutaman kerran kun puuroa vetelee niin rupee kyllä maistumaan. Tätä voi tehdä suurimoista ja hiutaleista, suurimoista tulee parempi, mut keitto aika on 45min, hiutaleistapuuro tulee nopeammin:) Suosittelen kokeilemaan!

K O O K O S - H I R S S I - P U U R O 2 ANNOSTA
1,5 DL HIRSSISUURIMOITA
3 DL KOOKOSJUOMAA
5 DL KYLMÄÄ VETTÄ
SUOLAA, 2 RKL KOOKOSÖLJYÄ

1. HUUHDO HIRSSI SUURIMOT ENSIN KYLMÄLLÄ VEDELLÄ JA SITTEN KUUMALLA VEDELLÄ NIIN PITKÄÄN, ETTÄ  NIISTÄ TULEVA VESI ON KIRKASTA.
2. MITTAA KATTILAAN KOOKOSJUOMA,  VESI JA SUURIMOT.
3. KEITÄ NIIN KAUAN, ETTÄ SUURIMOT PUUROUTUVAT (N. 45MIN)
4. MAUSTA SUOLALLA JA KOOKOSÖLJYLLÄ


2 kommenttia

 1. Anonyymi11/19/2014

  Heippa! :) Ei liity nyt tähän postaukseen, mut mulla meni maanantaina lenttisharkoissa nivelsiteet nilkasta ja nyt oon ollu ihan levossa nää pari päivää ja on just se olo, että ihan sama mitä syön kun en pääse liikkumaankaan. Herkkuja on menny suuhun enemmän ku koko syksynä! :D Oisko vinkkejä, miten eroon tästä? Eikös sulla ollu sama tossa hetki sitten?
  Kiitos jo valmiiksi vastauksesta ja tsemppiä sulle toipumiseen ja ihanaa joulun odotusta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Joo tosiaan ihan sama alko mulla kun en päässy liikkumaan, mut ihan se lähtee siitä ajatuksesta, että vaan sä voit vaikuttaa niihin asioihin mitä teet ja herkuttelu mulla ainakin teki sekä henkisesti että fyysiesti vaan pahaa:) Pitää vaan päättää pitää ne elämän osa-alueet kasassa, liikuntatauosta huolimatta ja huomaa miten se terveellinen syöminenkin saa hyvän olon koko kroppaan :) Sit jos tekee mieli makeeta nii jotain ihania hedelmiä vaikkapa on ihana mussuttaa! Tsemppiä paranemiseen ja joulun odotusta sinnekin:)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥