Family - where life begins & love never ends

3/23/2014

Ihana viikonloppu takana.  Perjantaina käytiin tyttöporukalla syömässä mun synttäreitten kunniaks Bowl D1nerissa, oli kyllä taas niin hyvää ruokaa ettei mitään rajaa. Otin alkupalaksi salmon startterin, joka sisälsi, lohta, rucolaa & kananmunaa, pääruoaksi pulled pork burgerin kasviksilla ja vihersalaatilla, jälkkäriksi vielä kookossorbettia. Unohdin tilata aterian gluteenittomana, joten jätin sämpylät syömättä ja se olikin aivan täydellinen juurisellaisenaan kevyenä versiona, eikä tullut liian täyteen! Oltiin koko viikonloppu Jaakon kanssa Niiralassa äidin luona ja lauantaina juhlistettiin sit porukalla mun synttäreitä. Oli niin ihanaa olla kotona taas ihan koko viikonloppu, unikin maistui paljon paremmin kotona. Menu oli taas aivan ihana. Helmikananrintaa, kasvis pedillä, vihersalaattia, kukkakaalipyreetä - Bueno!
Synttärilahjaksi sain äipältä toiveiden mukaan superfoodeja! Paketista löytyi kaakajauhetta, kaakaovoita, opti-MSM, sekä lucuma-jauhetta. Nyt pääsen tekemään täydellisintä herkkua ikinä: raakasuklaata.  Lueppas raakasuklaan terveysvaikutuksista tästä. Lucumajauhetta voi lisätä smoothieihin, rahkaan ja käyttää leivonnassa. Lucuma on Perusta lähtöisin oleva hedelmä, josta tehty jauhe on makeaa ja erittäin terveellistä se sisältää mm. runsaasti A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia, B-vitamiineja, rautaa sekä kalsiumia ja fosforia. Opti-MSM on orgaanista rikkiä, joka esiintyy kehossamme luonnollisesti ja sitä saa myös ravinnosta. Nykyään kuitenkin ruoan varastointi, ruoanvalmistustavat, kuivatus, säilöntä sekä säilöntäaineet ovat vähentäneet ravintomme rikkipitoisuutta. MSM auttaa kehoamme mm. energian tuotannossa ja erilaisten tukikudosten rakentumisessa (esim. hiukset, luut, kynnet ja nivelet). Synttärilahjojen lisäksi kävin hiukan täydentämässä kaappien sisältöä Punnitse&säästä-reissulla.
Näillä eväillä on taas hyvä lähtee uuteen viikkoon! Reenit kiristyy, aerobinen reeni lisääntyy kun mennään kohti Thaimaan reissua. Onhan tässä jo aika pitkään reenattu, että oisin kunnossa sitten auringon alla bikineissä. Nyt aletaan sitten kiristämään rasvoja pois sekä reenin, että ruokavalion puolesta. Ruoan suhteen lähinnä lisään säännöllisyyttä vähennän nopeita hiilihydraatteja. "Dietatessa" pitää kuitenkin muistaa, että ravinnosta on saatava tarpeeksi kaikkia vitamiineja ja hiven- & kivennäisaineita. Suosittelen lukemaan mielenkiintoisen artikkelin magnesiumin tarpeesta tästä. Itse ainakin tajusin ton artikkelin myötä, että mulla on aika useita noista magnesiumin puutteen oireista ja oon lisänny nyt magnesiumia ja oireet on helpottunu. Suosittelen lukemaan ton. Mä jatkan iltaa nyt kavereiden kanssa pelaillen ja herkutellen kasviksilla ja dipeillä.

Antoisaa viikonalkua!







2 kommenttia

  1. Anonyymi3/26/2014

    Hei jatkossakin ois kiva jos linkkaisit kaikkia mielenkiintosia artikkeleita ja muita jos luet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti pitää linkkailla :-) Tosi mielenkiintoisia artikkeleita on netti täynnä!

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥