You can't start good day without a good breakfast

3/22/2014

Huomenta! Ja ihanaa viikonloppua kaikille. Mun viikko on ollu aika rankka. Pikkuhiljaa alkaa toi stressi purkautua mikä onkin kasautunut ihan viime syksystä lähtien. Oon nauttinu elämästä tosi paljon ja oppinu paljon muuta, ollu tosi onnellinen, mutta kuitenkin mun mielialat on ollut tosi ailahtelevia. Tuntuu että hetkessä oon onnellinen ja hetkessä taas romahdan täysin. Oon miettiny näitä asioita ja todennu, että kun oon sairastanu syksyn ja sen jälkeen vähitellen kuntoutunu, toteuttanu uutta ruokavaliota, pohtinu mun tulevaisuutta, elämää ja samalla vielä kaikki paineet kirjotuksista. Vähitellen mielialat alkaa kuitenkin tasottua ja saan takasin sen elämäni mitä rakastan. Reenit, kunnolla reeniä, ei paineita koulusta, hyvä ruoka, parempi mieli. Sopivassa suhteessa ystäviä, ihania iltoja, naurua ja perheen kanssa vietettyä aikaa. En ollu nähny äitiäkään kunnolla kuukauteen kirjotuspöhnässä, niin kyllä on ihanaa olla nyt äitin hoivassa. Yksi mun rakkaus nykyään on aamut. Nuorempana tyttönä vihasin aamuja, heräämisiä, heräsin 20min ennen lähtöä ja hoisin hommat kiireellä ja lähdin huonolla mielellä liikenteeseen. Mun ykkössääntö nykyään aamuihin, on tarpeeksi aikaa.
Kevät aamut on niin kauniita. Ei oo mitään parempaa tunnetta, kun se tunne kun verhoja avatessa auringon säteet valaisevat huoneen ja kääntävät suupielet hymyyn. Auringosta saa niin paljon energiaa päiviin! Mä oon todellakin kesäihminen, vaikka lunta ja lumisadetta, miksen vesisadettakin, rakastan. Aamupala on mulle tosi tärkeä juttu. Sitruuna vesi opti-MSM:llä höystettynä, kupillinen vihreää teetä, erilaiset maut. Niistä on mun aamupala tehty. Aamupalalla tulee jaksaa pitkälle, kun yleensä vielä aamupalan jälkeen tulee päivän ensimmäinen treeni. Marjoja, protskupannareita, rahkaa, jogurttia, munakasta. Aamupalalla maistuu vaihdellen ihan mikä vaan. Aamupalalla saa päivän käyntiin hyvin ja jaksaa porskuttaa iltaan asti! Tänään mua hemmoteltiin ja äippä toi mulle aamupalan sänkyyn (myöhäinen synttäri), joka on meillä ollut jo pitkään pikkutytöstä asti perinteenä synttäriaamuina. Täydellistä.

Miten te aloitatte aamunne?

- Emilia

6 kommenttia

 1. Anonyymi3/22/2014

  Herään yleensä tunti ennen aamutreenejä, että ehdin syödä kunnolla, pestä hampaat ja hoitaa ym aamurutiinit ja toki vajua hyvästä aamupalasta. Jos ei ole treenejä niin herään silloinkin tunti ennen niin ehdin hoitaa aamurutiinit mutta useimmiten tulee silti kiire... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekkin tunti tai vähän reilu on hyvä aika aamutoimiin, ettei tarttee kiirehtiä turhaan :-) Kuulostaa hyvältä!

   Poista
 2. Anonyymi3/24/2014

  Hei en ole seurannut blogiasi aktiivisesti, niin en ole pysynyt kärryillä missä asut nykyään ja eikö teillä ole enää kimppakämppää evitan kanssa? Itse olen kokenut kauhean kokemuksen ystävän kanssa asumisesta enkä erehdy siihen enää koskaan :/ asutteko Jaakon kanssa jo samalla paikkakunnalla ja miten etäsuhde teillä toimi?:) vielä yksi kysymys, eikö noissa terveysuutteissa sun muissa ole lisäaineita ja joitain väriaineita? Olen hieman ennakkoluuloinen tuollasia kohtaan... huippu blogi! Nyt täytyy kyllä ryhdistöytyä etenkin tän blogin lukemisen suhteen :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On yhäkin kämppä Evitan kanssa, kesäksi tästä on muutettava pois, joten sitten kuviot muuttuu :-) Meillä sujunut hienosti Evin kanssa ja Jaakko on lisäksi punkannut myös täällä viimeiset pari kuukautta ja kolmistaankin yhteiselo sujunut hyvin :-) Asutaan jaakon kanssa siis yhdessä nykyään, etäsuhde oli vähän ei niin etäsuhde Jaakon loukkaantumisten takia ja saatiin olla melko paljon yhdessä!

   Ei ole mitään lisäaineita eikä väriaineita, spiruliinajauhe on voimakas väriltään mutta 100% spiruliina-levää, jota on jauhettu sitten. Ei kannata olla ennakkoluuloinen, tutustu toki enemmän superfoodeihin esim täältä: http://superfoodit.com/

   Kiitos paljon, ryhdistäydyppä ja pysy linjoilla, mukava että luet :-)

   Poista
  2. Olipa huippua eksyä blogiisi, oletkin tuttu kasvo lentiskuvioista. Itse havahduin pohtimaan elintapojani 10 vkoa sitten ja ostin fitness-tyylisen nettivalmennuksen. Elintavat menivät ihan uusiksi ja innostuin salitreenistä. Olen kyllä tyytyväinen siihen, miten ison muutoksen näinkin lyhyessä ajassa voi saada aikaiseksi, vaikka töitähän se teettää. Pitää vkoloppuna lukea blogiasi ajatuksen kanssa. Tuun varmaan kyselemään sinulta paljon vinkkejä just ruokailuun, kun nyt pitäisi siirtyä ylläpitävään ruokavalioon.

   Poista
  3. Mukavaa, että eksyit :-) Mukavaa, että olet hurahtanut näihin hommiin! Töitä tosiaan täytyy tehdä, jos haluaa tuloksia, mutta kuulostaa siltä, että nautit siitä :-) Itelle ainakin tää treenaaminen on vaan niin iso intohimo :-) Tervetuloa lukemaan! Laita vain rohkeasti kysymyksiä tulemaan.

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥