My super coffee

10/10/2014

Kaiken sairastelun jälkeen oon huomannu, että mun vatsa on taas toiminut paljon paremmin. Siis uskomatonta, että vuoteen en oo oikeastaan syönyt ruisleipää, kaalia, papuja, omenaa, paprikaa, päärynää, sieniä, sipulikasveja tai juonut kahvia. Viikon antibiootti kuurin jälkeen söin kaalilaatikkoa ongelmitta, viime viikolla kokeilin syödä muutaman palan ruisleipää ja tällä viikolla olen aloittanut joka aamuni kahvilla ja mitään vatsaongelmia ei ole tullut. Se siitä ärtyvästä suolesta, diagnoosi taisikin olla vain tulehdus vatsassa. Mun aamukahvi on ollut aivan loistava startti päivään, nimittäin kyseessä ei ole ihan mikä tahansa kahvi vaan aikamoinen super kahvi. Kyseessä on maca-suklaa-kahvi, josta ei puutu terveysvaikutteita ja energiabuustia. Maca jauhehan on aika kitkerän makuinen sellaisenaan, mutta tuo ihana tumma kaakao peittää juuri sopivasti macan maun.
En tiedä onko ollut hyvä vai huono ratkaisu jatkaa taas kahvinjuontia vuoden tauon jälkeen. Toisaalta en oo koskaan ollut riippuvainen kahvista. Kupposillinen kuumaa kahvia, eteenkin näin sään viilentyessä on vaan niin loistava tapa aloittaa aamu. Itse huomasin tauon jälkeen kahvin energisoivan vaikutuksen aika voimakkaana. Tosin samaan aikaan rupesin käyttämään teelusikallisen päivässä maca jauhetta, joten en oo aivan varma kummasta mun loppumaton energisyys voisi johtua, mutta toi combo ainakin toimii. En oo vielä kokeillut macaa muuten kun kahvissa, sillä jo tuo macan haju on mun mielestä hiukan kuvottava. Siinä on vaan jotain mistä mä en oikein välitä, mutta tässä superkahvissa maca ei maistu ollenkaan. Macan terveysvaikutuksiin pääset tutustumaan tarkemmin tästä.

Millaisia kokemuksia teillä on macan käytöstä?

2 kommenttia

 1. Anonyymi10/12/2014

  saaks kysyy ku oon aina miettiny, et ku oot opiskelija niin miten sulla on varaa tehdä ka syödä aina niin terveellisesti? kuitenki terveellinen ruoka maksaa ja toi on ihailtavaa et sä teet herkutki terveellisesto ite esim se ben&jerrys jäätelö!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai se maksaa, mutta ei se niin paljoa, etten pärjäisi! :) Oon säästänyt nytkin rahaa kesätöistä, ne on niitä elämän valintoja.. Itse tehty B&J on kyllä hyvää:)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥