Sitruunamelissa & minttu - raakasuklaa

7/31/2014

Raakasuklaa alkaa pikkuhiljaa tulemaan useamman meidän tietoisuuteen. Loistavia raakasuklaa reseptejä löytyy esimerkiksi raakasuklaa.com nettisivuilta ja omat suosikkini ehdottomasti ystävän & pikkuserkkuni Iinan Shape&Cake-blogista. Kotona kipeänä ollessani, mieli teki jotain hyvää. Kaapeista ei löytynyt mitään mussutettavaa onnekseni, sillä päätin pitkästä aikaa tehdä hiukan raakasuklaa konvehteja. Mietin muutaman tovin, mitähän erikoista näihin konvehteihin voisi loihtia ja kaunista pihaamme ihaillessa tajusin äidin yrttitarhan ja vehreät sitruunamelissan lehdet. Siitä lähtikin idea yhdistää ehdottomasti lempparini sitruunamelissan raikas maku, ihanan täyteläiseen raakasuklaaseen. Tuoreitten sitruunamelissan lehtien kupeesta nappasin myös muutaman lehtisen minttua. Valmistus on helppoa, sulattaa vesihauteessa kaakaovoin, hunajan & kookosöljyn. Repii lehdet pieneksi silpuksi ja lisää muut aineet sulaneeseen seokseen. Sit vaan muotteihin ja pakastimeen jähmettymään.
Tästä suklaasta tuli kyllä niin hyvää et aika reippaasti kupponen tyhjeni. Hyvähän sitä on välillä herkutella ja raakasuklaa tosiaan terveysvaikutustensa puolesta sopii erinomaisesti herkkuhetkiin. Kuitenkin tässäkin asiassa täytyy muistaa, että mistää maagisesta "ei lihottavasta"-suklaasta ei ole kyse, vaan kohtuus mukana. Ei raakasuklaata voi törkeitä määriä vetää, siinä on melko runsaasti energiaa, mutta kyse ei olekaan vaan siitä määrästä vaan laadusta. Raakasuklaan terveysvaikutuksiin pääset tutustumaan tästä. Yrttien määtää voi muutella ihan oman maun mukaan. Itse tykkäsin käyttää melko runsaasti melissaa, jotta makua on riittävästi. Lehtien lisäksi, suklaa olisi ehkä kaivannyt myös pienen tipan minttu-aromia, mikäli siitä haluaisi minttusuklaisemman, mutta itse pidin suklaasta myös tällaisenaan. Muutama tippa sitruunamehuakaan tuskin olisi huono idea. Yksi vaihtoehto on myös käyttää minttuhunajaa, mintun maun lisäämiseen.

Vaikka normaalisuklaa ei oo mulle mikää yberherkku, niin raakasuklaa silloin tällöin maistuu vaan niiin hyvälle. Millainen on sinun lemppari raakasuklaa resepti? 

- Emilia

8 kommenttia

  1. Aww, kiitos kunniasta serkkutyttö! :3 Ihania kuvia, mulle iski ihan kauhee raakasuklaahimo. Onneks huomenna on perjantai niin pääsee herkuttelemaan, raakasuklaa on ihan parasta! Tuo mintun ja sitruunamelissan yhdistelmä kuulostaa raikkaalta, pitäisi varmaan itsekin ryhtyä kasvattamaan kyseisiä yrttejä, meillä ei kasva tällä hetkellä muuta kuin chiliä ja steviaa. :D Kannattaa ehdottomasti kokeilla kaakaomassaa raakasuklaan valmistuksessa. Itse käytän nykyisin aina kaakaomassan ja kaakaovoin yhdistelmää. Raakasuklaaseen kannattaa lopuksi lisätä ripaus laadukasta suolaa, se tekee suklaasta entistä herkullisempaa. :)

    P.S. Harmi kun et ollut viime torstaina töissä, oisin tullu moikkaamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitos :-) Se oli tosi raikas! Sitruunamelissa on ihan mun lemppari, tosi hyvää jäätelössä, lämpimissä ruoissa, salaateissa :-) Pitääpäs kokeilla sitä.. Itse asiassa laitoinkin suolaa mut unohdin kirjottaa sen tohon ohjeeseen! :D

      Poista
  2. Meillekin tuollaista suklaata, kiitos! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs tehdä kotiväellekkin :-)

      Poista
  3. Pakko kokeilla kun raakasuklaasta kerran tykkään! :)

    elamanikuvina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Tää oli kivan raikas resepti :-)

      Poista
  4. Ihanaa, kun tulit kommentoimaan blogiani! Sain itsekin blogistasi uutta luettavaa. Kuvasi ovat todella kauniita ja tekstisi sujuvaa. Hienoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mukava, että löysit blogiini :) Kiitos paljon!

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥