Wedding cake

4/14/2014

Niinkun jo kerroinkin, leivoin äitini vihkimistilaisuuteen kakun. Mulla ei oo tapana tehdä kakkuja resepteistä johtuen siitä yksinkertaisesta syystä, että aina päädyn lopulta muokkaamaan reseptiä jollain tavalla. Kun äitini muutama kuukausi sitten pyysi minua tekemään kakkua sain heti päähäni ajatuksen makean nougat täytteen ja raikkaan marjatäytteen yhdistelmästä. Lopulta noiden lisäksi tein kakkuum erittäin suklaisen keksi oohjan ja päälle valkosuklaa-vanilja täytteen. Kakku onnistui eirräin hyvin ja kehuja tuli paljon, muutamat jopa kehuivat parhaaksi maistamakseen kakuksi. Blogin puolella oon viimeaikoina julkaissut lähinnä terveellisiä reseptejä, joten täältä pesee oikea kaloripommi joka varmasti vie joka herkkuhiiren sydämen.

Mansikka-valkosuklaa-fudge kakku

Pohja:
1 pkt dops mudcake keksejä
25g voita
30g valkosuklaata
2rkl kermaa

Fudge:
3dl sokeria
3dl kuohukermaa
2rkl siirappia
150g rouhittua taloussuklaata
50g voita

Mansikkatäyte:
2dl kuohukermaa
120g vaniljatuorejuustoa
3 liivatelehteä
100g mansikoita soseena
sokeria
tilkka vettä

Valkosuklaatäyte:
80g valkosuklaata sulatettuna
2 dl kuohukermaa
100g hunajatuorejuustoa 
2 liivatelehteä

1. Laita fudge tulemaan kiehauttamalla kattilassa kerma, sokeri ja siirappi. Lisää voi n.20min keittämisen jälkeen.  Pienennä lämpöä ja keitä 35-40min kunnes seos sakenee. Lisää lopuksi rouhittu suklaa..

2. Valmista pohja murskaamalla keksit pieneksi muruksi. Lisää murskan sekaan sulatettu suklaa & voi, sekä kerma. Painele keksimassa tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. Kaada hiukan jäähtynyt fudge pohjan päälle ja laita hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin jäähtymään.

3. Laita liivatteet molempia täytteitä varten likoamaan kylmään veteen. Valmista mansikkatäyte vatkaamalla kerma ja lisäämällä joukkoon tuorejuusto ja mansikkasose. Makeuta tarvittaessa sokerilla. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja sulata 3 liivatetta veteen. Lisää liivatteet moussen sekaan ja kaada täyte pohjan ja fudgen päälle. Anna hyytyä pakastimessa tai jääkaapissa kunnes kerroksen pinta kimmoisa.

4. Vatkaa kerma valkosuklaatäytteeseen lisää tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Lisää vaniljasokeria mikäli haluat. Sulata loput liivatteet tilkassa vettä ja lisää moussen sekaan. Kaada viimeinen kerros hyytyneen kerroksen päälle.

5. Koristele tummalla suklaalla & mansikoilla!

Eikös kuulosta ja näytä aika herkulliselta. Loppujen lopuksi kakku ei ole edes kovin työläs ja mikäli joku kokee sen työlääksi se varmasti on sen arvoista! Eikun vaan kokeilemaan sitten. Me lennettiin tänään jaakon kanssa Helsinkiin ja yövytään Jaakon kummin luona. Aamulla klo 8 startataan sitten kohti Thaimaata. Monen monta tuntia on matkustusta edessä mutta sit odotus palkitaan kolmen viikon lomalla, auringolla ja rentoutumisella. Täydellistä.

- Emilia

5 kommenttia

  1. hyvää lomaa Emilia!:)

    VastaaPoista
  2. Ajattelin kokeilla tätä kakkua ylioppilasjuhliini kuulostaa niiin hyvältä! :)
    Ohjetta lukiessa huomasin, että ohjeesta puuttuu maininta missä välissä voi lisätään fudge osuuteen? en tiedä onko sillä mitään merkitystä, mutta ajattelin kuitenkin kysyä! :)
    Sulla on muuten ihan mahtava blogi!
    Mukavaa kesää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Tää on ihan taivaallisen hyvää, täydellisin kakku mitä oon ikinä syöny :-) 2. Kohdassa lukeekin että kaada hiukan jäähtynyt fudge pohjan päälle ja laita jäähtymään kylmään. Muista ottaa kakku huoneen lämpöön hiukan ennen tarjoilua, ettei fudge ole liian kovaa :-) Kiitos ja samoin sulle ja onnea lakista!

      Poista
    2. Anonyymi6/15/2014

      Kysyttiin siis, että missä kohdassa VOI LISÄTÄÄN fudge osuuteen?

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥