You don't have to eat less, you just have to eat right

3/26/2014

Aurinko paistaa, linnut laulaa, kuinka ei voisi olla hymyilemättä? Kevät on ehdottomasti saapunut Kuopioon ja kesästäkin alkaa näkyä jo merkkejä. Mulla ei meinaa hymy loppua millään, tiistaina oli loistava työhaastattelu, joka meni erittäin hyvin, nyt vain toivon että pääsen töihin kesäksi ja sitä ilmotusta pitää jännätä vielä huomiseen asti! Sen sijaan kirjotusten alkustavia tuloksia ei tarvitse enää jännätä nimittäin ne sain käsiini tänään. Terveystiedosta napsahti 31 pojoa, eli L:ää hipoen lähtee mun esseet YTL:ään, matikastataas 49 mikä taas hipoo E:n rajoja. Nyt vaan peukut pystyyn ja toivotaan että rajat ei heilahtele ja pisteet tulee samoina tai korkeampina takaisin! Oon tosi tyytyväinen noihin tuloksiin, matikkaa kerkesin laskea ennen YO:ta sen neljä viis päivää, joten jos sieltä E tulee niin huhuh. Mun viikko on alkanut siis erittäin loistavasti ja oon päivä toisensa jälkeen pirteämpi. Oon saanu nukuttua loistavasti, syötyä erittäin hyvin ja säännöllisesti ja bikinikunto alkaa päiväpäivältä häämöttämään lähempänä. Ajattelin nyt puhua hieman tästä mun nykyisesti päivittäisestä ateria rytmistä.

Aloitan aamuni nykyään aina puurolla. En ollu aikasemmin kokeillu tehdä puuroa gluteenittomista kaurahiutaleista, mutta päätin kokeilla ja siitä tulikin erittäin hyvää. Hieman erilaista, kuin tavan hiutaleista mut mun makuun jopa ehkä parempaa. Aamupala on mun mielestä päivän tärkein ateria, sillä tulee jaksaa aamutreenin yli ja se myös käynnistää aineenvaihdunnan. Puurokulhoon lisäksi hieman täytettä, siihen kylkeen puhdistavaa Clipperin Detox-teetä ja lasillinen sitruunavettä kera Opti-msm:n (sitruunavedestä, voit lukea tästä postauksesta). Lisäksi lisäravinteet, omega-3, magnesium, CLA, sekä näin talvi aikaan D-vitamiini. Kesällähän Suomen auringossa riittävän D-vitamiini annoksen saa jo muutamien minuuttien auringossa oleskelusta. Lisäksi juon ison lasillisen vettä. Jos haluaa vielä olla tarkka, niin vesi kannattaa juoda haaleana, ei jää kylmänä, että kropan ei tarvitse sitä enää lämmittää.
Lounaaksi syön ison lautasellisen salaattia ja jotain lihaa. Kala on loistava lisuke salaattiin, mutta myös jauheliha ja broileri toimivat. Kanan tykkään maustaa mielummin itse, kuin ostaa valmiiksi marinoitua. Lisäksi tykkään tehdä mielummin salaatin fileestä ja leikata ne paloiksi, kuin käyttää suikaleita. Fileistä saa paljon mehukkaamman lopputuloksen. Salaattiin lisään aina siemeniä. Siemenistä saa proteiinia ja niissä on hyödyllisiä määriä kivennäisaineita ja rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä esimerkiksi nivelten toiminnalle. Lisäksi kastikeena salaattiin (eteenkin lohen kanssa) käytän tuoretta sitruunamehua, sekä pikkutilkkaa oliiviöljyä, joka auttaa esimerkiksi ylläpitämään terveellistä kolesterolitasoa. Salaatti on aamun rankan reenin jälkeen mukavan kevyt vaihtoehto, sillä heti treenin jälkeen ei oikeastaan tee mielikään mitään raskaampaa ruokaa. Salaatilla jaksaa kuitenkin yllättävän pitkään, tuoreista kasvisista saa lisäksi paljon hyödyllisiä yhdisteitä ja vitamiineja. Eikä lounasta ilman vesilasillista.

Kolmas päivän ateria on välipala, jonka nautin tee kupin kanssa. Spiruliinasta on muodostunut mulle osa jokapäivää ja viimepäivinä, spiruliinan oon tykänny nauttia välipalalla munakkaan muodossa. Spiruliina ja pinaatti sopivat todella hyvin yhteen ja loihtivat terveellisen munakkaan. Munakas on myös helppo ja nopea valmistaa. Aineet sekaisin ja pannulle kevyelle lämmölle kannen alle. Kananmuna on hyvä ravinnon lähde siinä on hyvänlaatuisen proteiinin lisäksi, seleeniä (mm. silmät) ja koliinia (muisti), sekä D-vitamiinia. Spiruliinasta saa loihdittua myös loistavan välipalasmoothien. Välipalan koitan kuitenkin pitää melko vähähiilihydraattisena (ei sokeriapitoisia "nopeita" hiilihydraatteja), ellen ole juuri treenannut ennen välipalaa. 
Päivällisellä taas lihaa ja kasviksia, joskus korvaan osan lihasta raejuustolla. Kasviksia voi laittaa monella tavalla, keittää, höyryttää tai vaikkapa paistaa. Keitetystä kasviksista voi tehdä muusia soseuttamalla pehmeät kasvikset ja maustamalla hiukan. Jauhelihasta ja kananmunista saa pyöräytettyä jauhelihapihvit tai tonnikalasta ja kananmunista kalapihvit. Variaatioita on useita, helppo ja nopea tapa on paistaa liha ja paloitella kasvikset ja paistaa niitä hetken pannulla oliiviöljyn kera. Itse pidän, että kasviksiin jää kuitenkin jonkun verran rapeutta, niin hampaatkin saa vähän työskentelyä. Kuvassa kasviksina porkkanaa, bataattia ja lanttua, sekä rucolaa. Lisäksi päivällisenkin kanssa iso lasillinen vettä.
Iltapalalla ei hiilihydraatteja ollenkaan. Maitorahka menee mulla ihan paljaaltaankin, mutta sokeroimaton mehukeitto on loistava lisä siihen. Oon kokeillu nyt muutamia erilaisia mehukeittomakuja ja ehdottomasti vadelma-persikka on mun lemppari. Siitä tulee tosi raikas rahka ja sopii myös puuronkin kanssa. Sokeroimaton mehukeitto on vähäkalorinen ja sitä voi käyttää makeutuksena myös smoothieissa. Itse laitoin sokeroimatonta mehukeittoa myös sorbettiin, jäisten mustikoitten kanssa ja tuli tosi hyvää. Iltapalalla tykkään juoda kupillisen kamomilla teetä, se rauhoittaa mukavasti. Lisäksi päivän viimeinen CLA ja magnesium, joka on auttanut mua saamaan unta. Oon huomannu selkeen eron unen laadussa, kun oon ruennu syömään enemmän magnesiumia. Suosittelen kokeilemaan mikäli uniongelmia on. Iltapalankin täydentää iso lasillinen vettä.
Yllä olevasta huomasitte, sopivat annokset, säännöllisyyden. Viimeinen vinkki on juo vettä, juo vettä, juo vettä. Vesipullo on hyvä kantaa mukana, minne tahansa on menossa. Kroppa tarvitsee nestettä. Aineenvaihdunta tarvitsee nestettä. Aluksi se varmasti pistää juoksemaan vessaan, mutta kroppakin tottuu suurentuneeseen juontimäärään ja vähitellen vessassakaan ei tarvitse ravata niin usein. Itse kärsin pääkivuista, jos en ole muistanut juoda tarpeeksi. Pikku pääkipu ohimolla aina muistuttaakin ottamaan muutaman kulauksen puhdasta vettä. Meillä Suomessa kun puhdasta vettä on tarjolla, niin eiköhän nautita siitä oikeen kunnolla! 

Kysykää toki lisää, mitä tulee mieleen! Tämä oli pintaraapaisu päivän ruokarytmiini. Nauttikaahan keväästä.

- Emilia

13 kommenttia

  1. kirjotitko lyhyen vai pitkän matikan? Mä hain n. kuukaus sitten yhteishaussa lukioon ja valihin pitkän matikan...pelottaa että en oikein selviä siitä x(

    http://yksinalle-yhdelletytolle.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkän matikan kirjottelin :-) Toivottavasti pysyy E:nä.. Kyllä selviät, jos oot valmis tekemään töitä :-) kannattaa haastaa ittensä, voihan sitä vaikka käydä pitkää matikkaa ja kirjottaa lyhyen, jos siltä tuntuu!

      Poista
    2. jep....pitää yrittää. Mitä sitä ei tekis tulevaisuuden eteen!

      Poista
  2. Hitsi sulla on menny kyllä kirjotukset hyvin! :) Ja ihan näin btw, minkä merkkistä sun msm on, ja onks siihen lisättynä c-vitamiinia? Joihinkin on ja vissiin sen takia, että imeytyy paremmin tjsp.. Itse juon sen kans sitruunaveden seassa aamulla, mutta silti mietityttää, että tuleeko siitä tarpeeks sitä c-vitskua että saa täyden hyödyn siitä jauheesta (joka muuten maistuu pelkkään veteen sekoitettuna niiiin kamalalle että älä kokeile :D been there done that..)

    Hyvännäköisiä ruokia, vitsi kun itsekin jaksais panostaa ulkonäköön :D Viskaan vaan kaiken lautaselle tai syön suoraan pakasterasiasta ja well that's pretty much it..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo menihän nuo kyllä ihan mukavasti :-) Toivottavasti YTL on samaa mieltä! Mulla on puhdistamon Opti-MSM:ää, ei oo lisättyä c-vitamiinia, mutta uskon että C:tä saan tarpeeksi kuitenkin enkä koe, että sitä pitäisi saada lisää.. Onhan tuo aika ätäkän makusta ihan tossa sitruunavedessäkin :D

      Hahah, tulee kyllä syötyä pakasterasiastakin välillä, niistä vaan en ota kuvaa ;D Mutta useimmiten mulle ruoan esteettisyys myös merkitsee ja se lisää syömisen nautintoa :-)

      Poista
  3. Blogis vaikutti tosi kivalta ja ihanalta joten pakko oli jäädä seurailemaan!:) ihana, kun teet treenipostauksia, näistä saa tsemppiä omaan treeniin! Ja kaikki ruokaohjeet, nam, pitää päästä kyllä kokeilemaan!
    http://wonderland--life.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, että tykkäät! :-) Reenipostauksia tulee varmasti olemaan! Kommentoihan myös rohkeasti jatkossakin, tervetuloa lukemaan! :-)

      Poista
  4. Kivoja postauksia teet, oon vasta hetken sua seuraillu mut tykkään kyllä. Ruokapostaukset on aina kivoja, niistä saa itellekin paljon vinkkejä! :) mul on kans nyt tavotteena toi biitsikuntoon pääsy, enkä oo kyl läheskään noin hyväs vaihees kun sä, mut jospa tää motivois :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kiva että olet tykästynyt! Mä voisin tehdä ruokapostauksia loputtomiin, rakastan ruokaa vaan niin paljon :-) Eikun vaan kesää kohti, suomen rantakeleihin on onneksi vielä aikaa, tsemppiä reenaukseen :-)

      Poista
  5. Anonyymi3/27/2014

    Nopeesti katottuna noista ruuista tulee vähän reilut 1000 kaloria ja hiilareitakin yhteensä alle 100g... miten jaksat treenata noin vähällä? Mä pökertyisin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnosta laskeskelin ton mun päivittäisen energiansaannin tarkalleen oliiviöljyineen ja sitruunavesineen & gojimarjoineen ynnä muiden superfoodien kanssa niin lähemmäs 2000 kaloria tulee, mikä onkin aivan sopiva tälle rasvanpoltto jaksolle, kun pyrkimyksenä syödä alle kulutuksen :-)

      Hiilareita tulee tosiaan vähän, mutta reenin jälkeen palkkarista tulee lisää hiilareita ja vielä juuri oikeaan saumaan :-)

      Poista
  6. Anonyymi3/27/2014

    Ootko huomannu jotain muutoksia kehossasi (tarkoitan puhtaampaa oloa, vähemmän turvotusta, virkeyttä tms.) tuon detox-teen käytön aikana? Oon miettiny nimittäin että onko tuo Clipperin detox-tee millään tavalla 'pätevää' detox-tavaraa :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en oikein tiedä :-) Oon juonut muutenkin paljon vihreää teetä, joten en ole varma kummasta johtuu, mutta kyllä se jotenkin on vaikuttanut :-) Turvotusta on kyllä ollut hieman vähemmän ja virkeyttäkin riittänyt, superfoodit, joita olen myös lisännyt ruokavaliooni voivat olla tosin avain siihen!

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥